Netrukus po to, kai viešojoje erdvėje pradėjo sklisti komentarai ir kandžios žinutės apie I. Zasimauskaitės stilių M.A.M.A apdovanojimuose, šia tema pasisakė ne tik pati atlikėja, bet ir jai pritariančios žinomos moterys – televizijos laidų vedėja Fausta Marija Leščiauskaitė, pedagogė Austėja Landsbergienė, politikė Aušrinė Armonaitė bei daugelis kitų atlikėjų.

„O dabar kartokite paskui mane kaip „Tėve mūsų“: krūtys nesutvertos būti prilipusios prie smakro, krūtys nesutvertos būti prilipusios prie smakro, krūtys nesutvertos būti prilipusios prie smakro. Ir taip kasdien, prieš miegą, po dvidešimt penkis kartus.

Krūtys pas moteris dauguma atvejų su amžiumi po truputį slenkasi žemyn. Kuo jos didesnės, tuos daugiau šansų, kad sveria į apačią. Obuolys šaką sveria žemyn. Negudri fizika, pradinių klasių pasaulio pažinimas.

Žindančios moterys paprastai turi padidėjusias krūtis, taigi, gravitacija jas veikia, o ilgainiui prie krūtų padėties prisideda dydžio šokinėjimas, kurį sukėlė kūno pasiruošimas kūdikiui.

Tačiau krūtys gali keisti savo aukštį ir be nėštumo. Tiesiog su amžiumi, genetiškai, priaugus ar numetus svorio.

Kuriame aukštyje krūtys bebūtų, moteris neturi prievolės jas pakelti aukščiau nei liemenėlių, nei operacijų pagalba. Jei nori – pakelia. Jei nenori, krūtys yra perfectly fine tokiame aukštyje, kokiame yra natūraliai. Tai nėra šlykštu, nepriimtina, tai nėra neprisižiūrėjimas. Jos ir neturi būti prilipusios prie smakro ir kas tokį standartą išgalvojo, yra paprasčiausias idiotas.

Jei jums šlykštus ir nepriimtinas natūralus žmogaus kūnas, jūsų vietoje susirūpinčiau savo vidinėmis problemomis“, – socialiniame tinkle rašė F. M. Leščiauskaitė.

„Ieva Zasimauskaite, ir visi, kas dar skaitote, ką kiti apie jus šneka. Nereikia!

Kaip kartą RuPaul yra pasakiusi – „What other people think of me is not my business. What I do is what I do. How people see me doesn’t change what I decide to do“, – rašė A. Armonaitė.

„O man Ieva Zasimauskaitė, kaip ir, beje, realiai VISI, kurie dalinosi – atrodė fainai.

Ir tai visiškai nereiškia, kad aš taip rengčiausi: kvatojau pamačiusi bičą (nežinau, kas jis) su chalatu, baltomis kojinėmis ir šlepetėmis. Akivaizdu, kad žmonės pagalvojo ir ėjo smagiai pasibūti, susitikti…TAI KOKIA PROBLEMA?!

Ir, beje, dažniausiai šlykščiausi komentarai yra moterų ir MOTERIMS. Žinau, nes pati patiriu.

Man tai yra visiška tamsa. Kol taip bus, smirdėsime sovietais“, – teigė A. Landsbergienė.

Savo nuomonę po I. Zasimauskaitės įrašu išreiškė ir atlikėja Baiba Skurstene-Serdiukė.

„Manau mokyklose reikėtų įvesti tokį dalyką kaip to le ran ci ja. Deja, dauguma žmonės pavyzdžių jie mato šeimose. Aš visada sakau, jei negali pasakyti nieko teigiamo, tiesiog pasilik sau“, – rašė atlikėja.

Delfi primena, kad M.A.M.A apdovanojimų nepraleido ir atlikėja I. Zasimauskaitė. Jai tai buvo pirmas didelis renginys, kuriame apsilankė po dukros gimimo. Moteris pozuodama fotografams šypsojosi, panašu, kad ant raudonojo kilipo puikiai jautėsi pasipuošusi rožinės spalvos, blizgaus audinio suknele.

Tačiau tą vakarą jos įvaizdis socialiniuose tinkluose sulaukė pašaipių moterų komentarų. Jos nevengė laidyti juokelių apie I. Zasimauskaitės krūtinę, teigė, kad šiame renginyje su tokiu stiliumi jai – ne vieta.

Reaguodama į tokias replikas atlikėja pasakojusi anksčiau išėjusi iš renginio ir susigraudinusi. Kiek vėliau moteris socialiniuose tinkluose pasidalijo jautriu įrašu. Juo I. Zasimauskaitė pasidalino ir su Delfi skaitytojais.

„Tiesiog negaliu priprasti prie šito pasaulio žiaurumo ir man skauda. Žinokit tokiomis akimirkomis, aš iškart galvoju ne tik apie save, bet ir apie kitas moteris, mergaites, merginas.

Pasidaro taip aišku, kodėl Lietuva pirmose vietose savižudybių skaičiuje, pogimdyvinėje depresijoje, kodėl vasaros gatvėje eilės patekti pas specialistus, bulimija, anoreksija ir taip toliau.

Ir baisiausia, kad kitos moterys visiškai nebejaučia ribos, ką ir kada ir svarbiausia KAIP pasakyti.

Toks jausmas, kad po tokių renginių nuotraukomis, žmonės tik ir laukia „prasinešti“ ir išlieti susikaupusią vidinę tuštumą ir pyktį ir tai irgi yra problema, kaip mes iki tokio žmogaus užaugame?

Komentuoti moters kūną yra be galo neetiška ir apskritai traumuoja. Negerai. Negalima. Todėl mes pradėjome maskuoti savo „trūkumus“ operacijomis, dietomis ir nebeleidžiame sau tiesiog būti ir vietoje to, kad būti laimingu ir džiaugtis, mes praleidžiame tiek daug laiko kritikuodamos save, nes kažkas kala į galvą, kokie tie grožio standartai, kaip gerai ir kaip negerai.

Nukarusi krūtinė, baisi, papai pažastyse. Moterys. Tikrai norėčiau palinkėti jums laimės, bet tiesiog palinkėsiu, kad jus kas nors apkabintų ir mylėtų ir vertintų jus ne už papus.

O mano krūtinė man irgi šiuo metu nėra gražiausios formos, bet ji maitina mano dukrą, atlieka svarbiausią darbą ir dėl to aš esu dėkinga sau, kad nepasiduodu ir esu ten kur esu, tokia kokia esu, su tokiomis vertybėmis, kokios man yra gražiausios ir atneša man vidinę laimę, ramybę ir svarbiausia pilnatvę.

Visas moteris apkabinu. Aš šiandien džiaugiausi, kiek gražių žmonių aplink… kartu ir nesupratau, kur tas pasaulis keliauja.. Ir svarbiausia, tokios dienos man primena, kodėl prieš 10 metų aš pradėjau ieškoti alternatyvos ir ačiū Dievui ją radau“, – rašė I. Zasimauskaitė.


Delfi primena, kad penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko didžiausias lietuviškos muzikos renginys – „M.A.M.A.“ apdovanojimų ceremonija. Tą vakarą buvo pagerbti ryškiausi atlikėjai ir grupės, kurie 2023-iais paliko ryškų pėdsaką – jiems tradiciškai įteiktos statulėlės.

M.A.M.A raudonojo kilimo akimirkos – vaizdo įraše:


Sausio 26 dieną įvyksiančios „M.A.M.A.“ apdovanojimų ceremonijos vairas patikėtas netikėtam duetui – vedėjais tapo viena ryškiausių šalies dainininkių Monika Liu ir vienas geriausių šalies humoristų ir televizijos laidų vedėjų – Justinas Jankevičius.

Renginio svečiai:


Jau anksčiau organizatoriai buvo atskleidę ir dalį ceremonijoje pasirodysiančių atlikėjų, tarp kurių – legendinės grupės „Hiperbolė“ nariai, Vaidas Baumila, Rokas Yan, Evgenya Redko, Inga Jankauskaitė. Įspūdingus pasirodymus „M.A.M.A.“ scenoje surengė viena garsiausių šalies indie pop muzikos grupių „Sisters On Wire“, garsiausias šalies DJ‘s – Jovani, scenoje savo hitus pristatė atlikėjai Remis Retro bei Jurijus. Ugningą šou pirmą kartą didžiojoje scenoje surengs roko grupė „Mėlyna“, reperis Proflame. Taip pat scenoje žiūrovai išvydo išskirtinį alternatyvios muzikos kūrėjos Rūtos MUR pasirodymą, grupę „Žemaitukai“ bei kitus.

„Muzikos apdovanojimų ceremonija – tai dinamiškas, kupinas netikėtumų ir nesuvaidintų emocijų vakaras. Kiekvienais metais žiūrovus stengiama pradžiuginti įspūdingais pasirodymais ar net netikėtais sugrįžimais. Šie metai nėra išimtis. Jau kuris laikas didžiulė profesionalų komanda rengia įsimintiną reginį, kurį išvysime jau kitą penktadienį Kaune“, – dar iki renginio intrigavo organizatoriai.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)