Lemtingąją dieną, pasak laidos herojės, jos vyras į jų bendrus namus grįžo 5 val.30 min. Pamačiusi gulintį jį ant sofos ir neblaivų, moteris paprašė išsiblaivyti ir grįžti namo tuomet. LNK laidoje ji pasakojo, kad vyras pakėlė prieš ją ranką ir įstūmė į drabužių spintą nepaisydamas to, kad namuose yra jų sūnus.

Oksana sakė, kad jau iškvietus pareigūnus ir sutikus juos savo bendruose namuose tapo aišku, kaip viskas pasibaigs. Vyro blaivumas buvo patikrintas tik 11 val. Anot jos, vienas pareigūnų, vos tik pamatęs, kad konflikte dalyvavo ir garsus krepšininkas, apsidžiaugė.

„Turbūt buvo krepšinio fanas <...>. Jis ėmė mane atkalbinėti nuo pareiškimo. Aš laikiausi savo. Jis ėmė tyčiotis iš manęs, šaipytis. Jis atsisukęs į mane juokėsi ir mėtė tokias frazes, kad rašyk rašyk, bet ne kas buvo prieš pusmetį, o dabar“, – sakė ji LNK laidoje.

Ji prisiminė, kad pareigūnas atsisukęs į jos vyrą šį ramino ir ragino neišgyventi, sakė, kad iš komisariato pats parveš namo. O. Pikul-Jasaitienė tokio policijos pareigūnų elgesio buvo šokiruota.

„Fiziškai nesugebėjau. Tai buvo per sudėtinga man. Po kelių akimirkų man paskambino tyrėja, apklausė. Daviau keletą parodymų, kaip viska įvyko šeimoje, namuose ir už poros minučių tai buvo nuplukdoma spaudai. Iš policijos pareigūnų sužinojo žiniasklaida“.

Kiek vėliau ji spaudoje perskaitė, jog S. Jasaitis buvo išleistas, nes pareigūnai nerado tinkamo dydžio aukštaūgiui krepšininkui lovos.

„Po šio įvykio maniau, kad išspręsim vidines su vyru problemas, kalbėsime apie skyrybas ar kažkokius santykius, bet labiausiai mane šokiravo, kad kasdien perskaičiau po straipsnį draugų, šeimos narių, kurie palaiko“, – pasakojo žinoma moteris.

Ją šokiravo vyro bičiulių ir šeimos narių pasisakymai ir kaltinimai jai psichologiniu smurtu. Žinoma atlikėja teisinosi, kad tuo buvo palaikytas jos prašymas padėti. Ji nesulaukė ir visuomenės palaikymo, todėl ištverti šį laikotarpį tapo dar sudėtingiau.

„Žinoma, jei pasidarei plastinę operaciją, esi blondinė, esi ryškesnė moteris, gali būti mušama ir spardoma“, – ironizavo ji.

Moteris įsitikinusi, kad jų šeimos problemų priežastis yra alkoholis, kurio vartojimo pasekmes ji kentė ištisus aštuonerius metus. „Kai jis pavartodavo, susikalbėti buvo neįmanoma“, – sakė Oksana.

O. Pikul-Jasaitienė pridūrė, jog apie skyrybas galvojo dar prieš du mėnesius ir tokias jos mintis išprovokavo smurtas ir girtavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1975)