Klubas tiki A. Misiūno versija

Ketvirtadienį savo poziciją šia tema išsakė „Sparta Fight Gym“, kuriam atstovauja A. Misiūnas.

„Gerbiami „Sparta Fight Gym“ draugai! Gauname vis daugiau klausimų apie situaciją dėl vaizdo įrašo su asmeniu dalyvaujančiu riaušėse prie Lietuvos Respublikos Seimo, kuris daliai žmonių panašus į mūsų klubo sportininką Arnoldą Misiūną.

Mes kalbėjome apie tai su Arnoldu ir gavome jo tvirtą atsakymą, kad nors jis ir buvo vykusiame mitinge ir po jo prie Seimo, bet riaušėse nedalyvavo ir vaizdo įraše užfiksuotas ne jis.

Mes pasitikime savo sportininkais bei klubo draugais-klientais, todėl nematome priežasčių imtis kažkokių griežtų priemonių prieš mūsų klubo atstovą, nors manome, kad jam nevertėjo dalyvauti nesankcionuotame mitinge po teisėtai skirto laiko pabaigos.

Tačiau norime patikinti, kad viena iš pagrindiniu „Sparta Fight Gym“ vertybių yra visiška netolerancija agresijai bei smurtui ir mes smerkiam riaušininkų veiksmus prieš teisėtą Lietuvos valdžią ir tvarką prižiūrėjusius policijos pareigūnus. Tad jeigu paaiškės, kad riaušėse dalyvavo kažkas iš mūsų klubo sportininkų (-ių), tai mes nutrauksime bet kokius santykius su jo (-a) dėl „Sparta Fight Gym“ vertybių nesilaikymo ir mūsų vardo menkinimo.

Taip pat norime pareikšti nuoširdžią padėką visiems pareigūnams užtikrinusiems visuomenės saugumą kilusių riaušių metu. Tiesiog ačiū Jums už Jūsų darbą!“ – socialiniame tinkle rašė klubas.

Visgi šis įrašas, regis, tik dar labiau įpylė žibalo į ugnį. Komentarai ėmė pildytis piktomis žinutėmis, kad klubas tokia pozicija esą tik dangsto savo kovotoją.

„Jūs žmones laikote idiotais, ar patys save tokiais pozicionuojate?“ – drąsiai klausė žinomas jutuberis Paulius Mikolaitis-Paul de Miko.

„Jūs čia save apgaudinėjate, ar ir kitus bandote praskiesti?“ – jam antrino ir kitas komentatorius.

„Buvo proga atsiriboti nuo kovotojo, kuris labiau pasižymėjęs ne ringe, o už jo. Bet to nepadarėt ir dar kitus kvailais laikot. Didelis nusivylimas“, – rašė trečias.

„Labai gaila, kad nesugebate net atpažinti savo sportininko arba nenorite“, – rėžė dar vienas internautas.

Tokių ir panašių komentarų po minimu įrašu – netoli 200.

Daug kritikos dėl savo pozicijos sulaukęs klubas nutarė dar kartą pasisakyti.

„Džiugu matyti tiek susidomėjimo mūsų klubu, gaila tik, kad jūsų tiek komentarų nebūna po laimėtų varžybų. Kaip ir minėjome įraše, nepalaikome mes jo dalyvavimo mitinge po 17.00 valandos. Nei jūs, nei mes neturime teisės kažko nuteisti, bus oficialiai patvirtinta, kad dalyvavo bet kuris sportininkas iš mūsų klubo, jis bus pašalintas ir manome, kad ši informacija pasitvirtins, taip ir bus. Lauksime tada jūsų visų palaikymo už gerą sprendimą“, – į įsiaudrinusius komentatorius kreipėsi klubas.

A. Misiūnas: ten greičiausiai tik panašus į mane

Iki vėlumos likusi įtūžusi minia savo įniršį antradienio vakarą galiausiai išliejo ant pareigūnų. Riaušininkai į policiją svaidė butelius, akmenis ir kitus daiktus. Ne vienas pareigūnas buvo sunkiai sužeistas. Susirėmimo eigą tiesiogiai transliavo ir patys dalyviai, kurių būryje buvo ir A. Misiūnas.

Tai, kad dalyvauja mitinge gerokai po leistinos valandos neslėpė ir pats kovotojas, kuris savo socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdo įrašais iš įvykio vietos.

Po pasidalinimų socialinėje erdvėje A. Misiūnas ėmė sulaukti kritikos žinučių, kad žinomas sportininkas savo dalyvavimu smurto perpildytame įvykyje tarsi palaikė riaušininkus. Minimas pasipiktinusiųjų internautų žinutes viešino pats kovotojas, šalia pridėdamas ironiškus komentarus.

Visgi daugiausiai dėmesio pastaruoju metu A. Misiūno vardu sulaukiama dėl internete išplitusio vaizdo įrašo, kuriame – kaip iš akies luptas sportininkas. Kamera užfiksuotas asmuo kartu su bendrais sviedžia akmenį į pareigūnų pusę. Tiesa, nėra aišku, ar tai yra tikrai garsus kovotojas, ar tik į jį labai panašus vyras. Tačiau audrų internete tai nė kiek nesumažino. Komentatoriai vaizdo įraše matomą asmenį kaipmat ėmė lyginti su A. Misiūnu, ne vienas teigė, kad kovotoją esą išduoda išskirtinės jo tatuiruotės, šukuosena bei eisena.

Delfi su minimu kovotoju pirmiausiai mėgino susisiekti telefonu, tačiau net ir artimiausi draugai teigė jo neturintys. A. Misiūno kontaktų teigė neturintis ir „Sparta Fight Gym“, kuriam sportininkas atstovauja.

Galiausiai Delfi dėl dalyvavimo mitinge ir išplitusio vaizdo įrašo su A. Misiūnu susisiekė per feisbuką. Šis patikino, kad minimame klipe, kuriame matoma aiški vyro agresija, nėra jis. Pasak pašnekovo, tai tebuvo į jį panašus žmogus.

„Aš buvau ten nuėjęs pažiūrėti. Bet tik tiek“, – tikino kovotojas.

Pasiteiravus, ar per tą laiką, kai ten buvo, jis nesviedė nei vieno akmens į policininkų pusę, ar iš jo pusės nebuvo absoliučiai jokio smurto, agresijos, A. Misiūnas atsakė klausimu.

„O jūs ten buvote?“ – klausė jis.

Paaiškinus, jog Delfi tos nakties įvykius fiksavo tiesiogiai ir kad būtų įdomiau grįžti prie jo paties dalyvavimo aplinkybių, pašnekovas laikėsi savo.

„Tai prie manęs nereikia grįžti. Pasikartosiu dar kartą, ten greičiausiai tik panašus į mane. Gražios dienos jums“, – nedaugžodžiavo jis.

Delfi susisiekė ir su Lietuvos mišrių kovos menų federacijos vadovu Mindaugu Smirnovu, kuris taip pat pakomentavo situaciją, apie kurią trečiadienį netyla socialiniai tinklai.

„Tokį vaizdo įrašą vertiname neigiamai“, – trumpai teigė jis.

Sulaikyti 26 asmenys, jų gali ir daugėti

Primename, kad per riaušes prie Seimo antradienio vakarą buvo sužeista 18 pareigūnų – 12 policininkų ir šeši Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Be to, per riaušes prie Seimo suniokotos aštuonios transporto priemonės.

Iš 26 prie Seimo sulaikytų asmenų kol kas niekas nėra paleistas iš areštinės. Policijos generalinis komisaras R. Požėla neatmeta, kad sulaikytųjų vykstant ikiteisminiam tyrimui daugės.

Apie 5 tūkst. žmonių antradienį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)