N. Jagelavičienė naujienų portalui žmonės.lt komentavo, kad turi 30 dienų apskųsti sprendimą, tad tą ir padarys.

Anot jos, pirmos instancijos teismas dar nereiškia tiesos.

Delfi primena, kad penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme baigta nagrinėti byla tarp N. Jagelavičienės ir jos anūko, atstovaujamo stilistės A. Jagelavičiūtės buvusio sutuoktinio Manto Volkaus.

Naujienų portalas alfa.lt skelbia, kad visas aplinkybes ištyręs Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad garsios stilistės sūnus yra teisėtas jos autorinių teisių paveldėtojas. Dėl to, įžvelgiant grėsmę iš močiutės pusės teisių piktnaudžiavimu, nuspręsta ieškinį tenkinti.

Nurodoma, kad iš N. Jagelavičienės atimama teisė spręsti, kokia bus dukros atminimo ateitis. Teismas A. Jagelavičiūtės sūnų pripažino kaip tinkamą asmenį apginti mamos autorines teises. Tačiau sprendimus, kol jis taps pilnamečiu, už jį priims tėtis M. Volkus.

Kartu su autorinėmis teisėmis teismas mažajai bendrijai „Tikėk ir veik“ nurodė atlyginti iki šiol A. Jagelavičiūtės sūnui padarytą žalą – ji siekia apie 5 tūkst. eurų, skelbia alfa.lt.

Šį teismo sprendimą N. Jagelavičienė dar turi teisę apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Delfi primena, kad konfliktas tarp stilistės mamos ir M. Volkaus kilo po to, kai praėjus kuriam laikui po A. Jagelavičiūtės mirties N. Jagelavičienė įkūrė verslą ir pradėjo pardavinėti mirusios dukros kūrybą – knygas-kalendorius ir juose esančius stilistės kurtus eskizus.

Tai sužinojęs M. Volkus garsios stilistės mamą padavė į teismą, mat, kaip pats teigė, be anūko žinios ir sutikimo buvo viešai platinama ir pardavinėjama stilistės kūryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)