Garsiam filantropui – ypatinga D. Bunkaus dovana aukcionui

J. Caudwellas, kurio turtas skaičiuojamas milijardais, nėra tipinis turtuolis – apie trečdalį savo laiko jis skiria labdaringai veiklai. Britas yra įsteigęs ne vieną labdaros fondą, tarp kurių – prieš du dešimtmečius įkurtas neįgalių vaikų ir jų šeimos narių paramos fondas „Caudwell Children“.

Siekdamas padėti likimo nuskriaustiesiems, J. Caudwellas kiekvienais metais organizuoja „The Butterfly Ball“, į kurį susirenka ir žinomi veidai iš viso pasaulio. Pokylio metu svečiai kviečiami susimokėti ne tik solidžią sumą už renginio bilietą – 1-1,5 tūkst. eurų, bet ir įsigyti meno kūrinių aukciono metu. Visos renginio metu gautos lėšos skiriamos labdaros fondui.

Ne kartą J. Caudwello bei jo mylimosios, dviratininkės Modestos Vžesniauskaitės organizuotoje veikloje dalyvavęs D. Bunkus nelieka abejingas ir šių metų pobūviui Monake. Artėjant renginiui lietuvių verslininkas aukcionui pasiūlė tarptautinį pripažinimą pelniusios tapytojos J. Jankelaitytės paveikslą. Menininkės darbai puošia Ekvadoro ambasadą Italijoje, Nobelio premijos laureato (už išrastą grafeną) Antonio Castro Neto kolekcijas bei kitų pasaulyje gerai žinomų meno žinovų galerijas.

Už šiuolaikinės tapytojos paveikslą „Modern Venus“ labdaringame aukcione tikimasi gauti 50-70 tūkst. eurų.

„Iškart atkreipiau dėmesį į šį paveikslą, nusipirkau ir galiausiai jį nusprendžiau paaukoti J. Caudwello aukcionui. Tiesa, ten pasiūlyti meno dirbinius nėra taip paprasta. Yra meno komisija, kuri vertina, ar paveikslas yra tinkamas pagal formatą, tikrina patį menininką, jo darbus, istoriją. Manau, kad šis paveikslas bus parduotas ne mažiau nei už 50 tūkst. eurų. Juolab, kad aukcione planuoja dalyvauti kolekcininkai, kurie jau turi Julijos darbų”, – pastebėjo šiuolaikinės menininkės darbus vertinantis D. Bunkus.


Danielius pasakoja, kad J. Caudwello labdaros fondas jau padėjo dešimtims tūkstančių vaikų. Pavyzdžiui, praėjusiais metais už surinktą kelių milijonų sumą buvo pastatytas šiuolaikiškas centras vaikams, turintiems specialių poreikių.

Draugystė su milijardieriumi ir jo mylimąja lietuve

Pasiteiravus, kaip užsimezgė jo ir garsaus milijardieriaus draugystė, Danielius neslepia, kad už šį ryšį turi dėkoti olimpinei dviratininkei M. Vžesniauskaitei.

„Ji yra vienas nuostabiausių ir pozityviausių žmonių, kokius man teko sutikti visame pasaulyje. Iš Modestos lūpų niekada neišgirsi kažko blogo, ji niekada nelinkės kitam pikto, tai labai geras žmogus, todėl lengva su ja susibendrauti. O jūs dar jos mamos nematėte, ten tai išvis angelas! – nusijuokė pašnekovas. – Užsimezgus draugystei, ji mane pakvietė susipažinti su jos širdies draugu Johnu. Ėmėme vis dažniau susitikti, sulaukdavau kvietimų į renginius ar tiesiog praleisti laiką drauge. Esu lankęsis pas Johną su Modesta slidinėjimo kurorte Kolorado kalnuose, pramogaudavome jo superjachtoje „Titania“. Palaikome draugišką ryšį.


Šios poros kompanijoje apskritai vyrauja labai geri ir šilti žmonės. Kadangi tiek Johnas, tiek Modesta daug savęs atiduoda labdarai, tai ir aplink juos esantys jai nėra abejingi. Tokioje aplinkoje net nėra klausimo, ar tu aukoji. Klausimas būna, kam tu skiri savo aukas. Labdarai surenkamos tikrai įspūdingos sumos, pavyzdžiui, praėjusiai metais per vieną labdaros vakarą buvo surinkta per 2,6 mln. svarų. Į šią sumą įeina svečių bilietai, aukcionas ir visa kita.“

Prabangiame Monako viešbutyje „Monte-Carlo Bay” vyksiančiame labdaros pokylyje planuoja dalyvauti ir D. Bunkus. Verslininkas sako, kad tuo metu kaip tik bus Monake.

Po sudėtingo etapo – naujas gyvenimo puslapis

Verslininkas Pietų Prancūzijoje gyveno ne vienerius metus ir nors dabar daugiau laiko praleidžia Lietuvoje, jis vėl planuoja grįžti ten, kur dažniau lepina saulė.

„Vasarą kol kas leidžiu Lietuvoje, turiu verslo reikalų. Tiesą sakant, pasiilgau pabūti čia. Kadangi pastaruosius metus gyvenau užsienyje, dabar norisi aplankyti ir Baltijos jūrą, ir su draugais pabūti. O Pietų Prancūzijoje ir Monake šiuo metų laiku labai karšta, todėl nedegu noru ten būti. Be to, nereikia pamiršti, kad pasaulis ruošiasi antrajai koronaviruso bangai, todėl reikia saugoti save ir kitus. O kai viskas atlėgs, galbūt tai nutiks rudenį, aš planuoju didesnę laiko dalį vėl gyventi tenai. Esu ten jau susikūręs gyvenimą, ten mano draugai ir verslo partneriai“, – pasakojo pašnekovas.

Danielius Bunkus

Ne paslaptis, kad dalyje minėtų J. Caudwello ir M. Vžesniauskaitės renginių Danielius pasirodydavo kartu su jau buvusia sužadėtine V. Siegel. Su ja verslininkas kurį laiką gyveno ir Žydrojoje pakrantėje. Nors skyrybos su ilgamete širdies drauge buvo skausmingos, pašnekovas tikina gana greitai supratęs, kad reikia gyventi toliau.

„Atsakysiu atvirai – gyvenimas manyje išugdė kelias geras savybes, tarp jų – ir plieninius nervus bei geležinį stuburą. Pirmos kelios savaitės po tokių išdavysčių buvo beprotiškai sunkios, apmąstymai ir bandymai suprasti, ką padariau ne taip ir ką reikėjo daryti kitaip... Bet paskui atsistoji, susirenki save iš dalelių, pasipurtai, kaip šuo po lietaus, ir vėl eini į priekį... O kaip kitaip?“ – juokėsi pašnekovas.

D. Bunkui pasukti skirtingais keliais teko ne tik su Viktorija, bet ir su ja poruojamu judviejų dukters krikšto tėvu Laurynu Suodaičiu, kuris keletą metų buvo vienas geriausių jo draugų. Pasiteiravus, ar bent palaiko minimalų ryšį su buvusiu geru bičiuliu, Danielius tikina anksčiau norėjęs su juo atvirai pasikalbėti, bet kita pusė nusiteikusi bendrauti nebuvo.

Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis

„Su Viktorija esame du suaugę, kultūringi žmonės, suvokiame, kad mus visam laikui sujungė dukra, todėl bendraujame dalykiškai. O su Laurynu nebendraujame visai“, – paaiškino verslininkas.

„Aš nesidairau atgal ir gyvenu toliau. Nutiko taip, kaip nutiko. Tie keturi metai su Viktorija buvo tikrai puikūs. Nesigailiu to laiko. Kiti ketveri bus dar geresni. O dėl įvykusių skyrybų aš tikrai nesusisuksiu į juodą drobulę ir negedėsiu. Gyvenimas yra puikus, turiu du nuostabius vaikus, todėl nei liūdžiu, nei ketinu tai daryti“, – pridūrė D. Bunkus.

Daugeliui staigmena pasirodė tai, kad skyrybų įkarštyje ne kartą nuskambėjo ir D. Bunkaus buvusios žmonos Natalijos Bunkės pavardė. Verslininkas apsilankė pas dainininkę namuose, ieškodamas patarimų ir norėdamas pasikalbėti. Tiek anksčiau kalbinta Natalija, tiek Danielius tikina, kad jie jau seniai palaidojo visus nesutarimus ir dabar yra tiesiog geri bičiuliai, gerbiantys bei palaikantys vienas kitą.

„Mes gerai bendravome ir iki tol, tad normalu, kad stresinėse situacijose norisi pasitarti su žmogumi, kuris tave ir tavo aplinką puikiai pažįsta. Natalija buvo viena iš tų, kuri man labai padėjo per tą pirmąjį kelių dienų laikotarpį, kai viskas griuvo, buvo labai šviežia ir skaudu. Bet laikas gydo žaizdas, o aš moku savimi pasirūpinti ir pats“, – šyptelėjo pašnekovas.

Danielius Bunkus, Viktorija Siegel

Apie naujus jausmus Danielius tikina dabar visai negalvojantis, nors neslepia sulaukiantis tikrai nemažai moterų dėmesio. Viešumoje pasirodžius žiniai apie jo ir ilgametės širdies draugės skyrybas, kone tą pačią akimirką verslininkui ėmė plaukti žinutės ir siūlymai susipažinti. Tiesa, kol kas šį padidėjusį dėmesį pašnekovas vertina su šypsena ir neskuba nerti į naujus santykius.

Buvusią sužadėtinę ir D. Bunkų jungia ne tik dukra, bet ir kartu kuriamas verslas – V. Siegel vardo el. parduotuvė „Dress Like VS“. Įmonės direktorius tikina, kad jis moka atskirti verslą ir asmeniškumus, todėl valdyti verslą su buvusia mylimąja jam nėra sudėtinga.

„Karantinas neturėjo jokios įtakos mano verslams. Tiesą pasakius, kai kuriose srityse pastaruoju metu viskas kaip tik kilo. Pavyzdžiui, neseniai įkurta el. parduotuvė stebėtinai puikiai veikia, matyt, žmonės jau įprato apsipirkinėti internetu. Man nėra sudėtinga palaikyti ryšį su Viktorija, per tiek metų išmokau atskirti verslą ir asmeninį gyvenimą. Emocijos lieka emocijomis, o pinigai pinigais. Juk galų gale viskas, ką sukūrėme, liks vaikams“, – pokalbį užbaigė D. Bunkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)