Netrukus po susitikimo su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu, Lietuvos užsienio reikalų ministras G. Landsbergis „Twitter“ paskyroje pasidalijo nuotrauka, kurioje matomi vienas kitam ranką spaudžiantys politikai.

„Susitikimas su prezidentu Volodymyru Zelenskiu dar kartą aiškiai parodė, kad mes neturime prarasti esminio tikslo: Ukraina turi laimėti kovos lauke. Tankai, oro gynybos sistemos, kita sunki ginkluotė pagreitins Ukrainos pergalę“, – įraše po susitikimo teigė G. Landsbergis.


Tiesa, šį kadrą pastebėję žmonės socialiniuose tinkluose pradėjo juo dalintis teigdami, kad ministras esą pasirinko netinkamą, „išaugtą“ sportinį kostiumą tokiam susitikimui. Pašiepti Lietuvos politiką nevengė ir žinomi žmonės, kurių vieši įrašai taip pat atsidūrė bendrame sraute.

Nemažėjant kritikos strėlėms, Delfi susisiekė su dizaineriu Aleksandru Pogrebnojumi, kuris visgi nuramino, kad toks G. Landsbergio pasirinkimas yra tinkamas, o žmonės, pasipiktinę ministro apranga, pasak jo, tenori daugiau dėmesio.

„Aš mačiau, kaip jis atrodo, manau, kad viskas yra labai gerai. Apsirengė jis tą treningą, juk ir Zelenskis su treningu, na, ir kas? Važiavo su traukiniu iš pasienio į Kijevą, lėktuvai juk neskrenda, nereikia išsidirbinėti, manau, kad viskas labai normaliai. Dar kvailiau atrodytų, jei jis būtų su baltais marškiniais arba kostiumu atėjęs.

Manau, kad paprasčiausiai žmonėms trūksta dėmesio, nori parodyti save. Tas pats kaip ir dėl eglutės, koks skirtumas, kokia ta eglutė, svarbiausia, kokia pas tave namie“, – sakė A. Pogrebnojus.

Jis teigė, kad Ukrainoje situacija sudėtinga, todėl ir ten vykstantys politikai neturi kaip nors išsiskirti, o jaustis patogiai.

„Apsirengė treningą, kokį turėjo. Ar toks, ar kitoks, koks skirtumas. Svarbiausia, ką jie kalbėjo ir ką jie darė. Net ir tie vakariečiai, kurie važiavo su kostiumais, suprato, kad karas – purvinas reikalas, todėl nėra, ko ten puoštis. Į karus puošdamiesi su auksiniais šarvais eidavo XVIII amžiuje. Viskas praėjo“, – pastebėjo A. Pogrebnojus.

Dėl komentaro Delfi kreipėsi ir į ministro atstovę spaudai Pauliną Levickytę, kai tik bus gautas komentaras, straipsnis bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)