„Po tokių įvykių patiri šoką, bet gana greitai supranti, jog iš tiesų save nuskriaudė tie, kurie padarė nusikaltimą“, - sakė A. Mažonas.

Moters dienos vakarą, apie 18 valandą salone „Ant ribos“, esančiame V. Putvinskio gatvėje, floristas buvo likęs vienas – jo kolegės iš darbo jau buvo išėjusios. Pro duris įvirto du kaukėti vyriškiai, kurie A. Mažoną apsvaigino papurkšdami ašarinių dujų. Floristas buvo sumuštas ir surištas. Plėšikai patys bandė atidaryti kasą, tačiau jiems tai nepavyko. Tuomet jie pareikalavo tą padaryti A. Mažono. Grubiam nusikaltimui pasiryžę banditai negalėjo patikėti, kad pinigų daugiau nėra – jų grobis tesiekė 2300 litų.

„Plėšikai turbūt nelabai apsidžiaugė tokia suma. Bet mūsų klientai yra linkę atsiskaityti pavedimu arba kortelėmis. Grynųjų kasoje būna nedaug. Ateityje situaciją dar labiau keisis. Juk vykdome tokius projektus, kurių užsakovai nėra linkę litus nešiotis piniginėse“, - sakė A. Mažonas.

Anot jo, Kovo 8 – oji „Ant ribos“ buvo įprasta darbo diena. Ryte floristai socialiniame tinkle „Facebook“ su Moters diena pasveikino savo klientes ir ruošė puokštes pagal individualius užsakymus.

„Anksčiau plėšikus su kaukėmis esu matęs tik filmuose“, - sakė A. Mažonas. 

Žinomas floristas DELFI pasakojo, jog užpuolimo sutriko jo sveikata. „Skauda galvą, pradeda didėti mėlynė. Bet išgėriau vaistų, raminamųjų ir toliau tęsiu savo darbus“ , - tikino dėl incidento į policiją kreipęsis vyras.

Ši savaitė floristui buvo ypatinga. Visuomenėje vis dažniau imama kalbėti apie išskirtinį jo požiūrį į gėles, bendradarbiavimą su garsiausiais šalies renginių organizatoriais, stambiausiais visuomeniniais projektais, žinomiausiais stilistais bei dizaineriais. „Ant ribos“ kolektyvas buvo itin pagirtas už gebėjimą savitai pateikti garsaus juvelyro Tauro Blaževičiaus darbus, pristatytus ketvirtadienį vakare svetingumo namuose „Monte Pacis“ atidarytoje parodoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)