- Nagli, kaip Jus vadinti būtų tiksliausia: astrologu, meteorologu, hidrometeorologu ar dar kaip nors kitaip?

 - Tinka ir vienaip, ir kitaip. Universiteto baigimo diplome parašyta „meteorologas“. Baigęs mokslus dirbau sinoptiku Lietuvos hidrometeorologijos tarnyboje, vėliau duonos ieškojau viename dienraštyje, dabar – TV3. Visi darbai buvo susiję su orų prognozavimu arba aprašymu. Kartais pagalvoju, kad dar tikslesnis terminas būtų „orų apžvalgininkas su sinoptiko elementais“. Dar kartais būnu žurnalistas, kuris rašo apie orus. O astrologija – kitas mano vežantis arkliukas, šį rudenį bus 23 metai, kai ja užsiimu ir vis atrandu ką nors nauja.

 - Kodėl pasirinkote tokį kelią?

 - Manau, abi mano specialybės pasirinko mane. Kaip tai vyko – atskiros nedidelės istorijos, bet jos pačios pasirinko mane.

 - Dažniausiai žinių vedėjai ar orų pranešėjai nebūna itin populiarūs. Kas lėmė Jūsų populiarumą? Ne paslaptis, Naglį Šuliją žino visi: ir jauni, ir vyresni...

 - Jūs nesate teisi, ne kartą teko susidurti su tokiais pat kaip aš orų apžvalgininkais – televizijų sinoptikais iš įvairių Europos šalių. Savo šalyse visi jie labai populiarūs ir charizmatiški. Taigi aš toks ne vienas – kitose šalyse yra savi nagliai šulijos. Kodėl aš populiarus? Nežinau. Manau, iš šalies žvelgiant geriau matyti, tad tegul kas kitas paaiškina.

 - Internete galima rasti daugybę posakių apie nenugalimąjį Naglį Šuliją. Turbūt teko girdėti, kad „Naglis Šulija nevalgo, jis gyvas saulės energija“ arba „Kartą Naglis Šulija nutrenkė žaibą“. Kaip vertinate šią interneto tautosaką?

 - Tikrai nesu nusistatęs prieš humorą, žinoma, jei jis nėra piktas, įžeidžiantis arba tiesiog lėkštas. Na, tapo sinoptikas Naglis Šulija mažyte folkloro dalele, ir ką? Nieko.