„Pripučiau pilnus namus balionų, nupirkau tortą. Uždegiau žvakutę, tai pūtė ją tūkstantį kartų – vis prašė uždegti iš naujo. Dovanėlę irgi šiokią tokią radau prekybos centre. Kol kas tiek, o paskui, kai baigsis karantinas, žiūrėsime. Tėvelis sakė lygtai dviratį padovanos. Na, bus matyt“, – „Delfi“ sakė Birutė.

Moteris neslepia, kad žinia apie pratęsiamą karantiną nenudžiugino. „Man sunku priprasti, kad nereikia į darbą. Labai keista, kartais iš neturėjimo ką veikti net nežinau, kur dėtis. Norėtųsi eiti į darbą, norėtųsi prasiblaškyti, pabūti tarp žmonių. Tačiau situacija kol kas tokia, kokia yra“, – kalbėjo Birutė.

Prekyba žuvimi užsiimanti palangiškė atvira – karantinas kirto ir per piniginę. „Būtent pavasaris man visada yra sunkiausias laikas finansiškai. Tad, kad tai įvyko pavasarį – labai blogai. Rudenį karantine sėdėti galėčiau laisvai, o dabar laukiu, kada viskas pasibaigs.

Žiemą kažkiek dirbau, kažkiek ilsėjausi. Jeigu būčiau žinojus, kad prasidės karantinas, žiemą būčiau dirbusi daugiau, bet tokių dalykų nenumatysi“, – kalbėjo Birutė.

Dviese namuose laiką leidžiančios mama ir dukra nevengia pasivaikščioti gryname ore. Birutė sako, kad Palangoje žmonės gana atsakingai reaguoja į pandemiją.

„Išeiname kažkiek į lauką. Kiek pastebiu, labai tuščios gatvės, labai mažai žmonių. O jei kas vaikšto, tai su kaukėmis. Buvome ir miškelyje pasivaikščioti – net ir čia žmonės prisidengę kaukėmis, laikosi atstumo. Nepastebėjau, kad būtų ir susibūriavusių žmonių“, – sakė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)