Bylą privataus kaltinimo tvarka išnagrinėjęs teisėjas Antanas Virbalas paskelbė, kad A. Zobovienę pripažįsta kalta paskleidus tikrovės neatitinkančias žinias apie savo vyrą N. Zubovą, o šį – dėl savo sutuoktinės šmeižto.

Teismas nusprendė, kad bausmės tikslai bus pasiekti nuteistiesiems neskiriant laisvės atėmimo – A. Zobovienei buvo skirta 5 MGL dydžio (650 Lt), o N. Zobovui – 3 MGL (390 Lt) baudos.

Be to, teismas nusprendė, kad savo vyrą apšmeižusi A. Zobovienė sutuoktiniui turės sumokėti 3 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą, o šis vis dar oficialiai žmonai – 500 Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad A. Zobovienė savo sutuoktinį apšmeižė LNK televizijos laidoje „Nuo... Iki...“, kai pareiškė, jog jis ją dar nepilnametę esą vertė lytiškai santykiauti, be to, seksualinę prievartą esą panaudojo prieš kitą cirke dirbusią mergaitę. Šiuos sutuoktinio veiksmus A. Zobovienė įvardijo kaip pedofiliją.

Tuo tarpu N. Zobovas nuteistas dėl buvusiam dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės sutuoktiniui, dirbančiam dienraštyje „Kauno diena“ duoto interviu. Jame vyras moterį pavadino barakuda – esą ji siekia užvaldyti visą jo turtą.

Pasak teismo, žodis „barakuda“ menkina moterį ir vertinamas įžeidžiančia prasme.

Apkaltinamąjį nuosprendį Zobovams priėmęs teismas pabrėžė, kad sutuoktiniai užgaulius teiginius vienas apie kitą išsakė sąmoningai ir tyčia, siekdami vienas kitą apšmeižti.

Į teismą nuosprendžio atvykę išklausyti sutuoktiniai buvo gerai nusiteikę ir juokavo, kad jeigu bus nuteisti, turės sėstis už grotų. „Nu ką darysi – sėdėsime abudu, aš Panevėžyje cirką darysiu, o jis – Pravieniškėse“, – sakė A. Zobovienė. „O gal yra bendra kokia kamera?“ – juokavo N. Zobovas.

Tačiau teismui paskelbus apkaltinamąjį nuosprendį sutuoktiniai nebuvo tokie linksmi.

„Išeina, kad aš už tave turtingesnė, man daugiau sumokėti priteisė, – išgirdusi bausmę N. Zobovui sakė žmona. – Kai turi daug pinigų kišenėje, tai gali daug ką nupirkti, o kai neturi daug pinigų kišenėje, daug teismams turi mokėti“.

„Yra kaip yra, o kaip bus, tai nežinau“, – po nuosprendžio sakė N. Zobovas. „Tuo viskas nesibaigs“, – patikino A. Zobovienė, žadanti nuosprendį skųsti aukštesnės instancijos teismui. „Tada ir aš skųsiu“, – patikino N. Zobovas.

„Neturėjau Agnės trylikos metų, o kitos mergaitės – čia yra tik jos pasakos, čia tik gynyba, kiekvienas nori būti teisus“, – kaltinimų pedofilija kratėsi N. Zobovas, pažymėjęs, kad apie tai sužinoję cirke vaidinusių vaikų tėvai uždraudė jiems lankytis mėgstamuose užsiėmimuose, be to, jis esą anksčiau laiko pražilo.

DELFI primena, kad laidoje „Nuo... Iki...“ A. Zobovienė prasitarė, kad su N. Zobovu artimų santykių turėjo nuo paauglystės, o kartą cirko vadovas esą mylėjosi ir su jos drauge. Cirko artistė sakė, kad gyvendama su N. Zobovą matė, kaip jos vyrą domino tik jaunos mergaitės, o esą su vyresnėmis moterimis jam išvis nesisekė...

„Tai yra pedofilija“, – gyvenimo būdo laidos žurnalistams pareiškė Agnė. Tokie sutuoktinės žodžiai pribloškė N. Zobovą – jis kreipėsi į teismą, prašydamas žmoną nuteisti dėl šmeižto.

Vyras teismui pateikė dar 1994-aisiais, kai Agnei tebuvo trylika ar keturiolika metų, darytą garso įrašą, kuriame užfiksuotas Nikolajaus, Agnės ir tuo metu cirke taip pat dirbusio bei su Agne romaną užmezgusio darbuotojo Ginto pokalbis.

„Šio įrašo iki šiol niekam nebuvau pateikęs, teismas yra pirmasis, – sakė N. Zobovas. – Turėjau kažkaip apsiginti, kai mane išvadino pedofilu, o aš ją turėjau tik kaip moterį. Su manimi Agnė būdama nepilnamete nemiegojo – su ja nieko bendro neturėjau“.

N. Zobovas teisme pasakojo, kad dar 1994-ųjų vasarą Agnė su Gintu paprašė leisti išeiti į kavinę.

„Aš jos niekada nelaikiau, tada tik prižiūrėjau, todėl juos išleidau, o jie prisigėrė kavinėje, paskui nuvažiavo į vieną viešbutį, čia jų nepriėmė, tada nuvažiavo į Urmo bazės viešbutį, – teisme sakė „Ąžuolyno meškučių cirko“ vadovas. – Vėliau, kai Agnė pastojo, nusipirkome diktofoną ir nusprendėme su Gintu įrašyti pokalbį – bijojome, kad jis nenorės pripažinti tėvystės. Tada visi susėdome automobilyje ir kalbėjomės, Gintas viską papasakojo...“.

A. Zobovienė kategoriškai neigė tokius Nikolajaus žodžius. „Kaip tai įrodyti – aš sakau, kad buvau pastojusi nuo Zobovo, šis sako, kad – nuo Ginto, kas tai įrodys, juk DNR tyrimai nebuvo atlikti“, – moteris teisme aiškino, kad Nikolajus neturėjo teisės įrašinėti pokalbio, nes taip buvo pažeistos jos teisės – tuomet ji buvo nepilnametė.

„Kokiu pagrindu tai darė? Kad mane šantažuoti?“ – piktinosi A. Zobovienė.

Ji pripažino, kad norėdama nutraukti nėštumą kreipėsi į privačią kliniką Kaune,

„Aš jo televizijos laidoje neišvadinau pedofilu, nežinau, kodėl jis sau tokius žodžius prisiėmė, – sakė ji. – Laidoje kalbėjau tiesą ir tik todėl, kad žinojau, ką pati išgyvenau ir ką išgyveno mano motina, norėjau, jog tokie dalykai nepasikartotų su kitomis mergaitėmis“.

Moteris tikino, kad išskirtino N. Zobovo dėmesio paauglystėje sulaukusi važinėjo tokio paties modelio automobiliu, kaip ir tuometis Kauno nusikalstamo pasaulio šulas Kukas, dėvėjo odines striukes.

„Tai tik parodo, kad buvau neeilinė mergaitė“, – sakė A. Zobovienė.

„Kodėl jis mane lepino labiau nei kitas mergaites? Todėl, kad aš jam buvau švelnesnė už kitas, juk treneriai su savo auklėtinėmis apie vaikus nekalba“, – cirko artistė pažymėjo, kad nesuvokia, kodėl turėtų būti nuteista už šmeižtą.

„Agnę pamilau kaip dukrą, o po to – kaip moterį. O ji nori mane pražudyti. Nori sužlugdyti ne cirką, bet mane! Barakuda ji!“ – viename interviu sakė N. Zobovas.

Nors sutuoktinę išvadino „barakuda“, tačiau, kaip pats tikino, šiame žodyje nieko įžeidžiančio nėra. „Barakuda yra žuvis, – sakė N. Zobovas. – Kaip yra karpis, taip yra barakuda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją