Vidurdienį prezidentūros Baltojoje salėje aktorės garbei buvo surengti iškilmingi pietūs. Jų metu svečiai vaišinosi anties kepenėlių, trumų, Madeiros ir brendžio parfė su mažųjų apelsinų padažu bei kepta dorado filė su karštomis daržovėmis ir Rieslingo padažu. Desertui buvo patiektos šviežios uogos su juodojo ir baltojo šokolado padažais.

Pietų metu buvo gurkšnojamas baltas prancūziškas ketverių metų senumo vynas „La Cuvee Mythique“. Raudono vyno mėgėjams buvo pasiūlytas to paties pavadinimo 2000 metų derliaus vynas.

Po šventinių pietų prezidentas garsiausiai lietuvių kilmės tarptautinio pripažinimo sulaukusiai aktorei įteikė ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“. Apdovanojimas aktorei skirtas už nuopelnus ir darbą organizuojant JAV lietuvių bendruomenės kultūrinių renginių rėmimą ir šalpą.

Iškilmingos ceremonijos metu kalbėdamas prezidentas V. Adamkus pabrėžė, kad šis apdovanojimas yra ypatingas. „Pagerbiame žmogų, kuris niekuomet neatsisakė savo lietuvybės ir buvo lietuvių bendruomenėje, šeimoje. Rūta pateko į pasaulinio garso aktorių pasaulį. Tačiau ji drąsiai sakydavo esanti lietuvė. Tai buvo labai svarbu lietuvių bendruomenei“, - sakė prezidentas.

„Gaudama savo žvaigždę Holivudo žvaigždžių alėjoje maniau, kad tai svarbiausias mano gyvenime apdovanojimas ir mano talento įvertinimas. Tačiau dabar manau, kad jis neprilygsta šiam apdovanojimui – tai tarsi žvaigždė ant Kalėdų eglutės. Jis man yra labai svarbus ir reikšmingas“, - gavusi ordiną savo jausmais dalijosi R. Kilmonytė-Lee.

Amerikoje gimusi ir augusi aktorė visuomet didžiavosi esanti lietuvė ir niekada nesutiko savo lietuviško vardo Rūta pakeisti anglišku atitikmeniu Ruth. Aktorė pasidžiaugė, kad laikui bėgant atsirado vis daugiau norinčiųjų „Visą gyvenimą kovojau dėl Lietuvos ir dabar taip gera, kad ji duoda bučkį atgal“, - džiaugėsi aktorė.

„Jūs ir jūsų nuostabi žmona esate pati geriausia dovana Lietuvai, kokią tik aš galiu įsivaizduoti, - anglų kalba dėkodama prezidentui pasidžiaugė R. Kilmonytė-Lee. – Man yra garbė būti jūsų bendruomenės nare. Galbūt netrukus aš priimsiu Lietuvos pilietybę“.

Baigusi padėkos kalbą aktorė pasidžiaugė, kad susirinko tiek daug jos brangių bičiulių, garsiausių Lietuvos žmonių. „Čia atvyko garsiausios žvaigždės, net Cicinas čia“, - iš džiaugsmo kvatojosi R. Kilmonytė-Lee.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją