Jautrus Rasos Vilkienės įrašas apie vaikų auginimą po skyrybų nugulė į asmeninę feisbuko paskyrą.

Savo mintimis sporto trenerė leido pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Nors ir sunku rašyti, bandau nepykti, paleisti, nesmerkti, nes esu sveika, vaikai sveiki. Tik negaliu suprasti žmonių ir ypač vyriškos giminės. Kodėl sunku prisiimti atsakomybę už tai, kas buvo ir pragyventą gyvenimą poroje. Kodėl iširus santykiams tavo atžalos tau nerūpi? Pareiga rūpintis yra prigimtinai abiems vienoda.

Sunku tai rašyti. Niekada tuo nesidalinau. Tik viduje sunku, kai tave teisia, nors niekuo nenori prisidėti prie vaiko gerovės.

Kam? Juk tu uždirbi. O aš galiu atsakyti taip pat. Tikiuosi laikui bėgant supras gyvenimo prioritetus. Tik skaudu, kad bus nebepataisoma. O teisti, smerkti mes neturime teisės. Geriau paprasčiausiai nuo tokių žmonių atsitraukti ir palinkėti sėkmės.

Prisimink, kad niekas negali smerkti, teisti tavo pasirinkimų ar tavo elgesio todėl, kad niekas neišgyvena tavo patiriamų emocijų, skausmo, nuopolių ir pasiekimų ar pasekmių. Darau, darysiu taip, kaip man atrodo geriausia! Aš sprendžiu, kaip noriu gyventi.

Ir nusisuk, atsiribok nuo tų, kurie visada skuba kritikuoti, paniekinti, pajuokti, nuteisti, bet niekada nepaklausia, ar reikia pagalbos. Tai savęs paklausk, ar verta būti su tais, kas tavęs nevertina.

Ačiū dievui ir gyvenimo aplinkybėms už suteiktą galimybę priimti sprendimus, kad ir vėliau, bet priimtus. Laimė būti savimi ir su tuo, kuris yra pasiruošęs aukoti save dėl tavęs. Tai tu atsakysi tuo pačiu.

Mylėjau, myliu, mylėsiu – tave, gyvenime. Ačiū už galimybę gyventi, matyti, girdėti, judėti, liesti, kvėpuoti.

Su meile, Rasa Vilkienė-Lifestyle“, – socialiniame tinkle jautriu gyvenimo etapu pasidalino garsi sporto trenerė.

Delfi primena, kad apie savo gyvenimo istoriją garsi trenerė atvirai prabilo laidoje „Nepatogūs klausimai“.

Ji kalbėjo ne tik apie kelią į sportą, karantiną, bet ir apie skaudžias skyrybas, kurios nuskambėjo ir spaudoje.

„Santykiai buvo draskomi, vaikai taip pat, o tu dar esi uždaryta. Stogą „rovė“ juodai. Tada aš pasinėriau į nuotolines treniruotes 12 valandų per dieną. Kad neprarasčiau sveiko proto, aš save „užmušdavau“ treniruotėmis. Po to man vėl teko savo darbu įrodyti, ką aš darau. Antras dalykas yra konkurencija. Juk į Vilnių atvažiavau iš provincijos. Tad esu dėkinga ir klientėms, kurios mane pareklamavo, šiai dienai laisvo laiko turiu lygiai nulį. Neturiu jo nei sau, nei santykiams. Viskas – tik darbui. Kol kas“, – pasakojo R. Vilkienė.

Į Vilnių Rasa persikraustė po 23 metų trukusios santuokos griūties. Ir ji sako, kad to nelinkėtų niekam.

„Manęs klausia, ar negaila santykių. Labai gaila. Bet viskas nevyko gerai, aš negaliu būti auka. Aš noriu būti žmogus ir aš noriu būti moteris. O santykiuose buvau darbinis arkys-auka. Bandžiau prisitaikyti, bet pas žmogų užaugo dar didesnis ego. Reikėjo iš karto duoti per kepurę. Sakyčiau, kad aš buvau skyrybų iniciatorė. Aš pasakiau, kad pavargau ir išeinu. Buvo pažadai pasikeisti, ta pati dainelė, kurią visi vyrai dainuoja, tada agresija ir tada jau buvo menkinimas. Dabar jam jau gaila, kad viskas taip nutiko, bet kaip sakau – traukinys išvažiavo“, – sakė R. Vilkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)