Pasipiktino, kad lietuvių kovotojas dėvi aprangą su Rusijos atributika

Profesionalus kovotojas S. Maslobojevas pastaruoju metu garsėja savo vaizdo įrašais „Youtube“ tinkle. Įprastai šioje veikloje sportininkas apžvelgia kovas, dalinasi savo įžvalgomis, o tai įvertina tūkstančiai jo žiūrovų. Neseniai savo vaizdo įraše S. Maslobojevas apžvelgė kito sportininko, asmeninio trenerio Dominyko Niūniavos veiklą, kuri, pasak kalbintų įvairių sporto federacijų atstovų, yra labiau mėgėjiška, nei profesionali. Vaizdo įrašo, kuriame S. Maslobojevas dalinosi nepatogiais faktais, autorius mano, kad būtent D. Niūniavai arba jo aplinkai buvo naudinga iškelti į viešumą seną ir pamirštą vaizdo įrašą.

Trečiadienį, išpublikavus S. Maslobojevo pasakojimą apie D. Niūniavą, Delfi sulaukė skaitytojo laiško, kuriame garsiam kovotojui nevengta kritikos.

Susirūpinusiu piliečiu prisistatęs skaitytojas pasidalino vaizdo įrašo iš seminaro, kuriame užfiksuotas S. Maslobojevas, stopkadrais ir trumpa žinute.

„Noriu su jumis pasidalinti informacija apie sportininko Sergejaus Maslobojevo praeitį, – rašė jis. – Nuotraukose matyti, kad S. Maslobojevas dėvi šortus su Rusijos vėliava ir simbolika. <...> Įdomu, kaip savo patriotines pažiūras deklaruoti mėgstantis sportininkas paaiškins šį karjeros etapą.“

Kartu su laišku jo autorius pridėjo ir nuorodą į šešerių metų senumo vaizdo įrašą. Skaitytojas pabrėžė, kad seminarą kitiems sportininkams tuomet 2015-aisiais, kai Rusija jau buvo okupavusi Krymą, Lietuvoje vedė Baltarusijos kovotojas Aleksejus Ignašovas, kuris žinomas ne tik dėl sportinių pasiekimų, bet ir dėl viešai reiškiamo palaikymo Kremliui.

Seminare matyti būrys sportininkų, tarp kurių – ir S. Maslobojevas, vilkintis aprangą su Rusijos vėliavą simbolizuojančia atributika bei užrašu „Russia“.

S. Maslobojevas: jokio kriminalo nėra – tai trofėjus

Visgi apie šiuos kadrus ir į viešumą iškeltą seną vaizdo įrašą lietuvių kovotojas turi savo nuomonę. S. Maslobojevas patikino, kad ši apranga neturi nieko bendra su politika ar propaganda – tai tebuvo trofėjus.

„Nesuprantu, kodėl apskritai šioje vietoje bandoma įžvelgti kažkokį skandalą, – nusistebėjo pašnekovas. – Aš net nebuvau sureikšminęs to, kas tuo metu tą seminarą vedė. Susikroviau greitai sportinį krepšį, o kas jame buvo, tas. Regis, tuo metu buvau netgi su langete. Už šio vadinamojo kriminalo slypi paprastas paaiškinimas.

Sportininkų tarpe keistis savo apranga yra įprastas dalykas. Pavyzdžiui, kai varžybose jau ne pirmą kartą susitinki su tuo pačiu priešininku ir iš draugystės, gero gesto su juo apsikeiti savo šalių atributika. Šiuo atveju buvo taip, kad buvau neseniai grįžęs iš WAKO planetos pirmenybių, kur man pavyko antrąkart įveikti Rusijos kikbokso čempioną. Aš pirmas žengiau šį gestą. Padovanojau jam džemperį su Lietuvos atributika, o paskui jis man padovanojo savo. Dar vėliau šortais teko apsikeisti. Viskas.“

Šį drabužių apsikeitimą Sergejus sulygino medžioklei ir trofėjams, mat ir sporto pasaulyje jis įžvelgia panašumų.

„Kaip medžiotojai turi trofėjus, taip ir sportininkai. Pavyzdžiui, medžiotojas nukauna laukinį gyvūną ir atsiminimui sau pasilieka laimikio iltį. Taip ir su sportu – po laimėtos kovos smagu turėti tai, ką gali atsiminti“, – Delfi paaiškino jis.

S. Maslobojevas tikina, kad sporto pasaulyje jis apskritai vengia politinių žaidimų, o jo pasirinkta profesija, pasak pašnekovo, kaip tik sujungia tautas, o ne jas kiršina.

„Naujasis WAKO organizacijos vadovas neseniai pasakė labai teisingą kalbą, kad jokia politika ir jokia religija nesuvienija žmonių taip, kaip tą daro sportas. Tik sporto varžybose prie vieno stalo pietaujant galima pamatyti Izraelio ir Palestinos atletus ar besišnekučiuojančius musulmoną su krikščioniu ir t.t. Taip, mes susitikę varžomės, pasiboksuojame, bet praėjus varžyboms mes visi susitinkame prie bendro stalo, spaudžiame vieni kitiems rankas, draugiškai bendraujame, dalijamės patirtimi, vienas kitą į svečius kviečiame. Tai sportininkams įprasta. Sportas žmones vienija, o ne priešina“, – pakartojo kovotojas.

Be to, pašnekovas pabrėžė, kad minimą aprangą, kuri sulaukė anonimo priekaištų, jis dėvėjo tik treniruotėse.

„Jokių pasirodymų su ja nedariau. Neišėjau su tokia apranga į gatvę, nesirodžiau jokiose varžybose. Šiuos drabužius vilkėjau tik treniruotėse, kur įprastai neužklysta jokie pašaliniai asmenys“, – pasakojo profesionalus sportininkas.

S. Maslobojevas numano, kad anonimiškai šį seną vaizdo įrašą ir jo stopkadrus žiniasklaidai paviešino D. Niūniava arba jo artima aplinka, kadangi pastaruoju metu kovotojas nevengė apie jį atsiliepti iš neigiamos pusės, tad šis ėjimas, pasak pašnekovo, buvo kerštas.

„Faktas, kad tai susiję. Bet tai labai vaikiškas dalykas. Prisikabinti prie aprangos, kurią retkarčiais naudoji treniruotėms ir galiausiai, sunaudojus, išmeti. Numanau, kam tai gali būti naudinga, bet prisikabinti prie manęs dėl lietuviškumo ir meilės Lietuvai tematikos... Neturiu žodžių. Aš jau ne kartą įrodžiau kaip mylių Lietuvą.

O kalbant apie tą vaizdo įrašą, kurį sukūriau apie D. Niūniavą, tai jį dariau ne iš piktų kėslų. Tiesiog norėjau edukuoti žmones, kad informaciją, kurie ją girdi iš kitų žmonių, reikia tikrinti. Užtenka į Google įvesti žmogaus pavardę ir lengvai pamatysite, kad šis žmogus meluoja“, – teigė S. Maslobojevas.

Minimas S. Maslobojevo kurtas vaizdo įrašas apie D. Niūniavą:

D. Niūniava: nenustebčiau, kad tuos kadrus paviešino pats Sergejus

Kadangi šiame kontekste ir vėl nuskambėjo D. Niūniavos pavardė, Delfi susisiekė ir su šiuo sportininku bei pasiteiravo, ar paviešinti anonimo kadrai ir jo konfliktas su S. Maslobojevu turi ką nors bendra. Tačiau Dominykas šiuo klausimu buvo kategoriškas.

„Aš tikrai nesidalinau tokia informacija. Bet jau teko matyti tuos kadrus ir tą vaizdo įrašą, man žmonės atsiuntė. Gal ši informacija pasiekė viešumą dėl to, kadangi Sergejus kritikuoja kitus, nors pats nėra tobulas. Gal dėl to dabar žmonės ėmėsi jį patį kritikuoti, nežinau. Bet pats to tikrai neviešinau, neužsiimu tokiais dalykais“, – patikino jis.

Paklausus, ar po viešo žodžių karo jam teko pabendrauti su S. Maslobojevu, galbūt net aptarti susitaikymo galimybę, Dominykas atsakė, kad kontakto nebuvo, o esamą kovotojo komunikaciją jo atžvilgiu jis vertina su šypsena.

„Net nežinau, kaip tai turėčiau vertinti. Mano nuomone, žmogus daro šou ir tiek. Ko tik nepadarysi dėl tų like'ų, kartais dėl to žmogus praranda net žmogiškumą. Aš ir toliau sportuoju, o sukti galvą dėl jo sugalvotos istorijos nematau prasmės. Šioje vietoje kiekvienas žmogus turi savo nuomonę. Šeima, artimas mano žmonių ratas žino, kaip yra, o teisintis beprasmiška. Nematau tikslo.

Be to, grįžtant prie to vaizdo įrašo, tai nenustebčiau, kad visą šį skandaliuką dėl tų šortų pasidarė pats Sergejus. Tam, kad dar kartą save pareklamuotų. Tikrai nenustebčiau, jei tai būtų tiesa. Atrodo, kad dabar jis gali padaryti bet ką dėl savireklamos. Galbūt žmogus vėl taip kuria naują dramą“, – spėliojo D. Niūniava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)