„Datos specialiai nesirinkome. Tiesiog vasarą buvome labai užimti, Pauliui netrūko renginių, tad teko laukti rudens. Na, o planuojant visų laiką, pavyko suderinti būtent šią dieną. Ir oras buvo fantastiškas. Net tyčia tokios gražios dienos nesuplanuotum.

Norėjome, kad būtų tyra ir sakrali šventė. Krikšte dalyvavo tik patys artimiausi žmonės, todėl šventė buvo uždara. Su kunigu Algirdu Toliatu taip pat buvome pažįstami jau kuris laikas ir supratome, kad jis ir jo požiūris mums yra artimas. Šventė tikrai pranoko mūsų lūkesčius. Viskas buvo labai gražu ir su didele mūsų šeima sutikome Elžbietos krikštą“, – po šventės įspūdžiais su DELFI dalijosi I. Kuodytė.

Beveik ketverių mergaitė savo krikštynoms suknelę ir kitas detales pasirinko pati. Tėvai jai papasakojo ir apie krikšto prasmę, paaiškino, kaip vyksta ši ceremonija. „Dabar jai beveik ketveri, o tokio amžiaus vaikas turi savo požiūrį, norus ir kartais būna sudėtinga susitarti. Gali ir kai kurie dalykai nepatiti (juokiasi).

Kai ruošiamas krikštui kūdikis, viską renka tėvai, o dabar derinome ir tarėmės su pačia Elžbieta. Viskas pavyko labai puikiai. Fotografė tikrai labai taikliai pagavo visas akimirkas. Dukrelė pati atsakinėjo į klausimus, dalyvavo krikšto ceremonijoje viską suprasdama“, – džiaugėsi pašnekovė.

Indrė svarstė, kad nors jų aplinkoje atsiranda vis daugiau liberalių žmonių, kurie sako, kad religiją vaikas pasirinks jau suaugęs ir pasikrikštys tik kai bus pats apsisprendęs žengti šį žingsnį, jie džiaugėsi, jog dukrelė klausė kunigo bei pati atsakinėjo į jo užduodamus klausimus.

Elžbietos krikšto tėvais tapo P. Skučo sesuo Barbora ir pusbrolis Jurgis, kuris į Vilnių skubėjo iš Briuselio. Nepaisant to, kad Barbora yra ir Pauliaus sesers vardas, krikšto vardas mergaitę tarsi pasirinko pats. „Niekam net nekilo klausimas, koks bus Elžbietos krikšto vardas. Ją Barbora vadino net tie, kurie nežinojo, kad tai ir Pauliaus sesers vardas. Atrodo, kad vardas Barbora tapo jos natūraliai“.

I. Kuodytė juokėsi, kad darželyje judviejų dukrelė visiems pasakoja, kad turės brolių ir sesių. Aplinkiniai žinomos poros jau klausia, kada gi jų šeimą aplankys gandrai. Tačiau po krikšto su A. Toliatu pakalbėję Indrė ir Paulius pritarė, jog dabar viskas yra Dievo valioje, tačiau gausesnės šeimos jie norėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)