Tiesa, plaukus žinoma moteris nusirėžia jau ne pirmą kartą.

„Rudenį nuėjau ir visiškai nusikirpau – taip, kaip dabar. Per tuos nepilnus metus plaukai spėjo ataugti iki pečių. Niekada neturėjau ilgų kasų, tad nežinau, ką reiškia paaukoti ilgus plaukus“, – šypteli Karolina.

Pasikeitimai, pasak laidų vedėjos ir grožio salono savininkės, dažnai būna nulemti metų laikų. Šiltuoju metų laiku ypač norisi atsinaujinti.

„Kiekvieną sezoną norisi permainų. Manau, daugeliui moterų, ypač pavasarį, norisi pakeisti plaukų spalvą, ilgį. Tad nuėjau pas savo kirpėją, o ji man sako – žinai, kol kas nieko nedarysime, pakirpsime galus, padarysime gydomąją procedūrą ir ramiai sau keliauk, – Delfi pasakoja Karolina. – Per karantiną prasėdėjau namie, sugrįžau į darbą ir vis jaučiau, kad kažko norisi. Nuėjau pas kirpėją su mintimi, kad arba šviesinsiu plaukus, arba trumpinsiu. Patrumpinau. Man patinka, kai šukuosena atitinka žmogaus tipažą.“

Karolina Liukaitytė

Patogumas moteriai – ne paskutinėje vietoje. Rinkdamasi šukuoseną Karolina atsižvelgia į tai, ar garbanotis linkusius plaukus bus paprasta sutvarkyti.

„Dabar mano plaukai pakirpti prancūzišku stiliumi. Griežtesnis stilius patogus mano darbe, lengviau plaukus sušukuoti ir sutvarkyti. Be to, dabar vasarą, tad šiuo metu visada labai gerai palengvinti galvą“, – juokiasi laidų vedėja.

Karolina sako, kad vyraujantys stereotipai apie šukuosenos ir gyvenimiškų pokyčių sąsajas jai negalioja. Moteris veiklų nepakeitė – ir toliau rūpinasi nuosavu grožio salonu ir dirba televizijos laidų vedėja.

„Suprantu tuos, kurie sako, kad plaukai – moters puošmena. Bet aš manau, kad moterį labiausiai puošia ne ilgiausios kasos, o gerai parinkta šukuosena ir sveiki, prižiūrėti plaukai“, – sako Karolina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)