„Jie skambino ir sako: mes norime pakalbėti apie jūsų kūrybą. Bet aš žinau, ką reiškia kalbėti su žurnalistais – staiga jie užmes vieną klausimą, kitą, ir aš būsiu suvartytas, ir viskas. Jie pasidarys taip, kaip jiems geriau“, – DELFI sakė interviu „Sputnik Litva“ duoti nesutikęs A. Sakalauskas.

Skambučių sulaukė ir Dalia Ibelhauptaitė, Andrius Mamontovas bei kiti.

Tiesa, Andrius Mamontovas iš karto feisbuke paviešino žinutę su klausimu, kas jam skambino, apsimesdamas „Sputnik Litva“ žurnalistu. „Greitai prisipažinkite, kas man ką tik skambinote ir apsimetę Sputniku rusiškai klausėte apie kūrybinius planus? Už nedidelį mokestį galiu pakonsultuoti, kaip kalbėti tikroviškai, kad jūsų žurnalistinis tyrimas pasisektų“, – rašė A. Mamontovas.

O štai Dalia Ibelhauptaitė į tai sureagavo visiškai priešingai: „DĖMESIO!!! Neįtikėtina, bet tiesa – man ką tik kelis kartus skambino įtartinas „No Caller ID“, pakėliau, nes galvojau, gal kas iš Londono, bet... prisistatė rusų kalba korespondentas iš „Sputnik“ iš Maskvos. Nekalbėjau nė žodžio, numečiau skambutį ir daugiau nekėliau, nors dar skambino. Pasirodo, kad jie vakar skambino ir Gintarui Rinkevičiui net 4 kartus, tas pats „No Caller ID“. Jis irgi nekalbėjo ir po pirmo karto nebeatsiliepė. Tai čia esam dėkingi Juozui Statkevičiui, nes per jį sužinojome kas tas „Sputnik“ ir esame budrūs... INFORMUOJAM VIEŠAI VISUS, KAD NIEKO BENDRO SU JAIS NESAM TURĖJĘ IR NETURIME, KAD KEISTAI YRA KAŽKOKS PADĖTIES UŽAŠTRĖJIMAS, NES ATRODO, KAD PER VISUS MENININKUS IŠ EILĖS SKAMBINA. Ramaus vakaro visiems“.

Sekmadienį „Laisvės TV“ laidoje „Laikykitės ten“ Andrius Tapinas prisipažino, jog iš tiesų šioms garsenybėms skambino ne „Sputnik Litva“, o jo laidos žurnalistai.

„Menininkai – kažkodėl tai turi skambėti kaip pasiteisinimas: ai, šitas juk menininkas, žinai, seneliuk, šitas juk beleką gali prišnekėt, jautrus žmogus, nesuprasta siela. Tad noriu pasakyti: a) tokia logika yra kaip antausis visiems menininkams, b) nei menininko, nei architekto, nei jaučio sėklintojo statusas neduoda tau imuniteto nesąmonių kalbėjimo Kremliaus propogandistams. Ar duoda? – laidoje kalbėjo A. Tapinas. – Ir štai eksperimentas – paskambinome žinomiems Lietuvos menininkams ir, prisistatę iš radijo „Sputnik“, panorome pasikalbėti apie meną ir gyvenimą.“

A. Tapinas laidos metu atsiprašė visų pašnekovų už tokią provokaciją ir pridūrė: „Pokalbio pabaigoje planavome prisistatyti, bet, noriu tikrai pasidžiaugti, kad Juozo įdirbis tikrai nenuėjo veltui. Beveik visi mūsų menininkai pakėlė, mandagiai paprašė perskambinti, išgirdę, su kuo kalba, ir po to nebekėlė.“

Žiūrėti nuo 33 minutės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (593)