Neįprastas duetas klausytojams ir žiūrovams siunčia žinią – „net ir „Instagramo“ eroje svarbu pamilti save – su trūkumais, netobulą, tačiau tikrą.“

Ilgai brendusi idėja materializavosi lėktuve iš Londono

„Daugiau kaip metus vykdydama iniciatyvą „Moterų pasaulyje“, išgyvenau ne tik projekto herojų gyvenimus, tačiau analizavau ir save pačią. Vis dažniau svarstydavau, kad privalu susitaikyti su savimi, nugalėti kompleksus, pagaliau išmesti tuos 12-tos klasės džinsus ir nusipirkti savo dydžio kelnes ir tiesiog jaustis laimingesnei. Nes tik savimi pasitikinti, save mylinti moteris, pajėgi mylėti ir kitus, savo šeimą, dalintis šia gera emocija“, – įsitikinusi Indrė Stonkuvienė.

„Skridau lėktuvu namo iš Lietuvos į Londoną ir svarsčiau, kaip vis tik šiandien sunku iš tiesų mylėti. Prieš lipant į lėktuvą viena bičiulė skundėsi, kad yra negraži, visiškai neturi, kuo apsirengti. O mudvi su Indre kaip tik irgi susirašinėjome panašia – savęs priėmimo tema“, – dalijasi Monika Linkytė, neseniai baigusi studijas prestižiniame Britų ir airių moderniosios muzikos institute (BIMM) Londone.

Monika tądien skrisdama namo prisiminė gerbėjų laiškus, kuriuose jos papasakoja, kaip norėtų tokių plaukų ar šypsenos kaip jos, ar su kokiu baltu pavydu stebi vidinę atlikėjos ramybę.

„Galvoju, vaje, aš juk irgi taip kartais skundžiuos savimi! Gerbėjai to nemato, bet kartais labai sudėtinga būti ta laiminga mergina! Juk Instagrame viskas – tobula, o aš gyvenu tikrą gyvenimą, kuris ne visada primena socialinių tinklų istorijas. Tad ir ėmiau svarstyti – gal mes visos dėl panašių dalykų išgyvename? Kodėl taip sunku save priimti ir pamilti? Ir kodėl mes taip į kitus tiek lygiuojamės?“, – klausia Monika.

Nusileidusi Vilniuje, Monika iškart parašė žinutę Indrei, ką ji mano, jei įrašytume kartu dainą šia svarbia meilės sau tema. Indrė tą pačią sekundę atsiuntė citatų rinkinį, kuriame kaip tik ir kalbama ta pačia tema.

Taip sudėjus abiejų moterų mintis ir gimė daina „Aš myliu save“.

Įrašas rūbinėje dvi dienos iki atostogų

Monika netrukus paskambino savo bičiuliui prodiuseriui Londone: „sakau: žiūrėk, darome su Indre bendrą dainą. Tu nelabai suprasi teksto, juk viskas lietuviškai, bet aš tau išversiu, daina yra velniškai smagi.“

„Turbūt juokingiausias momentas buvo tas, kad manąją dainos dalį reikėjo labai greitai įrašyti, nes už dviejų dienų turėjau išvažiuoti atostogų. Savo dalį Monika įrašė dar Londone, o manąją, vos grįžusi į Vilnių, bičiulė įrašė tiesiog mano rūbinėje. Na, nes tai buvo geriausią akustiką turinti patalpa namuose“, – atsimindama kūrybinį procesą šypsosi Indrė.

Garsios moterys šiandien pristato ne tik dainą, bet ir muzikinį klipą, kurio filmavimas užtruko 12 valandų. Indrė ir Monika atsimena, kad populiarūs saldainiai, naudojami filmavime, taip nudažė rankas, jog dar ilgai delnai mėlynavo.

„Bet kas sakė, kad pamilti save – lengva?“, – staiga surimtėjusios klausia Indrė ir Monika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)