Atsiprašymo įrašu žinomas dainininkas pasidalijo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Dėl vakar išėjusios informacijos apie Romo Kalantos atminimo suteršimą.

Visų pirma noriu atsiprašyti, ką įskaudino įrašas „Threads“ platformoje.

Antra, noriu aiškiai ir tvirtai pasakyti, kad esu nepaprastai nuolankus Lietuvos patriotas, niekada neatsisakantis dalyvauti Lietuvos kariuomenės, Lietuvos laisvės minėjimų, ir kitokio pobūdžio Lietuvos vardą ir Lietuvos didvyrius mininčiuose bei garbinančiuose, pagerbiančiuose renginiuose. Turiu pripažinti, kad nors ir norėjau „Threads“ platformoje vartotojams pasakyti, kad Romo Kalantos pavardės naudojimas metaforoje „susideginti“ yra netinkamas – mano parinkti žodžiai kažkam galėjo sukelti absoliučiai atvirkščią neigiamą atoveiksmį.

Suprantu, kad turėčiau aiškiau komunikuoti humorą net ir tokiose platformose, kur kandumas ir aštrus sarkazmas ar kitokio pobūdžio juodas humoras yra esminis kriterijus. Turiu nešti didesnę atsakomybę ir stengsiuosi ateity tą daryti. Nepažadu, kad visada būsiu taiklus ir tobulas, nes Dievaži net ir natos dainuojant slysta pro šalį kartais (o gal ir ne kartais), bet pažadu mokytis.

Linkėjimai visiems ir geriausių Naujųjų“, – rašė V. Baumila.

Delfi primena, kad socialiniuose tinkluose kilo pasipiktinimo banga dėl dainininko Vaido Baumilos įrašo „Threads“ paskyroje apie tragiškai Kaune susideginusį Romą Kalantą. Vis dėlto garsaus vyro mintys buvo ne visiems suprantamos, dėl ko netrukus jis sulaukė ir Nepriklausomybės akto signatarės Nijolės Oželytės kritikos.

Staigiai išpopuliarėjusiu nauju socialiniu tinklu „Threads“ susidomėjęs dainininkas V. Baumila netrukus jame pasidalijo nauju įrašu.

Jame jis minėjo tragiškai Kaune susideginusį studentą Romą Kalantą.

Davai paieškokit kas dar Lt yra susideginęs, kad tą užpis*sį Kalantos bajeriuką pamirštumėte.

Dirkstys?

Kas rašys Baumila, tas dxas.

Baumila?“ – klausė jis.

Vis tik bandęs pajuokauti jis sulaukė prieštaringų reakcijų, kurios netrukus pasipylė ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Dainininko žodžiai patraukė Nepriklausomybės akto signatarės Nijolės Oželytės dėmesį. Anot jos, tai nusikalstama rašliava.

„Draugui atsiuntus šią ne tik niekingą, bet, manau, nusikalstamą rašliavą, buvau tikra, kad kažkas pasinaudojo žinomu vardu. Ne, nepasinaudojo, Selas ilsisi. Joks žodis netinka šiam nuo obels niekur toliau nenusiritusiam niekingam vaisiui apibūdinti.

Atspjovė savo „humorą“, paskui gal išsiblaivė ir šį pokalbį ištrynė. Bet senoji ragana tokių niekingai bailių dergėjų yra pamokyta, todėl pirmiausia padarė screenshotą, nes jūs turit žinoti, iš kokios kokybės gerklės sklindančiais garsais leidžiate save paveikti“, – rašė ji.

Dėl kilusios situacijos Delfi susisiekus su V. Baumila, šis paaiškino, ką turėjo omeny rašydamas apie R. Kalantą.

„Tas, kas supranta humorą, aš sakiau naudotojams nebenaudoti Kalantos kaip metaforos susideginimui. Ir netgi parašiau savo ir to boksininko pavardę“, – trumpai paaiškino dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)