Kovo 18-20 d. žiūrovų, atėjusių į Vilniaus City Operos ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro „Onegino“ spektaklius, lauks siurprizas: kas šį kartą vaidins Juozą Statkevičių?

Vilnius City Operos P. Čaikovskio „Onegino“ pastatyme veiksmas perkeltas į 1970-ųjų metų tarybinius laikus ir aštuntame dešimtmetyje vykstantį madų šou Niujorke. To meto kostiumų, spalvų ir šviesų žaismą vainikuoja aukštosios mados dizainerio pasirodymas ant podiumo.

Per premjerinius spektaklius trečiame veiksme pasirodė pats Juozas Statkevičius, sukūręs įspūdingą mados dizainerio personažą, visai nepanašų į save. Juozas įdėjo daug pastangų ne tik parinkdamas visas kostiumo ir įvaizdžio detales, bet ir sukurdamas savitą eiseną bei rankų gestus.

Vėlesnių „Onegino“ spektaklių metu statytojams iškilo didžiulė dilema - kas galėtų suvaidinti ekscentrišką mados dizainerį? Pats Juozas buvo užsiėmęs, o jį dubliuojantis aktorius Martynas Vaidotas tuo metu filmavosi.

Situaciją išgelbėjo Edgaras Montvidas, tame pačiame spektaklyje atlikęs Lenskio vaidmenį. Mat antro veiksmo pabaigoje Lenskis yra nušaunamas dvikovoje ir daugiau scenoje nepasirodo. Tačiau juk visi solistai turi laukti spektaklio pabaigos bei nusilenkimų... Ir kartais laukiant į galvą šauna pačios netikėčiausios mintys.

Edgaras Montvidas Lenskio rolę jau yra sukūręs įvairiuose teatruose: Liono, Glyndebourne'o, Latvijos nacionalinėje, Norvegijos Karališkoje operose. VCO „Oneginas“ buvo jau penktas Edgaro karjeroje: „Jaučiu didelę neviltį, kad Lenskis miršta antrame veiksme. Ir man visuomet norisi kokiu nors būdu prisikelti trečiame veiksme“, - sakė sėkmingai Europos žymiausiose scenose dainuojantis operos solistas.

Tuomet jam teko įkūnyti mados guru be jokių repeticijų. Edgaras visus žiūrovus nustebino savo interpretacija, ryškiu personažu ir puikiu humoro jausmu.

„Buvo labai smagu paimprovizuoti. Labai šaunus žaidimas“, - vėliau sakė jis.

Tad laukiame grįžtančio Edgaro Montvido, tačiau paslaptis išlieka: ar tai vėl jis lips į sceną vietoje Juozo Statkevičiaus? Kas kitas pasiryš atlikti šį vaidmenį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)