Reikės:
- suši nori lapų;
- apvaliųjų ryžių;,
- ryžių acto, cukraus, druskos;
- majonezo (Gintarė naudoja „Hellman's");
- sezamo sėklų;
- cukinijos;
- raudonos paprikos;
- svogūnų laiškų;
- Permezano sūrio;
- tempura tešlos, vandens;
- aliejaus virimui;
- marinuoto imbieras, wasabi, sojos.
Gaminimas
Ryžius gerai nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu ir užpilti santykiu 1:1,5. Užvirus pavirti uždengtus apie 7 minutes ir išjungti. Palikti uždengtus pusvalandį, kol susigers visa drėgmė. Ryžių acte ištirpinti cukrų ir druską. Pravėsus ryžiams užpilti actą ir atsargiai išmaišyti.
Ant bambukinio kilimėlio pasidėti suši nori lapą ir plonu tolygiu sluoksniu paskirstyti ryžius paliekant 3cm kraštelį viršuje. Per centra užtepti majonezą, gausiai paskirstyti skrudintas sezamo sėklas, šiaudeliais pjaustytą papriką, cukiniją ir sūrį bei svogūno laiškus. Viską susukti stipriai spaudžiant į ritinėlį.
Iš vandens ir tempura miltų sumaišyti tešlą. Tešloje apvoliotą suši virti karštame aliejuje apie 4 minutes, kol gražiai paruduos.
Supjaustyti lygiais vieno kąsnio griežinėliais ir patiekti su wasabi krienais, marinuotu imbieru ir sojos padažu. Valgyti karštus. Skanaus!