Birželį mama tapusi I. Zasimauskaitė neslėpė likusi sukrėsta dėl savaitgalį įvykusios tragedijos. Skaudžios situacijos akivaizdoje dainininkė nusprendė parašyti jautrų laišką, skirtą visoms mamoms, išgyvenančioms sunkų laikotarpį.

Šiuo įrašu ji leido pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Mieloji, rašau tau šį laišką, nes jaučiu visa širdimi, kad tau reikia jį paskaityti. Visų pirma, apkabinu tave stipriai ir laikau tiek, kiek tau dabar reikia, kad paleistum visas ašaras ir visą nuovargį, baimę, nerimą ir tą nežinomybę, o kas dabar bus?

Ir iš karto pasakau – viskas tikrai praeis! Tikrai, nors ir atrodo, kad tai tęsis amžinai, tai praeis!

Visa panika, galvojimas, kad nieko nežinau ir nesuprantu, ir man liūdna, ir aš nenoriu to. Noriu grįžti į savo senąjį gyvenimą ir nenoriu visko, kas dabar vyksta. Tas nuovargis, chaosas, kontrolės praradimas, kaltės jausmas ir meilės nebuvimas. O gal čia meilė? Bet gi ne taip įsivaizdavau. Galvojau, kad būsiu laiminga, pilna jėgų ir bemiegės naktys man bus nesvarbios.

Bet pavargau. Noriu sugrįžti atgal, kai buvau tik aš. O dabar? Aš nebesu aš. Aš net nebežinau, kas aš? Mama? Kaip? Kada? Kodėl? Ką tai reiškia? Aš noriu pabėgti.

Ir atrodo, kad niekada nebebus kaip buvo. Žinai.. Ir nebebus. Bet bus daug geriau. Pažadu. Tu augsi kartu su savo kūdikėliu. Jūs vienas kitam padėsit prisitaikyti prie šio naujojo pasaulio. Nes, brangioji, tu irgi gimei! Tu irgi gimei iš naujo. Ir tau reikia per naujo mokytis vaikščioti, kvėpuoti. Dabar dar giliau. Tau reikia išmokti, kad nebesi tik Tu. Ir dabar tai atrodo taip baisu baisu, bet po to tai atrodys geriausias ir gražiausias dalykas nutikęs tavo gyvenime.

Išbūti, išverkti, paleisti, išpykti, išgedėti. Ir priimti, kad nebėra kelio atgal. Gali pastovėti vietoje užsimerkus ir garsiai išrėkti kaip baisu! Nes nemoki, nesupranti, nejauti, nežinai. Bet tai NORMALU! Meilė užgimsta nebūtinai tą dieną, kai gimsta vaikelis... meilė gali užgimti ir vėliau. Nebijok, ji tikrai užgims – anksčiau ar vėliau. Bet užgims.

Ir tu nuostabi. Nuostabiausia. Savo vaikui tu esi VISAS pasaulis. Gražiausia, ypatingiausia, tu jam esi jo stebuklas. Ir jam nesvarbu niekas. Tik jausti tave šalia. Visokią. Artumas, paglostymai, meilė, šnekėjimas, gugavimas, net jei ir nejauti dabar – tai ateis. Pažadu tau. Viskas bus gerai! TIKRAI BUS! Nepasiduok.

Apkabinu tave ir ačiū tau, kad tu esi. TOKIA, KOKIA ESI ŠIANDIEN. Nebijok. Mes visos moterys šalia tavęs. Nes aš irgi ten buvau ir esu“, – jautriu laišku į visas mamas kreipėsi I. Zasimauskaitė.

Delfi primena, kad jautrus ką tik mama tapusios dainininkės laiškas pasirodė po žinios apie sekmadienį įvykusią tragediją.

Sekmadienio rytą žmonės pranešė apie du prie Verkių malūno skęstančius vaikus. Atskubėję gelbėtojai jau nebegalėjo padėti vienerių ir dvejų metų mergytėms.

Įtariama, kad savo vaikus paskandino jų mama, gimusi 1987 m. Ji rasta vandenyje, manoma, kad ir pati bandė nusižudyti. Moteris paguldyta į ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją