„Sveikinimų mamos dienos proga gavau daug kartų ir įvairiausiais pavidalais. Titas labai panašus į savo tėtį, jis labai nerimauja prieš šventes, todėl visuomet pasveikina iš anksto. Dovas atvažiavo su gėlėmis ir talkino tėčiui ūkyje. Ūla labai pergyveno, nes mokykloje buvo užmiršusi dovanėlę man, bet pusbrolis pasiryžo išgelbėti šventę ir atvežė nepaprastai gražiai apipavidalintą eilėraštį su įvairiausiais mielais palinkėjimais. Buvo labai malonu skaityti, nes tai mano mergaitės pačios sueiliuoti žodžiai“, - džiaugėsi Nomeda.

Pokalbio metu Nomeda vakarienei virė košę, „ganė“ vaikus ir džiaugėsi jų kūrybingumu.

„Motinos dienos išvakarėse aš sulaukiau vaikų taip pavadinto „projekto“ – dovanos. Tas projektas buvo suklijuotas iš daugybės spalvotų popierėlių, aprašinėtų visokiausiais gražiausiais žodžiais kaip iš geriausio pageidavimų koncerto. Pastūmus vieną popierėlį, išlenda kitas su vis nauju palinkėjimu – tikra instaliacija“, - pasakojo laiminga mama.

Jaunatvišką ir šiuolaikišką Nomedos mamą šeima sugalvojo pasveikinti gana neįprastai.

„Mano mama tą dieną buvo kaime, todėl nusprendėme visi drauge jai padaryti staigmeną. Ula nupaišė plakatą su užrašu: „Vika, mes tave labai mylim“, mes su vaikais atsistojome po nuostabiai žydinčia slyva ir vyras mus visus nufotografavo su tuo plakatu. Į akis labai spigino saulė, todėl visi gavomės prisimerkę – ežiukai kažkokie. Tuomet internetu nusiuntėm šią nuotrauką mamai. Jai labai patiko“, - išradingai pasveikinusi mamą džiaugėsi Nomeda.

Paklausta, ar daug dėmesio ir reikšmės Nomeda skiria šiai šventei, moteris prisipažino galvojanti labai liberaliai.

„Savo sūnui iš anksto pasakiau, jei užmirši, nepergyvenk. Labai stengiuosi neformalizuoti šio reikalo. Man labiau patinka kiekvieną dieną švęsti mamos dieną tiek su savo vaikais, tiek su mama. Nereikia šios šventės paversti prievartine kaip kapų lankymas“.

Nomeda tikino, kad daugelis šeimų, su kuriomis jiems tenka bendrauti, džiaugiasi vaikų meilumu bei lipšnumu.

„Vaikai moka pasakyti, ką jie jaučia. Jiems nereikia ilgai ieškoti žodžių, nes patys nuo mažens girdi visokiausius meilumus. Smagu, nes man kiekviena diena po truputį yra ir motinos diena. Šventė, kuri būna didžiausia, kai vaikai užmiega“, - juokėsi Nomeda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją