Penktadienį paskelbtame interviu Spaudos asociacijai princas taip pat papasakojo, jog mokosi svahili kalbos ir žavisi savo tėvo piešiniais. Viljamas taip pat paprieštaravo tėvo nuomonei, kad jis yra tinginys.

Princas dėkojo britų žiniasklaidai, sakydamas, kad studijuojant universitete jam neteko patirti persekiojimo, kaip motinai princesei Dianai. Kalbėdamas likus kelioms savaitėms iki 21-ojo gimtadienio Viljamas sakė, kad jam buvo nelengva pradėti studijas Sent Endriuso universitete Škotijoje.

"Per atostogas grįžau namo, pasikalbėjau su tėvu ir visą laiką svarsčiau, ar man sugrįžti, nerimtai, tačiau apie tai pagalvodavau", - pasakojo Viljamas. Pasak jo, tėvas buvo labai supratingas ir suvokė, kad sūnui iškyla tos pačios problemos, kaip ir jam pačiam.

Viljamas, studijuojantis meno istoriją, savo tėvo piešinius pavadino "nuostabiais". "Jis yra labai kuklus ir visada kritikuoja savo darbus", - sakė jaunasis princas. - Tačiau man jie tikrai patinka". Pasak Viljamo, gabumus dailei iš tėvo paveldėjo jaunesnysis jo brolis Haris, jis pats šioje srityje esąs niekam tikęs.

"Itone nupiešiau porą piešinių, kurie buvo demonstruojami parodoje", - dalijosi prisiminimais Viljamas. - Mokytojai manė, kad tai šiuolaikinio meno pavyzdžiai, tačiau iš tiesų aš bandžiau nupiešti namą". Princas sakė, kad jam patinka tradicinė dailė ir Renesanso kūriniai.

Princo teigimu, po kelionės Rytų Afrikoje, kur jis nemažai laiko praleido po mokyklos, jis pradėjo mokytis svahili kalbą. Tiesa, Viljamas prisipažino, kad kalbos vadovėliai kartais dulka lentynoje.

Paklaustas apie savo mokslus universitete, princas sakė: "Tėvas mano, kad esu didžiausias tinginys pasaulyje. Neįtikėtina, tačiau aš rytais sugebu atsikelti. Visus metus mano paskaitos prasidėdavo nuo devynių", - sakė Viljamas.

Princas padėkojo žiniasklaidai, sakydamas, kad ji jam buvo labai gera ir pareiškė tikįs, kad taip viskas ir liks. "Tikriausiai dėl žiniasklaidos taktiško elgesio gyvenau taip gerai", - kalbėjo Viljamas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją