– Agne, kada susidomėjai galimybe dalyvauti šiame konkurse?

– Šiuo renginiu domėjausi jau seniai. Šiais metais pagalvojau: „Man 25 – dabar arba niekada“. Šiek tiek pažįstu organizatorius. Taip pat turiu daug draugių iš skirtingų, anksčiau Sovietų sąjungai priklaususių, šalių.

– Kaip manai, iš kur toks nepasitenkinimas Tavo apsisprendimu?

– Patikėkite, straipsnių, kokia aš bloga ir kaip viskas čia neskanu, prisiskaičiau į valias. Visi jie prasideda vienodai „Lietuvių Ambasada Londone pasmerkė konkursą „Mis Sovietų sąjunga“ ir liepė pašalinti bet kokias sąsajas su mūsų šalimi“... O ir komentarai tokie patys. Kad aš ir dar keletas lietuvaičių dalyvaus, paaiškėjo dar spalį. Žinoma, pasitaiko gražių tekstų, mano interviu, kuriuose niekas neiškraipoma, taip nesureikšminama.

– Kaip Tave palaikė publika?

– Labai šiltai. Konkurso metu man teko numeris 2, vis dvejojau, ar laimėsiu. Tai natūralu, žmogiška. Pelniusi pergalę sulaukiau daugelio žmonių sveikinimų, net ir tų, kurie palaikė konkurentes. Jie priėjo, apkabino, sakė, jog esu verta šio titulo.

– O kaip užkulisiai, pats renginys?

– Viskas prašmatnu ir rafinuota. Pastebėjau, kad dalyvauja įvairų tautų merginos. Teko jų klausti, ar iš savo šalių sulaukia kritikos... Sakė, kad ne.

Visą interviu su Agne Skopaite rasite portale MIESTE.lt

Prieštaringai vertinamus rinkimus stebėjo dažnai Didžiojoje Britanijoje viešinti Daina Bilevičiūtė. Ji DELFI tikino nesureikšminanti konkurso pavadinimo – mano, jog grožis ir politika niekuo nesusiję: „Suprantu, kad tos raidės mums daug ką reiškia. Bet grožio konkursai ir politika neturi nieko bendro.

Be to, šis konkursas vyko ne Rusijoje, o Didžiojoje Britanijoje. Bet juk lietuviams visada viskas blogai... Aš irgi galėčiau nervuotis, nes turiu karčios patirties. Kai buvau vos 12-os metų, į Jugoslavijoje turėjusį vykti dainų konkursą manęs neišleido saugumo tarnyba. Verkiau visą naktį. Bet juk tokios buvo gyvenimo Sovietų Sąjungoje taisyklės“, – prisiminimais dalijosi D. Bilevičiūtė.

Pagyrų dėl grožio sulaukusi konkurso nugalėtoja dabar priversta atremti ir į ją smingančias neapykantos strėles. Tačiau, anot Dainos, kandūs tautiečių žodžiai nepajėgs nuslopinti nugalėtojos džiaugsmo. „Aš jums pasakysiu – tai tikrai įsimintinas įvykis Agnės gyvenime. Be to, konkursas baigėsi 2 nakties, o jau nuo 12-os buvo prasidėjęs jos gimtadienis. Gimtadienis. Karūna. Įspūdinga! Tik visa Lietuva pyksta“, – juokėsi Daina.

Konkurso akimirkos: