Sausio 26 dieną įvykusios „M.A.M.A.“ apdovanojimų ceremonijos vairas patikėtas netikėtam duetui – vedėjais tapo viena ryškiausių šalies dainininkių Monika Liu ir vienas geriausių šalies humoristų ir televizijos laidų vedėjų – Justinas Jankevičius.

Prieš jiems pasirodant scenoje dviese, dainininkė Monika Liu sumanė susirinkusiai publikai paruošti netikėtą koncertą. Pasirodžiusi scenoje ji atliko vieną žinomiausių savo kūrinių „Vaikinai trumpais šortais“.

Šalia jos buvo galima išvysti ir dvi žaviai apsirengusias „drag“ karalienes. Jos taip pat tapo vakaro vedėjomis.

Iškart po juoką keliančių kalbų vedėjai pristatė naujos nominacijos M.A.M.A. TOP 40 laimėtoją – ja tapo Jessica Shy su kūriniu „Dėl Tavęs“.

Jessica Shy

„Nežinau, ar turėsiu progų padėkoti visiems žmonėms. Tai yra Linas, Elzė, Viltė, Artūras ir visa komanda. Aš esu nepaprastai laiminga“, – dėkojo Jessica Shy.

Paskelbus šią nominaciją į sceną su kūriniu „Aidai“ žengė atlikėjas Rokas Yan. Jo pasirodymo metu nuo kėdžių kilo susirinkusi publika, kuri garsiai plojo ir audringai šoko.

Iškart po to paaiškėjo metų proveržio nugalėtoja, kuria tapo Petunija. Jai apdovanojimą įteikė pasaulio breiko čempionė Dominika Banevič.

Atlikėjai nulipus nuo scenos dainininkas Vaidas Baumila pristatė savo naująjį kūrinį „Besarmatė“. Po ilgosios pertraukos žiūrovai sulaukė ir netikėtos staigmenos – koncertą surengė paralimpietis čempionas Mindaugas Dvylaitis. Jis dainą „Senelė“ skyrė savo močiutei.

Po pasirodymo pristatyta ir trečioji nominacija – metų hip-hop muzikos grupė/atlikėjas. Ji atiteko grupei „8 Kambarys“. Į sceną žengę grupės nariai neslėpė emocijų ir nuoširdžių padėkų.

„Labai dėkojam visiems. Čia didžiulis apdovanojimas, bet noriu pasakyti vieną dalyką – jokios muzikos nebūtų be muzikos prodiuserių. Dabar norėčiau padėkoti mūsų pagrindiniam prodiuseriui – Nikui Barisui. Ačiū, brolau, tu buvai nuo pradžių. Ačiū gerbėjams. Ačiū, kad įsileidžiat į savo gyvenimus mūsų muziką“, – dėkojo grupės nariai.

Ketvirtoji nominacija – metų elektroninė muzika – atiteko „Solo Ansambliui“. Šį apdovanojimą grupei įteikė ilgametis muzikos pasaulio vilkas Leonas Somovas.

„Kad mes galim laisvai kurti, dalintis savo muzika, džiaugtis gyva ir klestinčia scena, mes to nelaikome kokybe ir savaime suprantamu dalyku, mes labai tą vertiname. Dėkojame savo klausytojams, kurie žiauriai stipriai mus palaiko. Dėkojame šeimoms, fantastiškai vadybai ir linkime gražaus vakaro. Būkite tvirti, laisvi, nevalgykit „Viči“. Ir jei norite mus pasveikint, paskambinkite telefonu – 1482“, – ragino grupės nariai.

Metų roko muzikos grupės apdovanojimą atsiėmė „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

Penktąja nominacija tapo metų vaizdo klipas. Garbė įteikti šį apdovanojimą teko Dariui Vaitiekūnui ir „Rockstarų“ režisieriui Dominykui Kubiliui. Po padėkos už paramą Ukrainai režisierius susirinkusią publiką ragino ištarti tik du žodžius ir juos nusiųsti agresorei Rusijai.

„Putin c*uilo“, – kartu su „Žalgirio“ arena šaukė D. Kubilius.

Iškart po jo žodžių paaiškėjo, kad ši nominacija atiteko taip pat grupei „ba.“. Jos atsiimti atėjęs B. Aleksandravičius statulėlę skyrė draugui.

„Su Jessicute parsivešime šiandien daug statulėlių. Labai noriu atsiprašyti Luko. Kreipiuosi į tave, nes sakiau, kad neverta tau skristi iš Londono. Ši statulėlė skirta tau ir linkiu ją nusivežti mamai“, – dėkojo jis.

Šeštoji nominacija – metų progresyvios pop muzikos grupė/atlikėjai – buvo skirta dainininkei Evgenyai Redko. Į sceną žengusi atlikėja pasakė jautrią kalbą.

Evgenya Redko

Po jautrios atlikėjos kalbos renginio vedėjai J. Jankevičius ir Monika Liu priminė prieš pusmetį nuskambėjusį plagiato skandalą apie nuo rusų nukopijuotą dainą „Ko tau reikia“.

Prabėgus ilgajai pertraukai į sceną su septintosios nominacijos apdovanojimu žengė komikas Benas Lastauskas. Šį apdovanojimą jis įteikė metų alternatyvos muzikos grupei „Kamanių šilelis“.

Žiauriai ačiū, kad balsavote. Buvau nustebęs, kai pakvietė į M.A.M.A, o kai laimėjau, buvo neįtikėtina. Visi sakė, daryk viską, bet nedainuok. Aš nesustojau“, – juokavo jis.

Visgi netrukus vaizdo skambučiu prabilo tikrieji laimėtojai – grupės „Kamanių šilelis“ nariai.

„Ką tik parėjau iš paplūdimio ir gavau žinutę, kad „Kamanių šilelis“ tapo metų alternatyva. Labai ačiū komisijai, muzikos bendruomenei, klausytojams. Jūs esate nuostabūs“, – dėkojo grupės lyderė.

Aštuntosios nominacijos metų pop muzikos grupės ir atlikėjo apdovanojimą garbė įteikti teko akordeonistui Martynui Levickiui. Garsus muzikantas pabrėžė, kad dalį atlikėjų pažįsta ir su jais susipažino šmaikščiose situacijoje.

„Baumila turi nuostabų kūną, beveik kaip mano, tik maniškis slepiasi po akordeonu“, – sakė jis ir pridėjo, kad viename filme jį suvaidino Justinas Jarutis, o Jessica Shy surenka žymiai daugiau arenų.

Būtent pastarajai ir atiteko minėtasis apdovanojimas. Po jos buvo apdovanota ir metų tradicinė pop muzikos grupė ir atlikėjas. Šis apdovanojimas atiteko Natalijai Bunkei, kurį jai įteikė ne vienerius metus muzikos industrijoje dirbantis Egmontas Bžeskas.

„Be abejonės, aš turiu nerealius savo draugus, kurie neabejojo, kad padarysime viską. Taip, Sima? Mano niekšė. Mano šeima, vyras, nuostabus sūnus. Paplokit Kristupui ir visai didžiulei komandai. Ačiū visiems. Tai mano pirmoji M.A.M.A“, – emocingą kalbą sakė N. Bunkė.

Metų koncertinės atlikėjos apdovanojimą atsiėmė ne vieną statulėlę vakaro metu susirinkusi Jessica Shy.

Į sceną renginio metu žengė ir legendinis dainos „Vilniaus stogais“ autorius Jonas Mašanauskas. Jis įteikė metų kūrinio, dainos apdovanojimą.

„Galiu pasakyti, kad aš prieš karą gimiau Kaune. Dabar skaitau, kad šita, kur laikau nominaciją savo rankoje, pati svarbiausia. Be autorių nebūtų dainų, muzikos ir tekstų. Skaitau, kad šis apdovanojimas yra pats garbingiausias“, – kalbėjo jis ir atsiimti apdovanojimo pakvietė Jessicą Shy.

Įteikus dainininkei apdovanojimą publiką užvedė pasirodę „Sisters on Wire“ nariai. Tačiau netrukus jai ir vėl reikėjo lipti ant scenos atsiimti dar vieno apdovanojimo už metų muzikos albumą „Pasaka“.

Renginio pabaigoje buvo įteikta viena svarbiausių nominacijų – metų grupė. Jais tapo grupės „ba.“ nariai, kuriems statulėlę įteikė legendinė merginų grupė „Mokinukės“.

Paskutinė metų atlikėjo ir atlikėjos nominacija taip pat atiteko Jessicai Shy.

„Visi mes norime būti unikalus, nepaprasti ir vieninteliai, bet turime būti už vienybę, draugystę, meilę ir ačiū“, – dėkojo dainininkė.

Tuo tarpu specialų apdovanojimą už nuopelnus lietuviškai muzikai Martynas Tyla įteikė grupei „Hiperbolė“.

Renginio akimirkos:

Jau anksčiau organizatoriai buvo atskleidę ir dalį ceremonijoje pasirodysiančių atlikėjų, tarp kurių - legendinės grupės „Hiperbolė“ nariai, Vaidas Baumila, Rokas Yan, Evgenya Redko, Inga Jankauskaitė. Įspūdingus pasirodymus „M.A.M.A.“ scenoje surengs viena garsiausių šalies indie pop muzikos grupių „Sisters On Wire“, garsiausias šalies DJ‘s – Jovani, scenoje savo hitus pristatys atlikėjai Remis Retro bei Jurijus. Ugningą šou pirmą kartą didžiojoje scenoje surengs roko grupė „Mėlyna“, reperis Proflame. Taip pat scenoje žiūrovai išvys išskirtinį alternatyvios muzikos kūrėjos Rūtos MUR pasirodymą, grupę „Žemaitukai“ bei kitus.

Organizatoriai intriguoja, kad šių metų „M.A.M.A.“ apdovanojimų scenoje žiūrovai išvys ir netikėtą sugrįžimą, kuris bus atskleistas tik ceremonijos metu.

„Muzikos apdovanojimų ceremonija – tai dinamiškas, kupinas netikėtumų ir nesuvaidintų emocijų vakaras. Kiekvienais metais žiūrovus stengiama pradžiuginti įspūdingais pasirodymais ar net netikėtais sugrįžimais. Šie metai nėra išimtis. Jau kuris laikas didžiulė profesionalų komanda rengia įsimintiną reginį, kurį išvysime jau kitą penktadienį Kaune“, – dar iki renginio intrigavo organizatoriai.

METŲ GERIAUSIEJI (LAIMĖTOJAI PARYŠKINTI)

Metų roko muzikos grupė / atlikėjai:

1) Abii;
2) ba.;
3) Garbanotas;
4) jautì;
5) Mėlyna.

Metų elektroninės muzikos grupė / atlikėjai:

1) Baltic Balkan;
2) Monikaze;
3) Roe Deers;
4) Solo Ansamblis;
5) Ten Walls.

Metų hip-hop muzikos grupė / atlikėjai:

1) 8 Kambarys;
2) G&G Sindikatas;
3) Kastetas;
4) Konstantinas Lilas;
5) Proflame.

Metų muzikos albumas:

1) Gamka „Uraganas“;
2) Inga Jankauskaitė „Grožis ir nuodai“;
3) Jessica Shy „Pasaka“;
4) Kamanių Šilelis „Žiūrėti į saulę“;
5) Monikaze „Weakness“.

Metų vaizdo klipas:

1) ba. „Pažadai“ (rež. AboveGround);
2) Beissoul&Einius „Underwater“ (rež. Y. Katynsky);
3) Gabrielė Vilkickytė „Patalai“ (rež. D. Merkliopas);
4) Jazzu „Why Wait“ (rež. J. Arlauskaitė);
5) Jessica Shy „Dėl Tavęs“ (rež. M. Kembrė);
6) Jessica Shy, Elayork „Pasaka“ (rež. J. Vilutis);
7) Mesijus ir Ąžuoliukas „Šlamantys“ (rež. T. Sūdžius);
8) punktò „la la la“ (rež. J. Šarkus);
9) Rūta MUR „Forever“ (rež. S. Lindešis);
10) Vaidas Baumila „Bum ajajai“ (rež. D. Bliznikas).

Metų atlikėjas / atlikėja:

1) Inga Jankauskaitė;
2) Jessica Shy;
3) Monika Liu;
4) Natalija Bunkė;
5) Vaidas Baumila.

Metų grupė:

1) ba.;
2) jautì;
3) Kamanių Šilelis;
4) Sisters On Wire;
5) Solo Ansamblis.

Metų koncertinė grupė / atlikėjai:

1) Andrius Mamontovas;
2) ba.;
3) Jessica Shy;
4) Justinas Jarutis;
5) Vaidas Baumila.

Metų pop muzikos grupė / atlikėjai:

1) Gabrielius Vagelis;
2) Jessica Shy;
3) Justinas Jarutis;
4) Monika Liu;
5) Vaidas Baumila.

Metų proveržis grupė / atlikėjai:

1) Aistè;
2) Kristijonas Ribaitis;
3) Petunija;
4) punktò;
5) Rūta Loop.

Metų alternatyvios muzikos grupė / atlikėjai:

1) Aistè;
2) Gamka;
3) Kamanių Šilelis;
4) Kristijonas Ribaitis;
5) punktò.

Metų kūrinys / daina:

1) Jessica Shy „Apkabink“ (m. L. Strockis, ž. Dž. Šyvokaitė);
2) Jessica Shy „Dėl Tavęs“ (m. L. Strockis, ž. Dž. Šyvokaitė);
3) Rokas Yan ir Evgenya Redko „Melodramos“ (m. ir ž. R. Jančiauskas, Dž.
Šyvokaitė);
4) ba. „Pažadai“ (m. ir ž. B. Aleksandravičius, m. G. Užkuraitė, A. Naveckaitė, D.
Strupinskas, N. Voitov, S. Motiejūnas, D. Babikas);
5) GJan „Važiuoju kur širdis“ (m. ir ž. G. Jančytė, R. Jansonas).

Metų tradicinės pop muzikos grupė / atlikėjai:

1) 69 Danguje;
2) Antikvariniai Kašpirovskio dantys;
3) Natalija Bunkė;
4) Superkoloritas;
5) Žemaitukai.

Metų progresyvios pop muzikos grupė/atlikėjai:

1) Angelou;
2) dj nevykele;
3) Evgenya Redko;
4) Remis Retro;
5) Rūta MUR.

M.A.M.A. TOP 40:

1. Jessica Shy „Dėl Tavęs“ (m. L. Strockis, ž. Dž. Šyvokaitė);
2. Jovani, Karališka Erdvė ir Remis Retro „Iš lėto leidžiasi saulė“ (m. ir ž. L.
Domeikis);
3. Gabrielius Vagelis ir 69 Danguje „Jei leisi“ (m. ir ž. G. Vagelis, P.
Vaicekauskas);
4. Rokas Yan ir Evgenya Redko „Melodramos“ (m. ir ž. R. Jančiauskas, Dž.
Šyvokaitė);
5. Monika Linkytė „Stay“ (m. ir ž. M. Linkytė, K. Indrišonoks).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)