Vyras sakė, jog liko šokiruotas, kokios priemonės pasitelkiamos kovai su juo. Tačiau kitos pusės jis nekaltino, nors užsiminė, jog kai kurie sužinoti aspektai privertė apmąstyti gyvenimą ir kai kurių jį supančių žmonių veiksmus. Ne kartą buvęs išduotas, kaip pats sako, ir šįkart sulaukė nelaukto smūgio. Dabar - iš žmogaus, kuris jo gyvenime atsirado su žmona pasukus skirtingais keliais. Tiesa, kol kas apie tai jis nebuvo linkęs daugžodžiauti.

Žinomas vyras pasakojo, jog svarbiausiu klausimu skyrybose tiek jam, tiek ir M. Šedžiuvienei išlieka sūnus Gabrielius. Abu sutuoktiniai nori, kad berniuko gyvenamoji vieta oficialiai būtų nustatyta su vienu iš jų ir kovoja dėl teisės gyventi su sūnumi.

„Kaskart tam, kad pamatyčiau sūnų, dukart per savaitę dviems valandoms važiuoju iš Šiaulių. Kol per visus kamščius iš Šiaulių atvažiuoju pas sūnų, praeina trys valandos. Norėjau susitarti ir taip, kad galėčiau jį pasiimti vieną dieną vakare ir kitą dieną parvežti į Vilnių. Taip ir aš galėčiau ilgiau kartu pabūti, ir išnaudotume tikslingai laiką kartu. Tačiau atsakymas buvo neigiamas.

Darau viską, kad matyčiau vaiką, bet man padėti nenori ir susiduriu su barjerais. Nemanau, kad iš manęs norima gauti kokios nors finansinės naudos, jei kalbėsime apie šį atvejį, bet galbūt kažkokie principai trukdo nusileisti. Gal tai ir kerštas. Šios skyrybos primena karą. Galiu pasakyti, kad dėl vaikų gyvenamosios vietos nustatymo nekovojau nei su pirmąja žmona, nei su nesantuokinio vaiko motina. Dabar tiesiog jaučiu realią grėsmę, kad vaikas bus išvežtas į užsienį“, – svarstė jis.

Andrius Šedžius

A. Šedžius pabrėžė, jog vaikui mama yra labai reikalinga, o Monika, jo nuomone, puikiai rūpinasi judviejų sūnumi. Tačiau rūpintis vaiku nori ir jis. Dėl to žinomas verslininkas net yra pasiryžęs kraustytis į Vilnių. „Jei man bus nustatyta sūnaus globa, aš persikelsiu į Vilnių tam, kad jis matytų Moniką. Jokia moteris nepakeis vaikui tikros mamos.

Gyvenime turėjau daug gyvenimiškų pamokų ir mokiausi iš savo klaidų. Galiu pasakyti, kad matau jos gyvenimą. Ji turi draugą, kuris duoda pinigų. Tačiau jis Airijos gyventojas ir savo gyvenimą kuria ten. Aš turiu galvoti ir apie vaiką“, – sakė verslininkas.

Jis prisiminė ir tai, kad vis dar jo sutuoktine laikoma Monika Šedžiuvienė prasidėjus skyryboms sakė, jog skiriasi dėl to, kad vyras daug keliavo darbo reikalais ir šeimai skyrė per mažai dėmesio.

„Monika sakė, kad skiriasi su manimi dėl to, jog nebuvau šalia. Tačiau dabar situacija dar sudėtingesnė. Aš skrisdavau tik keletui dienų tvarkyti verslo reikalų, bet negyvenau užsienyje. Ji ne kartą sakė, kad kurs ateitį Lietuvoje, tačiau nematau to ir man tai kelia nerimą. Lietuvoje ji neturi įsipareigojimų.

Galiu bet kada į Vilnių važiuoti ir ten tikrai turiu veiklos. Negaliu sakyti, kad būnu tik Šiauliuose, nes ir Vilniuje būstą turiu. Galiu neskraidyti į komandiruotes ir net norėčiau to ateityje. Žinoma, man brangiai kainuotų siųsti ten kitą žmogų, tačiau daug ką mano gyvenime dabar nulems sūnaus ateities klausimas“, – kalbėjo jis.

Dar vienas verslininką stebintis dalykas yra jam neva keliamos pavydo scenos. Pastaruoju metu spaudoje ne kartą pasirodė jo ir jaunos merginos santykių detalės. Ir nors jis pats šio ryšio niekada nepatvirtino, mergina viešai jam prisipažino meilėje ir mielai dalijosi istorijomis apie judviejų gyvenimą.

A. Šedžius sakosi ne kartą išgirdęs apie neva jo palaikomus romantiškus santykius su viena ar kita moterimi, tačiau jis vis dar įsitikinęs, jog prieš pradedant rimtus santykius reikia oficialiai išsiskirti. Būtent rugsėjį, kai turėtų įvykti baigiamasis A. ir M. Šedžių skyrybų posėdis, verslininkas ir pradės svarstyti, kaip gyvens ateityje ir kokį žmogų matys šalia.

M. Šedžiuvienė tokią jos sutuoktiniu vis dar laikomo vyro poziciją vadina manipuliacija. Žinoma atlikėja pabrėžė, jog gyventi užsienyje neketina.

„Neketinu niekur išvykti. Kaip man dar jam tai paaiškinti ar įrodyti, kad niekur neplanuoju išvykti kitur gyventi. Man puikiai sekasi ir Lietuvoje.

Jam siūlomos visos sąlygos ir susitarti gražiuoju. Kadangi yra taikomos laikinosios apsaugos, teismas nusprendė ir jis pats pasirinko, kad antradieniais ir ketvirtadieniais konkrečiu laiku bei kas antrą savaitgalį galėtų matytis su vaiku. Tai buvo jo noras, o aš visuomet norėjau ir ne kartą tai sakiau, kad su vaiku matytųsi kai gali ir turi noro. Jis pateikė tokį grafiką ir kodėl dabar meluoja? Gal žmogus ir pats neprisimena? Gal manipuliuoja siekiant sau naudos teisme“, – kalėjo ji.

Dainininkė taip pat pastebėjo, kad jiems vis dar nepavyksta susikalbėti, o skyrybų procesas trunka beveik du metus. „Susikalbėti nepavyksta, bet ypatingai po šio paskutinio posėdžio esame pasistūmėję į priekį. Manau, kad šie išvedžiojimai nusibodo jau visiems.

Logiška, kad vaikas turi gyventi su mama. Ir visi mano nuomonę žino. Noriu, kad vaikas su tėvu galėtų matytis visada, kada tik tėvas gali. Na, o man atsisakyti vaiko vien tam, kad pagaliau baigtųsi teisiniai procesas... tikrai to neplanuoju. Galiu ir dešimt metų ar visą gyvenimą kovoti dėl savo vaiko“, – apgailestaudama sakė ji.

DELFI jau rašė, jog antradienį vykusiame teismo posėdyje pasirodė ir atlikėjas Tadas Juodsnukis, kuris buvo taip pat minimas šioje byloje.

Kaip jau tapo įprasta tuomet posėdyje pirma pasirodė M. Šedžiuvienė. Moteris žurnalistams sakė, kad komentarais pasidalins po posėdžio, tiesa, užsiminė, kad esama situacija jai atrodo juokinga. Pašnekovė taip pat prasitarė, kad išsiskirti su Andriumi ji jau galėjo seniai, tačiau vis dar oficialus sutuoktinis, anot jos, yra linkęs vilkinti procesą.

„Turto jo nereikalaujama, vienintelis mano prašymas yra vaiko globa. Nemanau, kad prašymas, jog vaikas augtų su mama yra didelis. O vaiko lankomumas tikrai nėra įspaustas į kažkokius rėmus, Andrius gali vaiką pamatyti kada nori, jam yra leidžiama. Aišku, išskirtinais atvejais, pavyzdžiui, jeigu vaikas serga, gali būti kitaip. Kitaip tariant, aš manau, kad tėtis neatsižvelgia į patį vaiką. Išsiskirti mes jau galėjome seniai. Čia nėra ką spręsti. Galėjome išsiskirti ir tiek", – sakė pašnekovė.

Pasiteiravus, ar Monikai teko bendrauti su į teismą liudyti iškviestu T. Juodsnukiu, pašnekovė neslėpė šypsenos.

„Dabar nėra tikslo kažką apie tai kalbėti. Man labai gaila, kad pašaliniai žmonės yra įtraukiami į visą šį cirką", – apmaudo neslėpė ji.

Paklausus, kaip Monika priėmė Andriaus norą ištirti jųdviejų vaiko psichologinę būklę, pašnekovė šiek tiek susigraudino.

Monika Šedžiuvienė

„Turite vaikų? Kai turėsite suprasite. Man reikėjo vaiką vežti pas skirtingus specialistus, kad su juo susidurtų, ji apžiūrėtų, nors jis yra visiškai sveikas. Jis myli abu tėvus. Tebūnie tai būna atviras pamąstymas visiems. Mes neturime ko slėpti, jeigu reikia, tai patikrinome, nes toks teismo sprendimas buvo. Bet iš esmės to tikrai nereikėjo imtis. Nėra jokių kliūčių, kad vaikas matytųsi su tėvu. Tik jis pats labai užsiėmęs būna, dažnai keliauja, nebūna su vaiku, bet aš neturiu jam priekaištų. Aš pilnai galiu juo pasirūpinti ir su vaiku būti viena. Vienintelis prašymas, kad pagaliau pasibaigtų šis teismas", – kalbėjo M. Šedžiuvienė.

Į posėdį taip pat atvyko ir T. Juodsnukis, kuris M. ir A. Šedžių skyrybų dramoje atsidūrė dėl neva megztų santykių su Monika. Dainininkas teismui turėjo papasakoti apie tariamus ryšius su M. Šedžiuviene.

Tadas Juodsnukis

„Tai, kad esu kviečiamas į teismą sužinojau tik per spaudą. Kadangi reikia, tai ir atėjau. Įdomu, kas čia bus, nes juokinga", – DELFI kalbėjo Tadas.

Pasiteiravus, kokie jo santykiai su Monika, dainininkas nuo tiesaus atsakymo išsisuko, teigdamas, kad būtent to jis ir atvyko į teismą sužinoti, nes jokio pagrindo, anot jo, apie menamus jo ir M. Šedžiuvienės ryšius nėra.

„Nežinau, to ir atėjau sužinoti. Pamatysime. Buvome tik pora televizijos ekranuose", – tikino jis.

Daugiau skaitykite ČIA.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)