Šia žinia socialinio tinklo paskyroje pasidalijo pats O. Koršunovas.

„Prakeiksmas tęsiasi. Teatre gyvena tūkstančiai demonų ir jie neapsakomai suaktyvėja, kai scenoje prasideda tikra kūryba. Tada kaunasi nematomi angelai ir demonai. Demonų kariauna sudavė rimtą smūgį ir vienas aktorius su trauma tiesiai iš generalinės repeticijos išvežamas į ligoninę.

Bet jis žadėjo grįžti. Ir gydytojai žada jį atstatyti iki premjeros. Generalinė tęsiasi, jį pavaduoja kolega. Vilties dar yra, palaikykit mintimis ir šiandien „Kantas“ įvyks!“ – pranešęs siaubingą žinią rašė režisierius.

Delfi primena, kad panašus įvykis nutiko ir šių metų pradžioje. Nacionaliniame dramos teatre vykęs Oskaro Koršunovo spektaklis „Išvarymas“ baigėsi vos po pirmos dalies. Teatre apsilankę žiūrovai pranešė, kad populiarų ir kaskart didžiulio dėmesio sulaukiantį reginį teko nutraukti dėl pablogėjusios vieno iš aktorių sveikatos.

Apie tai socialiniuose tinkluose pranešė pats spektaklio režisierius O. Koršunovas.

„Teatras yra teatras, su savo nuostabiais ir baisiais nutikimais. O kartais jie vyksta vienu metu. Vakar po pirmo „Išvarymo" veiksmo vienam aktoriui pasidarė silpna, bet pasiduoti jis neketino. Publika jau buvo grįžusi į salę. Susitariau su Mariumi Repšiu ir jis išėjo į sceną užimti žiūrovą. Salėje buvo gydytojų, kurių buvo paprašyta ateiti į užkulisius. Nors žiūrovai suprato, kad vyksta kažkas rimto, bet negalėjo liautis kvatoję. Marius-Vandalas standapino tiesiog genealiai. Užkulisyje nustėrę aktoriai buriavosi aplink paguldytą, perbalusį kolegą.

Dėl įvairių aplinkybių „Išvarymas" neįvyko penkis metus. Visi aktoriai ir žiūrovai buvo išsiilgę spektaklio. Bilietai buvo parduoti dar vasarą. Mes repetavome nuo ryto iki vakaro visą savaitę. Pirmas veiksmas praėjo puikiai. Ir štai...

Patikrino spaudimą, viršutinis 200. Į sceną eiti negalima. Viskas. Reikia stabdyti reikalą. Išeinu į salės „kišenę". Ženklais parodyti Mariui, kad baigtų standapą ir jau buvau pasiruošęs lipti ant scenos, pranešti, kad, deja, spektaklį turim nutraukti. Bet mane pamatęs Marius kreipėsi į žiūrovą „o, štai ir režisierius", sako jis ir rodo į salės kampą, kur aš stoviu. Visa publika atsisuka, pradeda ploti ir atsistoja. Aš pakeliu ranką, norėdamas nutraukti plojimus, bet publika nesiliauja. Pajutau gerklėje gumulą, o akyse besitvenkenčias ašaras. Visa salė stovi, šypsosi, o aš išėjau pasakyti, kad nebus spektaklio.

Tai ir yra tas teatro dualizmas. Teatras vyksta čia ir dabar, žmogiškasis faktorius ir rizika čia lemiami. Negalėjau pratarti nė žodžio. Nusilenkiau ir išėjau. Marius irgi išėjo. Užkulisyje susitarėme, kad jis praneš apie pabaigą. Marius išėjo ir pasakė, ,kad „teatras yra stebuklas vykstantis čia ir dabar, ir kad stebuklas neįvyks".

Žiūrovas nenustojo ploti. Situacija buvo išžaista iki galo. Žiūrovas sudalyvavo tikram teatre. Supratingai, rodos, be pykčio išsiskirstė. Spektaklis bus perkeltas arba grąžinami pinigai. Bet vistiek norisi padėkoti žiūrovui už supratingumą ir meilę. Su ,,Išvarymu" yra tikrai unikalus ryšys su žiūrovu.

Rašau šį tekstą, o pats galvoju, kas bus šį vakarą, ar įvyks spektaklis?“, – rašė spektaklio režisierius.

Visai netrukus į šį klausimą buvo atsakyta – spektaklis penktadienio vakarą vis tik neįvyks.

„Vakar, sausio 11 d., spektaklis „Išvarymas“, rež. Oskaras Koršunovas, buvo sustabdytas po pirmos dalies, sunegalavus vienam iš aktorių.

Siekiant nerizikuoti aktoriaus sveikata, neįvyks ir šio vakaro (sausio 12 d.) spektaklis. Abu rodymai bus perkelti į vėlesnes datas, galios žiūrovų turimi bilietai. Jei naujų rodymų datos žiūrovams netiks, bilietus bus galima grąžinti ir atgauti sumokėtus pinigus.

Per 10 darbų dienų pranešime konkrečias naujų spektaklio „Išvarymas“ datas ir detalią informaciją dėl bilietų grąžinimo.

Dėl sausio 14 d. (sekmadienį) numatyto spektaklio informuosime atskirai. Šiuo metu jis neatšaukiamas.

Atsiprašome už nepatogumus“, – rašoma Nacionalinio dramos teatro feisbuko puslapyje.

Apie ketvirtadienio vakarą nutikusį įvykį pranešė ir Vaidas Baumila.

„Vakar apsilankėme nemirtingame Išvaryme!

Deja, žiūrovams teko palikti spektaklį dėl pagrindinio aktoriaus sveikatėlės sunegalavimo. Bet tai niekam nesugadino nuotaikos. Sako, toks atvejis pirmasis Dramos Teatro istorijoje“, – pranešė atlikėjas.

Apie netikėtai nutrauką spektaklį feisbuke rašė ir kitas teatre apsilankęs žmogus.

„Šiandien po 5 metų pertraukos į Nacionalinio dramos teatro Didžiąją sceną sugrįžęs O. Koršunovo spektaklis IŠVARYMAS pasibaigė po pirmos dalies.

Į sceną išėjęs Vandalas (aktorius Marius Repšys) pranešė, kad vienas aktorius pasijuto prastai, jam suteikiama pagalba.

Keliolika minučių Marius dar meistriškai „tempė laiką" su viltim, kad spektaklis tęsis. Deja.

Sveikatos sunegalavusiam aktoriui ir lauksiu naujos spektaklio datos.

Mačiau šį spektaklį anksčiau, kai vaidino A. Storpirštis ir M.Vaičiulytė. Paskui mačiau jį dar kartą pasikeitus sąstatui, kai pagrindinius veikėjus vaidino K.Cicėnas ir G.Butvilaitė. Šįkart irgi nenorėjau praleisti spektaklio sugrįžimo“, – rašė žiūrovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)