Į socialinius tinklus grįžusi moteris sekėjams papasakojo, ką išgyveno. Ji neslėpė, kad šiuos jausmus sukėlė besitęsiančios sūnaus dalybos su vaiko tėčiu L. Suodaičiu.

„Daug kas man rašo, kaip laikausi, kaip mano nuotaikos. Tai išties viena sudėtingiausių ir sunkiausių savaičių mano gyvenime. Niekada negalvojau, kad pakliūsiu į tokį šantažą ir apskritai pasiteisinimų laviną. Vyras įsivaizduoja viena, aš jam teigiu kita. Jis manimi netiki. Turiu įrodinėti visiškai nenormaliais dalykais. Jei kalbant apie nutartį ir kaip reikalauja nutartis, tai nieko panašaus nutartyje nėra. Meldžiu Dievą, kad bent rytoj pamatyčiau vaiką, nes suplanavau visai fainą išvyką su vaikučiais savaitgalį. Nicole labai laukia. Šiandien turėjo grąžinti vaiką, vakar, užvakar, bet reikalaujama skambinti video skambučiais, turiu nuotraukas siųsti, įrodinėti, kad aš namuose. Tokio marazmo gyvenime nesu turėjusi.

Atsakant į tai, kaip jaučiuosi, nes tikrai nemažai sulaukiau jūsų tokių klausimų, tai pripažinsiu ir viešai ne gėda pasakyti – žiauriai blogai jaučiuosi. Atvažiavau dešrainio pavalgyti, nes visiškai nesimiega, kažkokia nemiga kankina. Viduje tokia tuštuma. Kai ant manęs buvo rėkiama, kad pagal nutartį negrąžinu vaiko, bet ką pats daro? Taip pat negrąžina vaiko pagal tą patį. Irgi visiškai nesilaiko nutarties. Nutartyje nenurodyta, kad vaikas turi būti su nakvynėmis pas tėtį, bet yra kaip yra. Žodžiu, tikrai labai sunku, net nesinori į ekraną lysti ir verkšlenti, bet turiu išeiti ir jums pasakyti, kaip jaučiuosi ir kur esu.

Tai va. Gyva, sveika. Fiziškai sveika, psichologiškai tikrai labai esu ir jaučiuosi palaužta, bet tikiuosi greitu metu viskas pasikeis ir bus gerai“, – sakė V. Siegel.

Padėkojusi sekėjams už palaikymą moteris pasidalijo ir neseniai įkeltu L. Suodaičio įrašu, kuriame jis, kaip manoma, pasidalino asmenine verslininkės žinute.

„Žinokite, jo paskutinė žinutė instagrame parodė tikrąjį veidą. Taip, kviečiau. Taip, rašiau. Mes vis dar esame kaip ir vyras su žmona. <...> Kviečiau savaitgalį ne tik kartu praleisti, pabūti su vaiku, bet apsitarti, pasikalbėti. Ne dėl to, kad susitaikyti ir kartu gyventi, o tiesiog gal susitaikyti ir kaip draugai bendrauti vardan vaiko.

Kviečiau ir į mediaciją eiti be advokatų vien dėl vaiko. Bet viešinti mūsų susirašinėjimą? Gal čia didelis noras prieš visus pasigirti, kad Siegel pakvietė kartu savaitgalį praleisti. Taip, esu palūžusi, tai ką palūžęs žmogus negali pakviesti, su šeima pabūti? Baisu ant tiek graudu. Suprantu, kad su šiuo žmogumi, kad ir koks būtų mano noras taikiai daryti, nieko nepavyks. Dėl jo, ne dėl manęs“, – kalbėjo verslininkė.

Viktorijos Siegel žinutė Laurynui Suodaičiui

Delfi primena, kad kelias dienas verslininkė, nuomonės formuotoja V. Siegel socialinėje erdvėje nesidalijo nei asmeniniais išgyvenimais, nei reklaminėmis žinutėmis. Ketvirtą parą iš eilės su sūnumi leidęs L. Suodaitis teigė, kad jo žmona yra ne Lietuvoje, jos telefonas – taip pat išjungtas. Apie tai verslininkas prabilo socialiniuose tinkluose.

„Klausiate, kaip mes laikomės – tai laikomės puikiai. Su Laurynuku leidžiam laiką jau 4-tą dieną. Džiugu, kad turime progą. Klausiate, ar pirmadienį buvo sugrįžus į Lietuvą – tai gavome mes ir bilietų, ir nuotraukų iš oro uosto. Manau, patys suprantame, kad buvimas Lietuvoje reikštų lindimą į viešą erdvę, kaip visada ir vyko, – kalbėjo L. Suodaitis. – Žinučių, kad įvykęs sugrįžimas ir reikia nuvežti sūnų, gaunu kasdien. Bet telefonai išjungti – matyt, irgi ne veltui. Tik advokatai vis ką pagąsdina, bet kai nesi Lietuvoj, sudėtinga kažką padaryti. Bet gerai, kad Lietuva maža ir draugės šnekios – kiek žinau, rytoj numatytas sugrįžimas. Turbūt, tai pamatysime visi – ir aš, ir jūs, kokių čia versijų bus prigalvota. Viskas aukščiausiame lygyje, ką teko matyti per pusę metų. Realiai, drama visiškai iš oro. Galėjo sakyti, kad išvyksta, turi reikalų, koks skirtumas, kokių. Žodžiu, sukūrėme detektyvą kaip reikiant“.

Delfi primena, kad pirmadienį nuomonės formuotoja, verslininkė Viktorija Siegel teigė, kad verslo reikalais keliomis valandomis buvo suplanavusi išvykti į užsienį. Vis dėlto, kaip pasakojo žinoma moteris, nuotraukas, kuriose V. Siegel įamžinta oro uoste, gavęs jos vyras Laurynas Suodaitis nemenkai įsiuto, teigė, kad negrąžins judviejų sūnaus iki kol namuose nebus pačios V. Siegel. „Esu baimėje, nežinau, ko tikėtis iš tokio neadekvataus žmogaus“, – emocijų neslėpė verslininkė.

Anksčiau V. Siegel socialiniuose tinkluose prakalbo apie tai, jog negali ramiai kelioms valandoms išvykti iš Lietuvos. Vos tai sužinojęs jos vyras L. Suodaitis nuomonės formuotojos advokatams pranešė, kad negražins sūnaus jos mamai arba auklei. Anot pačios verslininkės, teismo nutartyje nėra nurodyta, kad vaiką visada privalo pasiimti tik ji pati.

„Jaučiuosi kaip kokia nelegalė, patyliukais fotografuoja, kad išskridau. O wow, koks įvykis. Atsakau į klausimą, kodėl išskridau. Turiu išlaikyti 2 vaikus, turiu dirbti i turiu neatidėliotinų reikalų, darbo susitikimų, nes plečiu savo verslą. Kodėl tiek daug dirbu? Nes išlaidų padaugėjo, jau vien advokatams kiek išleidžiu, kad apginti savo ir savo vaiko teises, apsiginti nuo vyro, kuris ne tik nori atimti vaiką, bet ir milijonų reikalauja. <...> Ir paskutinis klausimas, ar išsiskyrusi mama, kuri turi vaikų nebegali dirbti ir net kelioms dienoms išskristi susitvarkyti darbo klausimų? Ko dar negali išsiskyrusi moteris su vaikais?

Tokia labai baisi situacija. Liko visai nedaug iki išskridimo, sėdžiu paskutiniame verslo susitikime. Tiesiog negaliu patikėti tuo, kas vyksta, su kokiu vyru buvau susidėjusi, ką tas vyras nori man padaryti – skaudinti, ėsti, daryti viską, kad tik man pakenktų. Gaunu iš jo žinutę: „Negražinsime vaiko, nes motina ne Lietuvoje“. Mano advokatė nusiuntė bilietus, kuriuose matyti, kelintą šiandien grįžtu ir pareikalavo gražinti vaiką, kaip nurodyta teismo nutartyje, šiandien 19 val., nes pirmadienį tėvas su vaiku bendrauja nuo 13 iki 19 val. Jis labai pasipiktino, kodėl šiandien vaiką perdaviau ne aš, o močiutė. Antra, sakė, kad perduos vaiką išskirtinai tik man į rankas, nors teismo nutartyje nurodyta, kad vaiką turi gražinti į gyvenamąją vietą.

Jis puikiai supranta, kad esu ir kito vaiko mama. Gali tuo metu būti būrelis, galiu būti treniruotėse, galiu turėti verslo susitikimą, galų gale, išeiti vakarienės ir tuo metu negalėsiu pasiimti vaiko. Teismo nutartyje nėra nurodyta, kad turiu pasiimti vaiką, nurodyta, kad jį privalo gražinti į gyvenamąją vietą. Be to, vaiką pasiims ne kas kitas, o močiutė arba auklė, kuri oficialiai pas mus dirba. Jis ir pats naudojosi šiomis auklės paslaugomis, kai gyveno pas mane. Įsivaizduojate, iki kokio lygio jis nori mane tąsyti, tampyti ir skaudinti.

Žinokite, bandžiau kelis kartus jam perduoti vaiką pastaruoju metu. Norėjau išeiti į kontaktą, norėjau draugiškai pasisveikinti, galvojau, gal pradėsime kalbėtis, tačiau su manimi jis nesisveikina. Man vis dar skauda matyti šį žmogų, kodėl tuomet aš turiu skaudintis, matyti žmogų, kuris man nesugeba net „labas“ išlementi. Jam aiškiai parašiau ir dabar žinutę, kad bandžiau eiti į kontaktą, bandžiau užvesti jį, skambinti, bet viskas veltui. Nežadu susitikinėti, yra auklė, kuri gali puikiai pasiimti vaiką ir perduoti man į rankas namuose. O kas nuo vartų iki namų du metrus nuneš vaiką, juk nėra skirtumo.

Įsivaizduokite, iki kokio lygio nori mane kontroliuoti, jeigu sako, kad niekam vaiko neperduos, tik į mano rankas <...> Čia yra kosmosas. Nežadu daugiau su tokiu žmogumi susitikti. Ypač po vakar, tokio šmeižto, ką jis kalba viešoje erdvėje, kaip jis bando mane pažeminti, paniekinti, nesugeba net pasisveikinti su manimi susitikęs, kai net jau aš pasisveikinu, esu linkusi eiti į kalbas. Taip pagal dūdelę nešoksiu. Čia yra vaikymasis, o esmė ne vaikas, bet nori mane įskaudinti, man blogai padaryti, nes nebežino, kaip dar įgelti. Dabar vaiko neatiduos, jei pati neisiu, nesiskaudinsiu ir nežiūrėsiu jam į akis.

Jokiai moteriai nelinkiu atsidurti tokioje vietoje, kurioje esu aš. Tikrai nuoširdžiai, beprotiškai sunku ir skaudu. Vyras iki tokio lygio nori mane vaikyti, tai yra protu nebesuvokiama. Žinau, kodėl jis nori, kad susitiktumėme, kad man būtų skaudu ir nemalonu <...>.

Atrodo, kad vyksta kažkoks siaubo filmas, kartais nesitiki, kaip taip gali elgtis vyras, kuriam tu pagimdei vaiką. Už valandėlės turiu skrydį, o tokio bajerio nesitikėjau. Prašo įrodymų. Nusileidau. Nusiunčiau bilietus, nors turėjau galimybę jų nesiųsti, bet vis tiek nusiunčiau. Dabar prašo mano nuotraukų iš oro uosto. Ko dar? Iki ko nusirisim? Ar jis gyvena su manimi, kad šitaip mane kontroliuotų?

Nusileidau. Net ir nuotrauką iš oro uosto nusiunčiau. O dabar tiesiog esu baimėje, nežinau, ko tikėtis iš tokio neadekvataus žmogaus. Gerai, kad dar be apatinių nuotraukos nepaprašė. Baisu ir gėda. Nenustosiu kartoti, merginos, nepakliūkite kaip pakliuvau aš. Atsakingai ir atsargiai rinkitės vyrus“, – socialiniuose tinkluose pasakojo V. Siegel.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)