Ne paslaptis, kad Širvintų rajono merė mėgsta apsirengti ryškiais apdarais.

Todėl ir šįkart, atvykusi į prezidento G. Nausėdos rengiamą vakarienę, pasirinko spalvingą įvaizdį – raudoną kostiumėlį.

„Vakaras Prezidentūroje.

Naujos kadencijos Lietuvos savivaldybių merai Prezidento Gitano Nausėdos kviestoje vakarienėje.

Stipri savivalda – stiprūs regionai – stipri Lietuva!“ – rašė Širvintų rajono merė Ž. Pinskuvienė.


Delfi primena, kad Ž. Pinskuvienė neseniai išgyveno tragišką įvykį – atostogaudama Egipte susilaužė žandikaulį.

Apie skausmu persmelktą įvykį Širvintų rajono merė papasakojo LNK laidoje „KK2“.

„Eilinis rytas: papusryčiavom, nuotaika buvo puikiausia, saulė šviečia – ilsimės“, – pasakojo jau trečią kadenciją einanti Širvintų merė.

Atlikusi paskutinius skambučius telefonu, moteris kartu su mama Marija Gudoniene ir kartu į kelionę vykusia drauge nutarė atostogų malonumus tęsti pliaže, tačiau gražus atostogų rytas pasibaigė skaudžia tragedija.

Vonios kambaryje Ž. Pinskuvienė staiga pajautė silpnumą ir prarado sąmonę. Moteris pasakojo, jog daug įvykio detalių neprisimena ir net neįsivaizduoja, kiek laiko patalpoje pragulėjo apalpusi. Iš tokios būsenos Živilę pažadino balsai: „Aš girdžiu rusiškus žodžius: „greičiau išeinam, turbūt insultas, miršta.“

Ji jautė, jog negali net atsistoti. Dar labiau šokiravo išvystas vaizdas – Živilė iš sąmonės netekimo pabudo kraujo klane.

„Aš supratau, kad man reikia pagalbos. Žmonių, kaip tyčia, į tą kambarėlį neateina“, – teigė Ž. Pinskuvienė. Supratusi, kad kitos išeities nėra, moteris pradėjo pati šliaužti grindimis iš patalpos.

Pro šalį ėję žmonės pastebėjo nukentėjusią Živilę, puolė padėti, šūksniais skatino kviesti pagalbą. „Jis man trynė krūtinę, o jo mergaitė man trynė padus“, – „KK2“ pasakojo moteris.

Jos teigimu, pagalbą teikiantys žmonės taip pat buvo išsigandę, tačiau nedelsdami ėmėsi veiksmų.

Moteris buvo skubiai išvežta į ligoninę, kur toliau jos sveikata rūpinosi specialistai. Egipto medikai susiuvo Živilei smakrą, sugipsavo dantis, sutvarkė žandikaulį. Kartu kelionėje buvusi merės mama M. Gudonienė – nerimavo dėl savo dukros.

Nerimą jai kėlė ir daktarų darbas, ir tai, ar jos dukrai bus suteikta tinkama pagalba. Atlikus sveikatos apžiūrą, norėdama toliau mėgautis atostogų malonumais, Živilė pasiprašė būti išleista atgal į pliažą.

„Paplūdimys, saulė šviečia. Mama, draugė atvažiavusi – aš negaliu gadinti joms atostogų“, – apie norą tęsti atostogas dalinosi moteris.

Jonas Pinskus, Živilė Pinskuvienė

Atostogos tęsėsi, o apie įvykusią nelaimę savo vyrui Jonui Pinskui, nenorėdama jo išgąsdinti, žinoma moteris nepranešė, žinia pasidalino tik su dukra. Kaip teigė Živilė, ji puikiai pažįsta savo vyrą ir žino jo požiūrį į ją: „jis būtų tą pačią dieną iš bet kur suradęs bilietą ir būtų atskridęs“.

Dabar moters laukia ilgas gydymosi procesas, o dėl žandikaulio gijimo ji ilgą laiką galės valgyti tik trintą maistą. Seimo narys, Ž. Pinskuvienės vyras Jonas Pinskus teigė, kad dabar moters maisto racionu pasirūpina dukra: „Kiekvieną dieną ruošia jai sriubas trintas ir visus patiekalus“. Anot jo, dabar Živilė kas rytą į darbą išvažiuoja su jai paruoštu maistu.

Ž. Pinskuvienės mama Marija nenorėjo, kad dukra taip greitai grįžtų į darbus – siūlė dukrai pasiimti biuletenį, pailsėti, tačiau Živilė greitai sugrįžo į darbus, sudalyvavo ir mero inauguracijoje. Anot jos, tai tik maža smulkmena ir ji nenori, kad kažkas dėl to jos gailėtų.

„Kai aš pasižiūriu kiek gyvenime yra pavyzdžių ir su kokiom nelaimėm žmonės susiduria, tai čia truputėlį nevalgyti, truputėlį mažiau kalbėti ir nesišypsot – maža bėda“, – LNK laidoje „KK2“ teigė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)