Vietoje mėsos ar žuvies Gintarė rekomenduoja naudoti Permezano sūrį. Apvoliojus suši tempuros tešloje ir iškepus, sūris suminkštėja ir tįsta. „Jis turi gana intensyvų skonį, kurį puikiai papildo svogūnų laiškai, paprika, cukinija ir daug skrudintų sezamo sėklų", - savo mėgstamą sušį apibūdina Gintarė ir su DELFI skaitytojais dalinasi receptu.
Karšti vegetariški suši

Reikės:
- suši nori lapų;
- apvaliųjų ryžių;,
- ryžių acto, cukraus, druskos;
- majonezo (Gintarė naudoja „Hellman's");
- sezamo sėklų;
- cukinijos;
- raudonos paprikos;
- svogūnų laiškų;
- Permezano sūrio;
- tempura tešlos, vandens;
- aliejaus virimui;
- marinuoto imbieras, wasabi, sojos.

Gaminimas

Ryžius gerai nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu ir užpilti santykiu 1:1,5. Užvirus pavirti uždengtus apie 7 minutes ir išjungti. Palikti uždengtus pusvalandį, kol susigers visa drėgmė. Ryžių acte ištirpinti cukrų ir druską. Pravėsus ryžiams užpilti actą ir atsargiai išmaišyti.

Ant bambukinio kilimėlio pasidėti suši nori lapą ir plonu tolygiu sluoksniu paskirstyti ryžius paliekant 3cm kraštelį viršuje. Per centra užtepti majonezą, gausiai paskirstyti skrudintas sezamo sėklas, šiaudeliais pjaustytą papriką, cukiniją ir sūrį bei svogūno laiškus. Viską susukti stipriai spaudžiant į ritinėlį.

Iš vandens ir tempura miltų sumaišyti tešlą. Tešloje apvoliotą suši virti karštame aliejuje apie 4 minutes, kol gražiai paruduos.

Supjaustyti lygiais vieno kąsnio griežinėliais ir patiekti su wasabi krienais, marinuotu imbieru ir sojos padažu. Valgyti karštus. Skanaus!

„Šis patiekalas sotus, tačiau neapsunkina ir nesutikau dar nei vieno žmogaus, kuriam jis nepatiktų", - karštų suši sėkme džiaugiasi recepto autorė ir linki visiems DELFI skaitytojams gražių likusių švenčių.
Karšti vegetariški suši
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)