Kaip nurodo naujienų portalas 15min.lt, garsus kovotojas ne kartą pažeidė jam taikomas kardomąsias priemones, dažnai dėl įvairiausių priežasčių neatvyksta į rengiamus posėdžius.

Dėl šios priežasties lapkričio 15 dieną prokuratūra nutarė pateikti prašymą A. Misiūną suimti 3 mėnesių terminui.

„Akivaizdžiai ignoruoja teismą, prašyčiau skirti suėmimą. Negali taip būti, kad noriu, į teismą ateinu, noriu neateinu. Čia yra teismas, privaloma ateiti“, – kalbėjo bylą prižiūrintis prokuroras.

Minėtasis naujienų portalas taip pat nurodė, kad su šiuo pasiūlymu kovotojas nesutinka. Anot jo, viskas sugriūtų, nes jis yra profesionalus sportininkas, turintis paskolų.

Delfi primena, kad A. Misiūnas nedalyvavo baudžiamosios bylos pirmajame posėdyje ir po to kituose 7. Teismo šaukimas A. Misiūnui į posėdį grįžo neįteiktas, su užrašu „neatsiėmė pašte“.

Pakartotinai šaukimas A. Misiūnui buvo išsiųstas į jo el.paštą, atsakymo negauta.

Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, 247 straipsnį, numatomos kaltinamojo neatvykimo pasekmės.

Jei kaltinamasis neatvyko į teisiamąjį posėdį, daroma posėdžio pertrauka arba bylos nagrinėjimas atidedamas, išskyrus šio Kodekso 246 straipsnio 1 dalyje numatytą atvejį. Teismas turi teisę atvesdinti neatvykusį kaltinamąjį, taip pat paskirti jam kardomąją priemonę arba ją pakeisti griežtesne.

Delfi primena, kad 2021 metų rugpjūčio mėnesį prie Seimo vyko mitingas dėl ribojimų neturintiems imuniteto peraugo į riaušes. Net ir po vidurnakčio nesibaigusiuose neramumuose buvo pastebėtas ir žinomas kovotojas A. Misiūnas. Užfiksuota, kaip asmuo sviedžia akmenį į pareigūnų pusę. Kovotojas Delfi teigė, kad tai – ne jis, tačiau šiuo jo teiginiu nepatikėjo nei klubas „Sparta Fight Gym“, kuriam A. Misiūnas atstovavo, nei Lietuvos kikboksingo federacija WAKO.

Per riaušes prie Seimo buvo sužeista 18 pareigūnų – 12 policininkų ir šeši Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Be to, per riaušes prie Seimo suniokotos aštuonios transporto priemonės.

Apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms. Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo.

Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją