Didžiausios pasaulyje smaližės ir maisto virtuozo A. Ivanausko knygos pristatymas įvyko erdvėse prie Baltojo tilto. Šeimoms skirtoje kulinarinėje popietėje dalyvavo nuomonės formuotojos Inga Žuolytė, Karolina Meschino, Greta Meschino, sveikatinimo specialistė Viktorija Macijauskienė, Vilma Javtokienė, renginių organizatorė Erika Purauskytė, žurnalo „Elle“ prodiuserė Elena Puidokaitė-Bruzgulienė, pianistė Ieva Dūdaitė, žurnalistė Ugnė Siparė ir kiti.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Alfas visiškai tikras: virtuvės paslapčių geriausia mokytis per žaidimą.

„Žaisdami mes mokomės, tai puikus būdas susipažinti ne tik su maistu. Knygos skyriuose daug visko veikiame – eksperimentuojame, keičiame blynelių spalvą, iš vandens gaminame sniegą, netgi keliaujame, – taip taip, virtuvė yra puikus keliavimo būdas, per kelias akimirkas gali atsidurti skirtingose šalyse, pajusti kitų šalių kultūrą, paragauti skonių.

Mūsų knygoje bus galima švęsti smagiausias šventes, valstybės ir meilės dienas, gimtadienius. Pirmieji knygos skaitytojai pasirodė nekantrūs, – sakė, švenčių nelauksiantys, patiekalus išmėginsiantys jau dabar. Skanumynų skyrių linkiu skaityti šeimoms savaitgaliais, kai daugiau laiko ir visiems kartu jį galima praleisti virtuvėje“, – siūlo 21 knygą parašęs A. Ivanauskas.

Alfas įsitikinęs, kad kulinarija gali tapti raktu ir į kitas svarbias gyvenimo sritis. Virtuvė yra gera vieta išlaisvinti fantaziją, išmokti chemijos, fizikos, matematikos, ugdyti motoriką.

„Gamindamas su mumis vaikas sužinos daugybę dalykų, kurie vėliau, atėjus į mokyklą, padės jiems socializuotis“, – sako kulinaras ir priduria, kad maistas yra labai universalus dalykas, jis būtinas, reikalingas visiems, nesvarbu, kokių pažiūrų, kokios tautybės esi.

Alfas sako nepažįstantis nė vieno žmogaus, kuriam nepatiktų mokantys gerai gaminti. Maisto ruošimo procesą jis lygina su laisve – kuri tai, ką nori, nepaisydamas kitų pageidavimų. Pavyzdžiui, mėgstamiausią savo patiekalą – bulvinius blynus. Tiesa, knygoje jų recepto nėra, tačiau Alfas čia sudėjo mėgstamiausius desertus – net dvejų ledų receptus.

Nuo kelių metų vaikai galėtų pradėti virtuvėje šeimininkauti? „Sunku apibrėžti amžių, – šypsosi A. Ivanauskas. – Manau, kad tėvai vaikams turi leisti darbuotis virtuvėje, kai tik jie parodo susidomėjimą. Pirmieji žingsniai į kulinarinį pasaulį yra labai svarbūs, nuo jų gali priklausyti tolimesnis vaiko kelias į laisvą ir nepriklausomą smagurio gyvenimą – ar jis gamins su meile ir džiaugsmu, ar jo namuose kvepės kepiniais, ar jis kažkam neš savo pagamintus pusryčius į lovą?“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją