„Tai buvo liepos 13-oji diena, buvo žadamas saulės užtemimas ir kiti įvairūs nesklandumai. Nuo to viskas ir prasidėjo. Lėktuvas be išankstinio įspėjimo vėlavo valandą, o atskridus į Turkiją, vyras jau pirmą naktį atsidūrė ligoninėje. Ligoninėje buvo daroma lašelinė, nes kraujo tyrimai parodė virusą. Taip prasidėjo atostogos“, – liūdesio neslepė moteris.

Vyras Andrėjus, kaip ir Renata, mėgsta aktyvų laisvalaikį, sportuoja ir stengiasi laikytis sveikos mitybos principų, tad toks sveikatos sutrikimas šeimai buvo išties netikėtas.

„Tyrimai parodė padidėjusį leukocitų kiekį, tai reiškia, kad, matyt, užpuolė kažkoks virusas. Jį pykino, buvo net praradęs sąmonę. Labai išsigandome su dukryte, tačiau labai patiko operatyvus gydytojų darbas ir aptarnavimas – nuvežė ir parvežė. Na, ir sveikatos draudimą tikrai rekomenduoju turėti visiems ir visada“, – patarė pašnekovė.

Netrukus šeimos kelionė įgavo pozityvesnių spalvų. Ne pirmą kartą Turkijoje viešėjusi Renata kartu su vyru ir dukra Donatela Kjera apsistojo Sidės miestelyje.

„Šį kartą pasirinkome Sidę dėl paplūdimio, kuris gana panašus į Palangos. Porą lietuvių sutikome tik paskutinę išvykos dieną. Atostogavo ganėtinai daug rusų. Tiesa, kultūringų rusų, todėl turėjome daug smagių pažinčių ir linksmo laiko“, – tikino grožio specialistė.

Pasirodo, kad ilgus metus Palangai simpatiją jutusi Renata tik šiemet pasirinko nekeliauti prie Baltijos jūros.

„Kasmet buvome ištikimi Palangai ir tai yra pirmieji metai, kuomet nebuvome prie mūsų jūros. Deja, bet to ką gauni Turkijoje – už tuos pačius pinigus Lietuvoje gauti tiesiog neįmanoma. Na, nebent labai taupant, o Turkijoje gauni daugiau nei sumoki. Dėl to tikrai liūdnoka, bet suprantu, kad pajūrio gyventojams sezonas yra labai trumpas ir jie iš to gyvena visus metus. Toks trumpas jų verslo laikas spaudžia finansiškai“, – DELFI pasakojo R. Kovtun.

Lietuvių pamėgtame kurorte lengvojo kultūrizmo čempionė mėgavosi beveik 40 laipsnių šiluma. Anot Renatos, toks klimatas jai labai patinka.

„Vyrui su dukryte 39 laipsnių karštis buvo tikras išbandymas, o aš esu visiškas šilumos žmogus, todėl tiesiog tirpau iš malonumo – jūra šilta, saulė kaitri, o naktys šiltai jaukios“, – šypsojosi pašnekovė.

Didelį įspūdį Renatos šeimai, o ypač jos dukrai, paliko vietinių meilė gyvūnams.

„Ten katės ir šunys vaikšto ramiai ir niekas jų šalin nevaro. Jie – tikri žmonių draugai. Kiekvienas juos maitina, o parduotuvių savininkai visada išneša vandens ir turi pasiruošę sauso ėdalo. Tai be galo džiugu, norėčiau, kad pas mus taip pat būtų... Dukrytė su visais fotografavosi prisiminimui“, – džiaugėsi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)