Verta priminti, kad į teismą dėl skyrybų kreipėsi Reda, kaltindama Egmontą neištikimybe, tačiau jos pateikta informacija vyro kaltės neįrodė. „Apkaltinti mane, kad esu neištikimas – paprasčiausias ir einamiausias triukas. <...> nustebino jos neapsisprendimas: vieno teismo metu Reda pripažino, kad skyrybos vyksta dėl abiejų kaltės, o kito – pareiškė man kaltinimus dėl neištikimybės“, – „Delfi“ jau buvo pasakojęs E. Bžeskas.

Prieš metus E. Bžeskas „Delfi“ atskleidė ne vieną skaudžią šeimos paslaptį. Straipsnį galite skaityti paspaudę čia.

Galiausiai šių metų birželio 23 d. teismas pripažino, kad santuoka nutraukta dėl abiejų sutuoktinių kaltės. Kadangi teismo nutartis įsigalioja tik po mėnesio ir per šį laikotarpį nutarimą dar galima pateikti apeliacijai, tiek vieno, tiek kito pasisakymai žiniasklaidoje palieką atvirą klausimą – ar tikrai durys jau užtrenktos?

„Kol vienas pučia burbulus, koks supertėtis ir stambus verslininkas yra, aš šiuo klausimu patylėsiu. Kalbėsiu tada, kai įsiteisins teismo nuosprendis. Tada jau kalbėsiu labai konkrečiais faktais apie tai, kaip išsisprendė tos mūsų ilgos skyrybos. Jau yra labai aiški teismo nutartis, kurią aš palinkėčiau žmogui gerai persiskaityti ir pradėti vykdyti savo įsipareigojimus. Tik tada pasakoti, koks yra žavingas ir kaip gerai viską gyvenime darė. Prieš kalbant reikia gerai pasverti savo žodžius, nes paskui už juos reikia atsakyti“, – dėstė buvusi prodiuserio žmona.

„Antraštės visada būna labai skambios, bet, kai paskaitai straipsnį, nelabai supranti, apie ką buvo kalbėta. Lyg tai aš kalta, lyg tai įskaudinau. Būtų ir pačiai įdomu sužinoti, ką jis turi omenyje, bet į kito žmogaus kailį neįlįsi. Nei jūs su mano klumpėmis, nei aš su jo batais nevaikščiojome. Tik mes patys žinome, kaip jautėmės, ir kaip išgyvenome įvairius gyvenimo momentus.

Tačiau visi šitie emociniai dalykai yra jau pasenę ir neįdomūs nei man, nei jam. Abu turime savo gyvenimus. Faktas, kad mums kartu buvo negerai, todėl iš išsiskyrėme. Pagaliau susidėliojo faktiniai dalykai dėl vaikų globos ir t.t. Gal ateity mums pavyks ir draugiškiau bendrauti, bet dabar neturime jokių bendrų temų, išskyrus vaikus“, – kalbėjo R. Bžeskienė.

Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė

Buvę sutuoktiniai kartu nebegyvena nuo 2016-ųjų. Penkerių metų, anot Redos, pakako ir nuoskaudoms pamiršti, ir randams užgyti. Tačiau apie bičiulystę su savo buvusiu sutuoktiniu moteris sako kol kas negalinti ir pagalvoti.

„Visi skausmai jau išgyventi ir išverkti. Kadangi yra bendri vaikai, nori ar ne, vis tiek būsi priverstas visą gyvenimą bendrauti. Mūsų skyrybos abiem žiaurios ir skausmingos. Todėl apie draugystę ir normalų bendravimą nėra net kalbos. Na, nesivelsiu dabar į detales, tačiau taip vyrai nesielgia. Ir močiutės, dalyvaujančios skyrybų procese, lygiai taip pat.

Tai protu nesuvokiami dalykai, paremti faktais, gulėjusiais ant teismo stalo. Reikia palaukti, kada bus galima išdėstyti faktus, o ne iš oro pūsti burbulus ir darytis sau reklamą. Aš jam linkiu didelės sėkmės gyvenime, su kuo jis begyventų. Tegu tiesiog vykdo savo įsipareigojimus, susijusius su vaikais“, – patarė Reda.

Tiek socialiniuose tinkluose, tiek žiniasklaidoje matyti, kad E. Bžeskas demonstruoja gero tėčio pavyzdį. Savo namuose, kuriuose gyvena su mylimąja Aurika, net yra įrengęs mergaitėms atskirą kambarį. Ketveriukė kartu mielai pramogauja bei nevengia edukacinių užsiėmimų – piešia, mokosi rašyti, skaičiuoja, atlieka arimetikos užduotis ir t.t.

„Manau, mano dukterys supranta, kad tėtis gyvena gerai ir gali jas apsaugoti“, – „Delfi“ sakė Egmontas.

Vis dėlto buvusi jo žmona įsitikinusi, kad solidesnio tėčio įvaizdžio žinomas prodiuseris griebėsi dėl spaudimo.

„Kai žmogus yra auklėjamas antstoliais ir baudomis, galbūt jam pamažu ateina supratimas. Jeigu nepavyksta draugiškai susitarti, įsikiša tam tikros instancijos, kurios paaiškina, kaip turi elgtis tėvas ir ką jis turi daryti.

Žmogus supranta, kad privalu laikytis tam tikrų bendravimo tvarkos nurodymų. Reikia laikytis savo įsipareigojimų, o tai menininkams, ko gero, sunkiausia. Su metais ateina tas momentas, kai supranti, kad yra ne tik teisės, bet ir pareigos“, – toliau tariamus sutuoktinio nusižengimus dėstė R. Bžeskienė.

Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė

Moteris sako, kad nusikračiusi visų nuoskaudų šiandien gyvena su šypsena. Pirmojo karantino metu ji aktyviau įsikibo į savo įkurtą drabužių prekinį ženklą „My life, My rules“, kuris šiandien teikia ne vien malonumą.

„Tai iki šiol liko hobiu/verslu. Tačiau aš labai patenkinta, nes darau tik tai, kas man gražu. Tai, ką aš pati nešioju. Mes visi puikiai suprantame, kad tai nėra didelis verslas, iš kurio galima užsidirbti didelius pinigus, tačiau tai yra veikla, kuri teikia malonumą ir sugeneruoja kažkiek pajamų. Šiai veiklai įtaką daro sezoniškumas. Pavyzdžiui, žiemą, per šventes, paklausa padidėja. Vasarą – taip pat lengviau“, – pasakojo Reda.

„Džiaugiuosi, kad baigėsi teismai, nes tai iš tiesų kainavo daug emocijų, energijos ir pinigų. Na, ir kam? Atrodo, esame išsilavinę žmonės, tačiau susitarti tarpusavyje nesugebėjome ir prieš visą Lietuvą išsiliejome. Kartais žiūriu į save ir juokas ima. Tačiau tai irgi yra gyvenimo pamokos“, – patikino pašnekovė.

Reda visuomenės akimis – stipri, įvairioms reakcijoms atspari, konkrečiai ir drąsiai pasisakyti galinti moteris. Paklausta, ar toks įvaizdis nekiša kojos jos asmeniniam gyvenimui, ji prasitaria, kad būta ir sunkių momentų.

„Koks žmogus bebūtum – silpnesnis ar stiprus, širdis mes turime visi. Faktas, kad aš nesu medinė. Bet kokiu atveju, visi tai išgyvena ir tai yra normalu. Aš jau esu sakiusi, kad skyrybos prilygsta didžiulei tragedijai. Bet dabar man tiesiog norisi uždaryti duris ir laukti, kol atsidarys langas“, – pozityviau kalbėjo Reda.

Reda Bžeskienė

Konkretumu moteris pasižymi ne tik viešumoje, bet ir namuose. Paklausta, kokia mano esanti mama, Reda sako, kad raktas į gerą vaikų savijautą – disciplina.

„Aš esu mama, kuri stengiasi ir nori visko, kas geriausia mano dukroms. Vaikams labai svarbu yra režimas. Jiems reikia žinoti, kada jie keliasi, eina miegoti ir t.t. Režimas sukuria vaikams stabilumo ir pilnatvės jausmą. Nes jeigu namuose yra balaganas ir netvarka, vaikai būna išsibalansavę, nesusikaupę.

Stengiuosi gyventi taip, kad visur būtų balansas ir daugmaž tvarkinga. Kai tavo namuose ir gyvenime – tvarka, ateina laikas, kai ir jausmuose šis pojūtis ima tvyroti. Tada jautiesi laimingas.

Ir tai nėra susiję su skyrybomis. Aš jau pakankamai seniai grįžau į savo vėžias. Jau parvykdama iš Tenerifės aš labai aiškiai supratau, kaip noriu gyventi ir, su kuo nenoriu gyventi. Tad mano gyvenimas yra pakankamai stabilus. O jau ir metai ne tie, kad galėčiau kažkur blaškytis ir nežinoti, ko noriu. Na, o noriu aš labai paprastų dalykų: ramybės, stabilumo, sveikatos. Vaikai taip pat sukelia džiaugsmą. Daug žmogui nereikia“, – įsitikinusi Reda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)