Dviejų mėnesių duobė

A. Lukoševičius sūnui buvo didis žmogus, geriausias draugas. Juodu daug keliaudavo, kartu rūpinosi restoranu, vesdavo renginius.

"Iš pradžių čia buvo labai daug darbo - nuo maisto užsakymo iki renginių. Sėdėdavau kartu su tėčiu. Aišku, daugiausia padėdavo jo žmona Neringa, o aš padėjau jiems", - sako vaikinas. Jis taip pat prisimena išvykas pas senelius į Klaipėdą, koncertus kartu su tėvu.

Visiems A. Lukoševičiaus mirtis buvo netikėta - paskutinėmis savo gyvenimo dienomis jis jautėsi gerai.

"Neringa paskambino ir pasakė, kad tėvas mirė. Buvo šokas. Du mėnesius negalėjau atsigauti", - vasaros košmarą prisimena vaikinas. Tik geri draugai padėjo ištverti. Ir dabar jis mieliau kalba apie smagius dalykus - kas naują porą susirado, butą ar mašiną nusipirko, ką veikia N.E.O., kaip sekasi restorane, - apie savijautą linkęs nutylėti.

Svarbiausias rūpestis

Dabar vienas svarbiausių Tado rūpesčių - tėvo įkurtas restoranas "Obuolio muzikos klubas", į kurį mėnesiais po netekties vaikinui buvo sunku užsukti - viskas priminė tėvą. Nuo spalio restorane prasidės renginių maratonas, už kurį Tadas atsakingas. Jis ėmėsi šio darbo, kai Alvydo žmona Neringa Lukoševičienė pasakė: "Man jau užteko. Jei nori, imkis šito." - "Pabandysiu, - atsakė Tadas. - Noriu pratęsti tai, ką tėtis pradėjo." Restoranu daugiausia rūpinasi Alvydo partneris Sigitas Čepulis. Kol kas veikla sukasi, restorane klientų netrūksta.

Finansai nuo vaikystės

Tik šių metų kovo mėnesį Tadas visiškai persikėlė į Vilnių. Anksčiau važinėdavo iš Kauno, kur gyvena mama. Tėvai išsiskyrė, kai Tadui buvo aštuoneri. Sulaukęs dvylikos, šiokiadieniais gyvendavo su mama Kaune, savaitgalį važiuodavo į sostinę pas tėvą. "Kartais Vilniuje užsibūdavau ilgiau: ketvirtadienį išvažiuodavau ir tik antradienį sugrįždavau į Kauną. Labiau mokiausi iš tėčio, mokykloje niekas nieko nesakė. Jeigu ką, paskambindavo tėtis ar mama, pasikalbėdavo su mokytojais", - prisimena vaikinas.

Amerika, mano meile

Baigęs vidurinę, Tadas nestojo į jokią aukštąją mokyklą, bet pasirinko studijuoti pas privačius mokytojus Didžiojoje Britanijoje. Nuo 12 metų, kai gavo dovanų pirmąjį kompiuterį, vaikas domėjosi finansais, pasaulio biržomis. "Visada labai patiko Amerika. Neapleisiu jos niekada. Amerika, domėjimasis įmonėmis, ekonomika, mane ir įsuko į finansų sritį", - pasakoja Tadas.

Finansai - viena iš nedaugelio sričių, į kurias vyrukas įsitraukė savo iniciatyva. Daug kitų dalykų jis perėmė iš tėčio. Net meilė Amerikai - tėvo ir mamos įtakos vaisius.

Mokydamasis Anglijoje, dainininkas nuolat važinėjo į Lietuvą. Vienas iš motyvų grįžti - penkerius metus gyvuojanti vaikinų grupė N.E.O. Tadas - vokalistas. Ne tik Amerika muzikantui pažįstama. "Labai daug šalių esu apkeliavęs. Beveik visą Europą", - sako lietuvis.

Tėvo ir sūnaus duetas

Grupės "Rondo" įkūrėjas Alvidas Tautkus ir Alvydas Lukoševičius-Obuolys buvo geri draugai. Taip ir jų sūnūs, dabar muzikuojantys kartu, - Raigardas ir Tadas susitiko. "Iš pradžių, kai N.E.O. tik susikūrė, nuolat keitėsi nariai. Buvo daug neaiškumo. Tuomet prasidėjo "Dainų dešimtuko" konkursas ir atrankos į "Euroviziją". Nuo to ir prasidėjo mūsų veikla", - prisimena Tadas.

Tėvas labai džiaugėsi sūnaus muzikine veikla, visuomet jį palaikė. Kartu yra atlikę kelias dainas, sūnus gerai prisimena duetu dainuotą dainą "Tamsus langas". Buvo ir keli publikai negirdėti tėvo ir sūnaus duetai, bet netikėta Alvydo mirtis viską sustabdė. Tadas pasiryžęs užbaigti tėvo pradėtus darbus: išleisti albumą, surengti Obuoliui skirtą televizijos koncertą. "Kad žmonės neužmirštų, jog toks Obuolys buvo", - rūpinasi dainininkas ir finansininkas.

Konsultantas merginų klausimu

Vaikinas nebijo kalbėti ir apie tėvo savybę, kuri jam nepatiko. "Tai valdingumas. Kaip jis pasakydavo, taip turėjo būti. O mes abu žemaičiai, susikirsdavome. Bet susipyksti ir greitai susitaikai", - prisimena Obuolio sūnus. Su tėvu jis galėjo kalbėti apie viską: panas, gyvenimą, muziką, darbus. Suradęs merginą, Tadas pusiau juokais, pusiau rimtai klausdavo: "Kaip šita, tėti?" - "Imk." - "O šita?" - "Nieko gero", - konsultuodavo Alvydas.

Tadas dažniausiai atsižvelgdavo į tėvo patarimus - jų skoniai sutapo. Taip atsitiko ir su Ieva Žazeckyte. Tadas su šia klaipėdiete draugavo aštuonis mėnesius. Iki šiol ši muzikanto draugystė ilgiausia.

Praneš, kai įsimylės

"Šiuo metu turiu daug merginų", - šypsosi Tadas. Dar nėra vienos, su kuria norėtų viskuo dalytis. Ir atsisveikindamas su žurnaliste, Tadas žvaliai užsiminė, kad gal visai neblogai būtų tą patį vakarą su kuria nors panele susitikti. Kai suras pačią pačiausią, žadėjo pranešti, o kol kas ieško.

Juodi šilku blizgantys marškiniai, juodas kaklaraištis - Tadas sako, kad taip kasdien pasipuošia. Susitikimai su verslininkais, kelios valandos darbo biure, restorano reikalai ir šiaip gyvenimo būdas įpareigoja atrodyti gerai. Vaikinas norėtų savo verslo - logistikos kompanijos. "Šiandien skaičiau straipsnį, kur Vaidas Baumila pasakoja, jog irgi norėtų dirbti logistikos srityje. Sakau, gal reikės bendrai mestis?" - juokdamasis spontaniška mintimi pasidalijo būsimasis verslininkas. Tadas negalėtų dirbti samdiniu, nori būti pats sau bosas. "Kaip ir tėtis. Jis negalėjo dirbti kitiems, tik sau", - tėvo nepamiršta Tadas.

Viskas, kas aštru

Po tėvo mirties Tadui liko mama. Su ja puikiai sutaria. Tadas - jos vienturtis sūnus. Dainininko draugai visuomet giria jo mamą. Susirinkusiems Tado bičiuliams ji ne kartą yra pagaminusi skanią vakarienę ar sutvarkiusi namus po vakarėlių. "Iškepu sumuštinių, - paklaustas, ar jis pamalonina mamą vakariene, atsako vaikinas. - Aišku, kad darau, man labai patinka ruošti valgį. Kulinarinius sugebėjimus paveldėjau iš tėčio." Tarp Tado mėgstamiausių patiekalų - viskas, kas aštru. Kepsniai, aštrios sriubos, perliukai iš meksikiečių, kinų, japonų virtuvių. Didžiuodamasis kulinaras giriasi: "Moku pagaminti sušį."

Dienos kaip šventės

Vienas artimiausių žmonių jam yra ir sesė, tėčio duktė Beatričė. Kai mirė tėvas, Tadas pasakė, kad padės išauginti sesę. 14 metų mergaitė neseniai dainininką nustebino: "Tadai, kai bus koks "tūsas", pakviesk ir mane." - "Pažiūrėsiu, priklausys nuo to, koks tas vakarėlis bus. Mano namuose nuo ketvirtadienio iki sekmadienio linksmybės", - giriasi muzikantas. Penktadienį jis nedirba, todėl jau ketvirtadienį vakare vaikinas mėgsta su gera kompanija išgerti vyno, penktadienį traukia į klubą ar kokį renginį (visuomet gauna daug kvietimų). Daug gimtadienių, vedybų - savaitgaliais nenuobodžiauja. "Nebendrauju su bet kuo iš gatvės, atsirenku žmones. Kai kas sako, kad aš pasikėlęs. Man nesvarbu. Aišku, kad viešas gyvenimas pridėjo ir žinomų žmonių draugų būryje", - aiškina Tadas.

Svetainė - tėčiui

Muzikantas, finansininkas, kulinaras dabar galbūt atras savyje ir dizainerį. Naujas butas - jo rankose. Kai kurios detalės yra paliktos ankstesnio šeimininko ir Tadas žada jų nekeisti, negriauti, nenukabinti paveikslų. "Dabar pats renkuosi baldus, akcentus, apšvietimą. Svetainės sekciją skyriau tėčio atminimui - sudėjau jo apdovanojimus, kompaktines plokšteles", - aiškina vaikinas. Naujakurys užsakė naktinio Niujorko fotopaveikslų seriją. Planuoja įrengti laisvalaikio kambarį, kuriame bus aštuonvietė burbulinė vonia. Dar vienas pažadas: kai jaunasis Lukoševičius įrengs savo būstą, pakvies žurnalistus, viską parodys. "Nesu per daug viešas, - patikina atlikėjas. - Nesunku papasakoti, kaip Tadas iš N.E.O. gyvena."