Sekėjams apie savo kovą pasakojanti I. Burlinskaitė mintimis apie krūtų implantus nusprendė pasidalinti socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

„Iš tiesų vis atidėlioju, bet seniai noriu eiti į eterį su tikrai rimtomis temomis. Bet vis tai rytoj, tai pavargusi, šiaip gal truputį bijau išgąsdinti jus, gal kažkiek nedrąsu, gal bijau, kad ką nors ne taip pasakysiu. Bet iš esmės krūtų implantai jau seniai niekam nėra tabu ir jokia čia paslaptis, kad ir aš juos turiu. Jie man sudėti seniai, turbūt daugiau negu prieš dešimt metų. Kai buvo diagnozuota mano liga, ieškant ligos šaltinio, krūtų implantai buvo tas pirmas kabliukas.

Iškart užbėgus įvykiams už akių noriu pasakyti, kad įtarimas nepasitvirtino ir kad krūtų implantai nėra ligos šaltinis ar jos priežastis. Kitu atveju jie jau būtų išoperuoti. Bet šis įtarimas, turbūt, kilo dėl to, kad mano krūtinė koreguota prieš daugiau nei dešimt metų ir implantai, kurie yra įdėti, šiuo metu Lietuvoje jau nebenaudojami.

Mano daktaro hematologo Domo Vaitiekaus rekomendacijos man asmeniškai – po gydymo šiuos implantus išimti arba pakeisti į kitus. Jei turėtume galimybę, operaciją atliktume nedelsiant, bet dėl mano situacijos ji negalima.

Gal truputį atsargiai ir nedrąsiai kalbu, bijodama ką nors ne taip pasakyti. Nenoriu jūsų išgąsdinti, bet aš pati tikrai nesu prieš ir, kaip jau minėjau, esant galimybei senuosius implantus pakeisiu naujais.

Tiesiog noriu įspėti visas moteris, kurios nešioja krūtų implantus, kurios planuoja koreguoti krūtinę, ypač tas, kurios operacijas pasidariusios labai seniai kaip aš, – būtinai pasitikrinkite, kokie yra jūsų krūtų implantai, ar jie negali sukelti kokių nors rizikų, ar jų nereikia keisti, ar jie nėra pavojingi sveikatai. O jeigu, neduok Dieve, jaučiate pakitimų, tai jokiu būdu nepatingėkite ir būtinai užsiregistruokite padaryti visus reikiamus tyrimus, kad būtų ramu“, – kalbėjo I. Burlinskaitė, perduodama žinutę kitoms moterims.

Delfi primena, kad prieš daugiau nei mėnesį Indrė Burlinskaitė sekėjams pranešė skaudžią žinią – moteriai diagnozuotas kraujo vėžys. Apie tai ji prabilo asmeninėje „Instagram“ paskyroje, žinute sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Labas visiems, kas mane sekate ir laukiate naujienų iš manęs. Šiandien po truputį kraunamės daiktus. Ačiū Dievui, su manimi kartu važiuos Liudas. Važiuosim į Kauno klinikas, kur man bus atlikti tyrimai. Iš esmės diagnozė yra aiški ir daktaras man patvirtino; kad ir kaip aš norėčiau, niekas nepasikeis.

Iš tiesų mes girdime apie įvairias nelaimes, baisias tragedijas, ligas, tai mintys natūraliai blokuoja nuo to, kad tau taip negali būti, taip niekada neatsitiks. Aš galvojau, kad man taip niekada neatsitiks. Ir šita žinia man buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Man diagnozuotas kraujo vėžys, piktybinis navikas tarpuplautyje, kuris yra net 8 centimetrų dydžio. Jis išplitęs, kiek jis išplitęs, sužinosim artimiausiu metu po rytojaus detalaus tyrimo. Teisybė, turėjau savaitę laiko prie to pratintis, nes pirminė diagnozė buvo gauta prieš savaitę laiko po tomografijos atsakymo.

Dabar prisimenu, aš tvarkiausi nagus pas savo Jurgą ir perskaičiau e.sveikata.lt, kad man rastas navikas, tai tą akimirką galvojau nualpsiu. Paskui po truputį stengiausi priimti šitą mintį, nes kitaip nebus, nes tiesiog atsirado ir man nieko nebelieka, kaip stoti į kovą ir nugalėti.

Kol kas nežinau, koks bus taikytas gydymas, ta kelionė prasidės jau penktadienį, mane paguldys į ligoninę. Dar savo kelio nežinau, bet įsivaizduoju, kad manęs laukia visko daug. Ir visą laiką svarbiausia, kad artimas žmogus šalia“, – papasakojo Indrė.

Kiek anksčiau Indrė paviešino kelias nuotraukas iš ligoninės. Tąkart garsi nuomonės formuotoja sakė, kad laukia tyrimų atsakymų.

„Truputėlį liūdnesnė nuotaika, daugiau negatyvių minčių. Toliau esu ligoninėje, ligonis esu aš, o vyras yra mano palaikymo komanda. Jis šiuo metu man suteikia labai daug stiprybės, vilties, jėgų, – pasakojo Indrė. – Kodėl čia esu? Nežinau tikslios diagnozės, šiuo metu vyksta tyrimas. Bet planuoju būti atvira šia tema. Baisu, širdelė daužosi.“

Indrė prisipažino, kad jai buvo atlikta daugybė tyrimų, tačiau galutinės diagnozės kol kas neišgirdo.

„Ilgą laiką kosėjau, mane dusino. Padarė tamogramą, įtarė išsiplėtusią širdies aortą, tačiau gavus atsakymą paaiškėjo, kad mano plaučiuose yra nemažas darinys. Buvo skubiai atlikta daugybė tyrimų, tarp jų ir biopsija, būtent jos atsakymų šiuo metu ir laukiu, kad būtų galima išsiaiškinti, kas tai per darinys ir ką būtų galima daryti dabar. Taigi mano situacija bloga, bet yra ir gerų dalykų“, – kalbėjo ligoninėje šiuo metu esanti I. Vaisieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)