„Vienoje internetinėje parduotuvėje suradome kuprines, kurių mes net negaminame“, – DELFI pasakojo J. Statkevičius. Anot jo, prie kuprinių pritvirtintos jo kūrybą žyminčios emblemos.

Prieš kelias savaites nemalonų radinį atradęs J. Statkevičius susitarė su asistente, jog ši pabandys įsigyti šią kuprinę. Taip jiedu tikėjosi pričiupti iš jo vardo bandančius užsidirbti sukčius. Visus susirašinėjimus ir bandymą įsigyti plagiatą J. Statkevičius su asistente pateikė policijai, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Šitoje šalyje niekas nieko nepadeda, – piktinosi Juozas, stebėdamas lėtai vykstantį pareigūnų tyrimą. – Policijoje mums pasiūlė kreiptis į LATGA. Juokinga, jie juk turėtų kažkuo užsiimti.“

Anot Juozo, plagiatai kuriami tikrai ne mėgėjų. „Visos kuprinės turi emblemas, jų namuose paprastai nepasiūsi. Yra štampai, specialūs kirtikliai užtrauktukams ir panašiai. Tai dideli technologiniai dalykai, – technines subtilybes vardijo J. Statkevičius. – Man tikrai įdomu, kas čia daro ir platina. Manau, kad turi vykti tyrimas.“

Juozo teigimu, mergina, kuri pardavinėja kuprines ir su kuria jo asistentė bendravo neva norėdama įsigyti kuprinę, atvykusi į policiją pasakoja visiškai kitokią įvykių versiją. „Bet mes turime visą susirašinėjimą, tai dokumentai“, – nukirto Juozas.

Visą situaciją J. Statkevičius paviešino feisbuke. Čia vyras pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuotos sukčių kurtos kuprinės bei pažadėjo už naudingą informaciją atsidėkoti. Juozo tikinimu, vienintelis būdas atrasti sukčius – viešumas ir geranoriška ką nors žinančių asmenų pagalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)