Tačiau aktorė ne tik į tokias kalbas nekreipia dėmesio. Eglė šio įvykio nesureikšmina ir ramia širdimi prisitaiko prie aplinkybių. O gal visai nebe priežasties – dabar, prisipažįsta E. Jackaitė, labai įtemptas ir pilnas kūrybinių iššūkių jos gyvenimo periodas. Kitą savaitę įvyksiančioje spektaklio premjeroje “Mums viskas gerai” Eglei patikėtas pagrindinis vaidmuo.

Egle, pastaruoju metu žiniasklaida tik ir bando suskaičiuoti tavo nuodėmes. O kaip tu gyveni iš tikrųjų?

Šiuo metu labai daug dirbu. Jau kitą savaitę Klaipėdos dramos teatre įvyks naujo spektaklio premjera, kuriame kuriu didžiulį vaidmenį. Esu labai laiminga, kad turiu tokią galimybę.

Ar labai slegia galimybės vairuoti neturėjimas? Kaip susitvarkai su kasdieniais rūpesčiais? Juk ir vaikais reikia pasirūpinti, ir pačiai į spektaklius ir repeticijas nuvykti.

Kai man užduoda tokį klausimą, kaip gyvenu negalėdama vairuoti automobilio - visiems atsakau - gyvenu kaip ir daugelis žmonių, esančių panašioje situacijoje. Juk ne rankas ar kojas atėmė – aš ir mano vaikai esame sveiki, o tai svarbiausia.

Kartais jaučiuosi kaip studentavimo laikais, kai automobilio neturėjau. Tikrai daug daugiau visko pamatau, vaikštau, važinėju maršrutiniu autobusiuku, turiu daugiau laiko ir galimybių stebėti mane supančius žmones, aplinką. Tame yra ir daug žavesio! (šypsosi). O kai jau labai prireikia, atsiranda ir kas paveža...

DELFI skaitytojai kartą rašė, kad matė tave vairuojančią? Ar taip galėjo būti?

Ne, tai netiesa. Kad ir kaip apmaudu, yra tokių žmonių, kurie knaisiojasi kitų gyvenimuose ir nuo to patiria pasitenkinimą. Pykčio, pavydo ir negatyvumo pilna aplink. Bet čia jau ne mano problema. Palinkėčiau kiekvienam tokiam nelaimingajam į save pasižiūrėti ir savo nuodėmes pamatyti.

Ar nevargina žurnalistų kapstymasis po tavo asmeninį gyvenimą? Ypač kai bandoma pikantiškai aprašinėti nesėkmes?

Kaip sakoma, šuo ir kariamas pripranta. (šypsosi). Ne pirma diena šiame pasaulyje esu. Pakankamai užsigrūdinau. Komentarų po straipsniais apie save jau senokai nebeskaitau. Mano artimi žmonės žino, kokia esu, o visiems juk ir neįmanoma patikti ar įtikti, argi ne taip?

Kitą savaitę – naujo spektaklio “Mums viskas gerai” premjera. Jame taip pat kalbama apie didžiulę žiniasklaidos įtaką žmogaus pasaulėžiūrai. Ar šiame spektaklyje atpažįsti situaciją, kuri šiuo metu vyrauja ir Lietuvoje?

Atpažįstu, ir dar kaip! Ir visi atėję į šį spektaklį, tikrai pajus, kad jis yra apie mūsų visų dabartį – susvetimėjimą, negirdėjimą vienas kito, vienatvę, persisotinusią ir tuo pačiu metu alkaną sielą. Ir nepaisant to, spektaklis vadinasi “Mums viskas gerai”.

Koks tavo pačios vaidmuo? Kaip sekėsi jį kurti?

Tai pagrindinis vaidmuo - maža metalinė mergaitė. Daugiau nieko nenorėčiau dabar sakyti, tiktai iš visos širdies padėkoti Režisieriui už šitą galimybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)