Elvyra Monginienė buvo viena pirmųjų dizainerių, kūryboje naudojančių garsiuosius kristalus. Jos kūriniai daugybės komplimentų sulaukė net iš paties Swarovski prekės ženklo atstovų, tačiau pasikeitusi įmonės politika verčia kūrėją imtis už galvos, rašoma pranešime spaudai.

„Metai nebuvo lengvi dėl pandemijos, susidūrėme su daugybe iššūkių, kaip išsaugoti darbo vietas, kaip neprarasti klientų. Buvau sunerimusi, kad tokiomis sąlygomis gyvenančios mano papuošalų gerbėjos nenorės puoštis. Ačiū Dievui, klydau. Tačiau gauta žinia iš kristalus papuošalams teikiančios kompanijos mane pribloškė ir tai reiškia viena – didžiulio populiarumo sulaukusių papuošalų greitai tiesiog nebeliks. Man tai tikrai labai skaudi žinia. Nuskambės makabriškai, bet jaučiuosi, tarsi laidočiau savo vaikus“, – sakė Elvra Monginienė.

Elvyros kurtais papuošalais, kuriuose dominuoja iš Swarovski kristalų pagamintos musės, puošiasi daugelis Lietuvos įžymybių bei pasaulio garsenybės. Tarp jų - ir Monica Bellucci, kurios talentą aktorė įvertino padėka. Garsusis mados istorijas Aleksandras Vasiljevas bei karališkųjų šeimų atstovai taip pat ne kartą puošėsi lietuvaitės darbais. Elvyra Design papuošalai buvo publikuojami prestižiniuose tarptautiniuose mados žurnaluose „Vogue“,„Riviera“,„Elegant New York“. Jau penkerius metus aksesuarų kūrėja su komanda dalyvauja Minsko mados savaitėje.

„Dvejus metus turėjome išskirtinę galimybę naudotis Swarovski prekės ženklo privilegijomis – buvome oficialus prekės ženklo partneris. Tai reiškia, kad turėjome sutartį, pagrindžiančią, jog mūsų kūriniuose yra naudojami tik originalūs kristalai ir ta sutartis mums leido naudoti jų logotipą ant produktų etikečių, įpakavimo, komunikacijoje.

Šios kompanijos kristalai išties yra ypatingi ir įspūdingi, ne veltui taip stipriai vertinami pasaulyje. Kurti su šiais kristalais buvo vienas malonumas, nes jie gražūs „iš savęs“, atrodo prabangiai, traukia akį, o žmonėms patinka tai, kas blizga. Mano prekės ženklas visuomet buvo asocijuojamas su Swarovski kristalais, – sakė papuošalų dizainerė ir pripažino, kad dabar jos laukia didžiulis iššūkis. – Iššūkius aš visada priimu su dideliu užsidegimu, naujomis idėjomis ir kūrybine energija. Kiekvienas iššūkis įneša naują spalvą, naują matymo kampą kūryboje, todėl jaučiuosi savotiškai rami. Jutau, kad ateina metas pokyčiams, nes keičiasi ir mano klientai“.

Elvyra Design atvira – dabar vyksta intensyvios paieškos, kuo būtų galima pakeisti garsiuosius kristalus ir prisipažįsta neatmetanti galimybės pradėti dirbti su brangakmeniais. „Nuo šiol mano kūryboje išvysite daugiau odinių gaminių. Turiu minčių, kaip susidariusią situaciją pasukti savo ir klientų naudai. Tačiau galiu pažadėti viena – aš nesustosiu kurti, o „Elvyra Design” durų neuždarys“, – pažadėjo Elvyra Monginienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)