Išvyka ilgai netruko – vandens parkas yra įsikūręs netoli jų viešbučio Bodrume. Pora juokavo, kad persikėlus į kitą kurorto pusę atrodė, kad juos supa ne Egėjo jūra, o ežeras.

Dar prieš išvykstant gidė lietuviams pasakojo, kad pamatyti pilną „švarų“ jūros vaizdą – beveik neįmanoma.

„Ko gero, nėra tokios vietos, kur jūros nedengtų bent viena sala“, – dar kelionės pradžioje stebėjosi Monika Marija.

Iš kito kampo savo viešbutį pamatę sutuoktiniai atkreipė dėmesį ir į tai, kaip jo apylinkes suniokojo gaisras. Vietiniai kalba, kad liepsnos esą išplito neatsitiktinai.

„Yra įtarimų, kad miškas, esantis virš viešbučių, buvo padegtas. Iš pradžių čia buvo pilnas, gausus miškas, tuomet netikėtai ir stebuklingai jis užsiliepsnojo. Po to viskas buvo išpjauta ir atsirado viešbučiai. Na, bent jau taip kalba turkai“, – nugirstais gandais dalijosi Dovydas.

Trumpai pavaikštinėję po apylinkes turistai patraukė į delfinų pasirodymą. Netrukus pora apsirengė liemenes ir patys panėrė į specialų baseiną, kuriame plaukiojo šie ypatingais gebėjimais išsiskiriantys vandens gyvūnai.

Visgi po šios patirties Monika Marija ir Dovydas neslėpė nusivylimo. Pora prieš pažintį su delfinais tikėjosi, kad juos pamatyti ir paliesti bus galima atviroje jūroje, o ne ankštame aptvare. Tad realus vaizdas ir gyvūnų gyvenimo sąlygos porą kiek nuliūdino.

„Manėme, kad mes plaukiosime jūroje, būsime kartu, bendrausime su jais, o iš tikrųjų buvo kitaip. Buvo daug žmonių, kurie keitėsi kas penkias minutes, o delfinai buvo aptverti vos keliuose kvadratiniuose metruose“, – dviprasmiškų jausmų neslėpė menininkų pora.

„Prieš atvažiuojant ši pramoga mums buvo pristatyta kaip draugiška gyvūnams, kad jie yra jūroje, kurioje jie plaukioja ir ne pasirodymų metu. Pavyzdžiui, plaukiant į Koso ar kitas greta esančias salas delfinus galima sutikti, jie plaukia šalia kelto, krykštauja ir pan. Mes tikėjomės panašaus vaizdo, kad jiems bus suteikta didžiulė erdvė, kuri yra kontroliuojama. Manėme, kad tas pasiplaukiojimas bus iš jūros, jog galbūt iššoksime iš laivelio ir drauge su jais pabūsime. Viskas buvo pristatyta iš daug pozityvesnės pusės“, – pridūrė turistai.

Po ekskursijos pora sužinojo, kad šie gyvūnai jau gimė nelaisvėje, aktyviai bendraujant su žmonėmis, tad išleidus juos į jūrą, vargu, ar jie sugebėtų prisitaikyti.

Grįžus į viešbutį pora kiek atsikvėpė ir juokavo, kad po šios išvykos jų laukia pati geriausia atostogų dalis – gardus maistas.

„Šįkart einame į restoraną, kuriame jau esame buvę, tad žinome, kad bus tikrai skanu“, – nekantravo sutuoktiniai.

Prisėdus prie stalo pora mėgavosi itališkos virtuvės ir mėsos patiekalais. Nepamiršo jiedu ir desertų – ragavo kelių skonių pyragų, ryžių pudingo ir ledų. Ne ką mažiau lietuviams įspūdį paliko ir specialiai jiems sumaišytas gėrimas.

„Padavėjas mums padarė savo kokteilį ir atnešė jį mums. Šį receptą jis slepia ir neišduoda. Sakė, kad kai jis daro šį kokteilį, stengiasi, jog nieko aplink jį nebūtų“, – po sočios vakarienės šypsojosi sutuoktiniai.

Nei Monikai Marijai, nei Dovydui nėra svetima muzika, tad net ir atostogų metu jiedu džiaugėsi girdėdami kokybiškas, pakiliai nuteikiančias melodijas.

„Labai faina, kad fone visą laiką groja gyva muzika. Net jei scenoje nevyksta koncertai, ekrane vis tiek būna paleisti gyvo garso pasirodymų įrašai. Labai smagu klausytis tokios muzikos“, – džiaugėsi pora.

Naująją nuotykių dalį iš šiltųjų kraštų galite pamatyti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Turas po Bodrumą nušviečiamas Monikos Marijos ir Dovydo akimis. Pora dalijasi nuotaikingais dienoraščiais, kuriuose – pasakojimai, nuotraukos ir vaizdo įrašai tiesiai iš šiltojo kurorto.

Visus spalvingus Monikos Marijos ir Dovydo nuotykius Turkijoje kviečiame sekti Delfi portale!

Pirmoji atostogų dalis:

Antroji atostogų dalis:


Trečioji atostogų dalis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)