Kaip ir kasmet, rugpjūtį, dienos šviesą išvys pačios A. Jagelavičiūtės pradėtos kurti darbo knygos-kalendoriai. Tai ilgametė žinomos moters tradicija, su kuria, kaip sakydavo pati Agnė, prasideda nauji darbo metai, nauji tikslai ir iššūkiai – būtent nuo rugsėjo 1-osios, rašoma pranešime spaudai.

Agnės darbo knygos-kalendoriai – kasmetinė moters tradicija, kurios visuomet laukia tūkstančiai jos gerbėjų. Ne kartą tiražą teko kartoti net kelis kartus. A. Jagelavičiūtės mama nuo pat pradžių žinojo, koks svarbus jos dukrai šis projektas ir sako jaučianti pareigą užbaigti visus jos pradėtus darbus. Tai – pirmasis žingsnis gražios misijos link.

„Jaučiuosi sustiprėjusi. Suprantu, kad jai išėjus į dangų, čia likau aš, jos mama, ir jos asmeninis projektas tampa mano asmeniniu projektu. Žinau, kiek daug šios darbo knygos reiškė mano dukrai. Žinau, kaip jų kasmet laukdavo tūkstančiai moterų. Tai nebus paprasta knyga. Ji bus pripildyta pačios Agnės stipriausių ir geriausių frazių, įkvepiančių tekstų, dar niekur kitur nematytų jos kurtų eskizų, kurie taip ir nespėjo išvysti dienos šviesos jai esant gyvai. Tai bus ypatinga darbo knyga, kuri kiekvieną dieną įkvėps, drąsins, patars ir primins, kad viskas šiame gyvenime yra įmanoma. Žinau, kad mano dukra labai džiaugtųsi, jei šie kalendoriai vėl nugultų ant jos gerbėjų darbo stalo“, – sako N. Jagelavičienė.

A. Jagelavičiūtės mama turi ir didesnių tikslų, puoselėjant dukros atminimą. Moteris įkūrė Agnės vardo paramos fondą, o dalis lėšų, surinktų pardavus darbo knygeles, bus skirta padėti psichologinį ir fizinį smurtą namuose kenčiančioms moterims – toks buvo pačios A. Jagelavičiūtės noras. Kartu su pagalba moterims fondas kasmet padės bei parems ir vieną gabų meno krypties studentą, skiriant stipendiją ir užtikrinant, kad talentingas žmogus galėtų toliau mokytis, tobulėti ir negalvoti apie finansinius sunkumus, su kuriais studijų metais dažnai susiduria jauni menininkai.

„Norėjome, kad dalis iš knygelių gautų lėšų būtų skirta tam, kas buvo labai artima ir pačiai Agnei, todėl norime padėti spręsti tas problemas, su kuriomis pati susidūrė ir mano dukra – psichologinis ir fizinis smurtas šeimoje. Agnė ir anksčiau daug dėmesio skyrė pagalbai moterims, prisidėjo jas drąsinant, įkvepiant veikti, būti ryžtingoms, nebijoti ateities ir pačioms keisti savo gyvenimą, kol kitas žmogus jo galutinai nesugniuždė.

„Tikėk ir veik“ – tai buvo tie žodžiai, kuriais gyveno mano dukra. Be pagalbos moterims prisidėsime ir prie paramos talentingiems meno krypties studentams – tokia parama Agnei visada buvo be galo svarbi, juk jau nuo pat pirmųjų dienų, kai dar buvo visai mažutė ir pradėjo rankoje laikyti pieštuką, jau žinojo, kad tikrai bus dailininkė. Tapyba, kūryba, teatras buvo ypatingai svarbi jos gyvenimo dalis“, – dalinasi A. Jagelavičiūtės mama.

Agnės darbo knygos-kalendoriai – tik pirmasis žingsnis tęsiant visus žinomos moters pradėtus projektus. Šią misiją savo gyvenimo tikslu pavertusi N. Jagelavičienė drauge su dukters draugais ir bičiuliais planuoja įgyvendinti dar ne vieną savo dukros suplanuotą darbą, kurio Agnė padaryti taip ir nesuspėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją