Krepšininkus palaikė šalies prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana, savo sūnų, rinktinės krepšininką Domantą Sabonį stebėjusi krepšinio legenda Arvydas Sabonis, aikštelėje prakaitą liejusį sutuoktinį Joną Valančiūną atlydėjusi Eglė Valančiūnienė bei rinktinėje anksčiau žaidęs Kšyštofas Lavrinovičius. Jo brolis Darjušas su šeima rungtynes stebėjo namuose prie televizoriaus.

„Žalgirio“ arenoje akistatą iš viso stebėjo 11561 žiūrovas – buvo parduoti visi bilietai.

Deja, pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos krepšinio rinktinė nepateko į Olimpines žaidynes. Lietuviai pralaimėjo rezultatu 85:96. Į tai skaudžiai sureagavo ne tik sirgaliai, bet ir paskutines jėgas aikštelėje atidavę krepšininkai, o ypač treneris Darius Maskoliūnas, iš karto pranešęs apie pasitraukimą iš pareigų.

„Žiauriai nusivylėme ir nuvylėme daug žmonių Lietuvoje, fanus, kurie labai šiltai ir garsiai mus čia palaikė. Mes, treneriai, priėmėme daug neteisingų taktinių sprendimų, dėl to pralaimėjome. Užbėgdamas už akių klausimams, galiu pasakyti, kad aš tikrai savo darbą rinktinėje baigiau, gaila, kad tokiu akcentu. Bet taip jau yra“, – iškart po rungtynių trumpoje spaudos konferencijoje atsisveikino D. Maskoliūnas.

Sunkiai emocijas tramdė ir TV eteryje pakalbintas Mantas Kalnietis.

„Nesusitvarkėme su varžovų individualiu meistriškumu. Labai, labai apmaudu, bet tenka pripažinti, jog šiai dienai slovėnai yra geresnė komanda“, – apie nesėkmės priežastį kalbėjo M. Kalnietis

Nuomone apie krepšinio rungtynes bei palaikymo žodžiu žinomi žmonės dalijosi ir socialinėje erdvėje.

„Kartais būna dienų, kai labai tau sunku, bet reikia tai išgyventi“, – Marijono Mikutavičiaus krepšiniui sukurto himno žodžiais dalijosi B. Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)