„Gražioms mergaitėms reikia blogų berniukų, – juokauja ne vieną garsų nusikaltėlį už grotų patupdę pareigūnai. Ir čia pat savo žodžius pataiso: – Tiksliau, joms reikia ne berniukų, o jų pinigų. Nesvarbu, kad jie gali būti sutepti krauju ar motinų ašaromis.“

Praėjusių metų vasarą lyg perkūnas iš giedro dangaus nugriaudėjo žinia apie Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime įvykusias buvusios grupės „Olialia pupytės“ dainininkės Marinos Bui ir šiuo metu teisiamo „Agurkinių“ grupuotės vadeivos Sauliaus Velečkos, pravarde Agurkas, vestuves.

O netrukus į viešumą iškilo žinia, kad su kriminalistais, tyrusiais „Agurkinių“ grupuotės nusikaltimus, ilgą laiką bendradarbiavo su kita „pupyte“ Skaiste Steikūnaite siejamas buvęs S. Velečkos parankinis Aurelijus Perminas, pravarde Šūdmaišis.

M. Bui ir S. Steikūnaitė yra nutraukusios santykius, mirtinais priešais yra tapę ir A. Velečka su A. Perminu. Bet dabar aiškėja ne ką mažiau skandalingi faktai, susiję ir su kita „pupyčių“ atlikėja Vita Jakutiene (buvusia Pliadyte).

DELFI šaltiniai atskleidė, kad būtent dėl draugystės su Šūdmaišiu šiandien didelių problemų turi V. Jakutienės sutuoktinis Justas Jakutis. Atlikėjos vyras yra kaltinamas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotikų – jo namuose buvo rasti 387 gramai grynojo kokaino.

Šios narkotinės medžiagos, kaip teigia J. Jakutis, priklausė ne jam, o A. Perminui, kuris esą palaiko labai draugiškus santykius su „pupyčių“ atlikėja S. Steikūnaite.

Tiesa, dainininkė viešai nekalba apie savo asmeninį gyvenimą ir nesako, ar ją kas sieja su Šūdmaišiu, tačiau teisinasi, kad nėra susijusi su jokiomis nusikalstamomis veikomis, nors jos niekas ir nekaltina nusikaltimais.

Jeigu pareigūnai galėtų prabilti viešai, apie vadinamųjų „pupyčių“ gyvenimą būtų galima sukurti nesibaigiantį serialą, kuriame būtų pasakojama ne tik apie triukšmingus vakarėlius, narkotikus ar keliones naujausiais „Ferrari “. Tačiau šįkart – ne apie tai. Šįkart – apie tai, kaip V. Jakutienė gali ilgam prarasti savo vyrą J. Jakutį, už kurio laisvę yra sumokėjusi net 15 tūkst eurų užstatą.

Ir apie tai, kaip dėl meilės moteriai vyras gali ryžtis didžiausiai beprotybei savo gyvenime.

Draugystės iniciatorius – Šūdmaišis

Iki šiol neteistą, bet pareigūnams gerai pažįstamą 33 metų J. Jakutį „pupyčių“ atlikėja V. Jakutienė žiniasklaidai pristatydavo kaip verslininką. Išties, anksčiau jis yra vadovavęs vienai saugos bendrovei, tačiau prieš keletą metų ji buvo parduota. Šiandien J. Jakutis dirba paprastu apsaugos darbuotoju, tačiau turi pakankamai pinigų, kad išlaikytų savo du mažamečius vaikus. O dar vieno vaikelio laukiasi V. Jakutienė – apie asmeninį gyvenimą nelinkusi atvirauti atlikėja nesako, kas yra būsimo vaikelio tėvas, nors ji buvo įsivėlusi į draugystę su praėjusių metų lapkritį nušautu kauniečiu Deimantu Bugavičiumi.

J. Jakutis taip pat nėra linkęs viešai atvirauti apie savo šeimos gyvenimą, nors kai kurias gana asmeniškas detales pareigūnams atskleidė. Bet jis buvo gerokai atviresnis, kai kalbėjo apie draugystę su A. Perminu, vadinamuoju Šūdmaišiu.

Kriminalistai J. Jakutį sulaikė ir jo namuose bei garažuose kratas atliko praėjusių metų vasario pradžioje. Kartu su juo buvo sulaikytas ir A. Perminas – jam taip pat buvo pateikti įtarimai, tačiau vėliau jie panaikinti, nors J. Jakutis su tokia pareigūnų pozicija kategoriškai nesutiko ir net prokuroro priimtus sprendimus skundė ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Anot J. Jakučio, būtent dėl draugystės su A. Perminu jis turi didelių problemų – namuose rastas kokainas priklausė Šūdmaišiui. O tuo metu, kai vyrai buvo sulaikyti, A. Perminas buvo labai reikalingas pareigūnams – teisme buvo atversta „Agurkinių“ grupuotės byla, o Šūdmaišio liudijimas turėjo demaskuoti nusikalstamam susivienijimui, įtariama, vadavusį dainininkės M. Bui mylimąjį S. Velečką.

Ne kartą policijoje apklaustas J. Jakutis tyrėjams pasakojo, kad su A. Perminu susipažino dar 2014 m. rugsėjį, kai šis jau bendradarbiavo su pareigūnais, tiriančiais „Agurkinių“ grupuotės nusikaltimus.

Justas Jakutis
J. Jakutis, kuris palaikydavo ryšius su Vilniaus nusikalstamo pasaulio atstovais, sakė, kad draugystės iniciatorius buvo būtent A. Perminas – jis pats paskambino telefonu ir pakvietė pasisvečiuoti prie Vilniaus esančiuose prabangiuose namuose. Tuose pačiuose, kur gyvena ir S. Steikūnaitė.

Įsigijo BMW su „plytomis“

Vyras sakė, kad taip, be jokių įsipareigojimų, jie bendravo maždaug mėnesį – apie jokius verslo reikalus net nebuvo užsimenama. Tačiau vėliau J. Jakutis teigia sulaukęs pasiūlymo kartu važiuoti į Vokietiją – A. Perminas aiškino, kad esą nusipirko automobilį BMW, kurį reikia parsivaryti į Lietuvą.

Dainininkės sutuoktinis tikino, kad Šūdmaišio pasiūlymas jam nesukėlė jokių įtarimų – esą šis buvo labai geranoriškas ir net žadėjo pagelbėti, jeigu iškils kokių problemų dėl nekilnojamojo turto ar automobilių įsigijimo. Jis sakėsi galįs pagelbėti net įsigijant gintarą.

J. Jakutis sutiko važiuoti į Vokietją – čia esą A. Perminui buvo perduotas automobilis. Bet vyrai iš karto į Lietuvą nevažiavo – esą Šūdmaišiui reikėjo sutvarkyti reikalų Berlyne. Būtent čia J. Jakutis ir sužinojo, kad nusipirkdamas automobilį BMW Šūdmaišis įsigijo ir tris „plytas“ – paketus su kokainu.

Narkotines medžiagas į Lietuvą esą turėjo atvežti krovinį į mūsų šalį gabenti turėjęs vilkiko vairuotojas, bet šio planai pasikeitė ir A. Perminas nutarė, kad bus saugiausi, jei automobilis ir jame paslėptos „plytos“ į Lietuvą bus pargabenti tralu.

Kokainą sumaišė su skalbimo milteliais

Narkotikus skalbimo milteliuose paslėpę vyrai grįžo į Lietuvą, bet netrukus sužinojo, kad tralu BMW nebus parvežtas ir vėl reikia važiuoti į Vokietiją.

J. Jakutis tikino, kad sutiko važiuoti su A. Perminu – šis ne tik apmokėjo benziną, bet ir dar davė 700 eurų, o kai nuvyko į Berlyną, A. Perminas persėdo į BMW ir jie savo automobiliais grįžo į Lietuvą.

Nors, anot J. Jakučio, A. Perminas buvo pats suplanavęs parduoti narkotikus, tačiau esą po kelių dienų pasiūlė užsidirbti iš kokaino. J. Jakutis neprieštaravo, bet prieš tai panoro išbandyti kvaišalų kokybę.

Aurelijus Perminas
V. Jakutienės sutuoktinis teigė, kad Šūdmaišis jam nurodė nusipirkti elektronines svarstykles, su kuriomis vėliau prapjovęs vieną „plytą “ ir pasvėręs 5 gramus. Už juos J. Jakutis turėjo sumokėti 200 Eur. Bet pinigų J. Jakutis tuo metu neturėjo, o A. Perminas nereikalavo kuo skubiau atsiskaityti.

Šiuos narkotikus J. Jakutis namuose praskiedė, o paskui esą užkasė žemėje netoli namų, bet, anot jo, kai vėliau atėjo kokaino pasiimti, jo neberado – kažkas pavogė. Tiesa, jis sau buvo pasilikęs gramą – kokainą pats suvartojo.

Po sandorio nusipirko dar dvi „plytas“

J. Jakutis pirkėjų kokainui nesurado, todėl netrukus, anot jo, A. Perminas kvaišalus už 20 tūkst. Eur pardavė Latvijoje. Dainininkės vyras teigė pats savo akimis matęs, kaip Šūdmaišiui buvo perduoti pinigai – jis šį vežė į vieną degalinę, esančią prie pat Lietuvos ir Latvijos pasienio.

Po šio sėkmingo sandorio vyrai patraukė ne į Vilnių, o į Šiaulius – A. Perminas pareiškė, kad jam reikia pasiimti automobilį „Audi Q7 “ (teigiama, kad juo važinėjasi S. Steikūnaitė).

Šiauliuose A. Perminas sutvarkė savo reikalus, bet į Vilnių išvažiavo ne tuščiomis – įsigijo du paketus su narkotikais. J. Jakutis teigia, kad apie tai sužinojo tik prie Ukmergės, kai sustojo degalinėje išgerti kavos. Čia, anot jo, Šūdmaišis pareiškė, kad jam paskambino vienas labai svarbus žmogus, turi skubiai su juo važiuoti susitikti, bet negali vežtis narkotikų.

J. Jakutis sutiko juos „priglausti“ – kokainą įsidėjo į maišelį ir parsivežė į namus.

Vyras tikino, kad vėliau paskambinęs A. Perminas pareiškė, jog tą naktį savo krovinio neatvažiuos pasiimti, todėl J. Jakutis kokainą paslėpė batų spintelėje.

Būtent joje pareigūnai vėliau ir aptiko šiuos kvaišalus – J. Jakutis jau nuo pirmosios apklausos tikino, kad kokainas priklauso būtent A. Perminui. Bet jokių įrodymų negalėjo pateikti, o ekspertai, patikrinę pirštų antspaudus, esančius ant paketų, nenustatė, kad juos būtų lietęs Šūdmaišis. Tiesa, ant paketų buvo pirštų antspaudai, tik jų ekspertams nepavyko identifikuoti.

O tuo metu A. Perminas kategoriškai kratėsi jam gresiančių nemalonumų ir tikino, kad nieko bendro neturi su pas J. Jakutį rastu kokainu. Kas meluoja, pareigūnai taip ir neišsiaiškino.

DELFI išsiaiškino, kad A. Perminas baudžiamojoje byloje net nėra įtrauktas į liudytojų sąrašą, nors jam byla ir buvo nutraukta. Jis, kaip ir J. Jakutis, anksčiau taip pat buvo įtariami ir nepagrįstu praturtėjimu, bet ir šie įtarimai vyrams buvo panaikinti.

Domino slaptas žmonos gyvenimas

Vita Jakutienė ir Justas Jakutis
V. Jakutienės sutuoktiniui pareigūnai inkriminuoja ir daugiau nusikaltimų, susijusių su narkotikais – jo garažuose buvo rasta kanapių, be to, jis su draugu skrisdamas į Vokietiją per Švediją buvo sulaikytas Stockholmo oro uoste. Pas jį kojinėje pareigūnai rado 4,45 g heroino.

J. Jakutis taip pat neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu – jo namuose rastas revolveris ir trys šoviniai, o nuomojamame garaže – dar septyniolika šovinių.

J. Jakutis šių kaltinimų neneigia, sako, kad ginklą turėjo dar nuo senų laikų, kai vadovavo saugos bendrovei. O kad kartais suvartodavo narkotikų, taip pat neneigė – teisinosi, kad ilgai negali užmigti naktimis, o pavartojus hašišo esą jam „palengvėja“.

Bet tai – dar ne viskas: J. Jakučiui pateikti kaltinimai ir dėl to, kad jis neteisėtai sekė savo žmoną.

Kas domino J. Jakutį ir kokias paslaptis jam pavyko sužinoti apie sutuoktinę, kaip ši reagavo į tai, kad yra sekama, skaitykite tik DELFI jau kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (507)