Tąkart skundą policijos pareigūnams pateikė vienas vilnietis. Jo teigimu, jis buvo sumuštas, kai krepšininkui tiesiog gatvėje papriekaištavo dėl prasto Lietuvos krepšinio rinktinės pasirodymo Londono olimpiadoje.

Viskas vyko 2012-ųjų rugpjūčio 11-ąją. Ankstyvą šeštadienio rytą. V. Cololo ir S. Jasaitis į komisariatą buvo nugabenti pusę penkių ryto.

Tuo metu S. Jasaitis DELFI kalbėjo, jog įvyko tai tebuvo tiesiog kivirčas. „Tai buvo tiesiog barnis. Kadangi buvau išvažiavęs, tai nusprendžiau kiek vėliau pasveikinti Vitalijų su gimtadieniu. Mes ramiai pasėdėjome su draugais, paskui ėjome Didžiąja gatve, nepažįstamas vyras kabinėjosi prie manęs ir taip gavosi. Matė, kad krepšininkas ir gal pagalvojo kažką – aš nežinau, kodėl užkliuvau ir ką jis tuo metu galvojo. Negaliu tiksliai atsakyti, ar tas vyras buvo neblaivus, bet iš pažiūros – taip“, – teigė krepšininkas.

Vitalijus Cololo

Pasak S. Jasaičio, policijos komisariate jiedu su V. Cololo ir nepažįstamuoju priekabiautojumi neužtruko – sutvarkė formalumus ir patraukė savais keliais. „Jis parašė pareiškimą, tada parašėm mes – paaiškom, kas vyko, ir viskas. Tikrai nesėdėjom visą naktį“, – gatvėje kilusį konfliktą komentavo S. Jasaitis.

S. Jasaičiui nustatytas 1,69 prom., o V. Cololo – 2,41 prom. girtumas. Nukentėjęs 39 metų vyras kreipėsi į medikus, šie jam nustatė akies voko sumušimą ir išleido gydyts į namus.

Dėl šio konflikto galėjo būti keliama byla arba skiriama administracinė bauda, tačiau abi pusės susitaikė, nebeturėjo priekaištų vieni kitiems, todėl garsūs vyrai iš balos išlipo sausi.

DELFI primena, jog sekmadienį į Jasaičių namus iškviesti policijos pareigūnai Simui nustatė 0,94 prom. girtumą. Policijos pareigūnus iškvietė jo žmona Oksana, kurios tegimu, Simas vartojo grubius žodžius, sugriebė jai už rankos.

Oksana Pikul-Jasaitienė, Simas Jasaitis

Pusdienį policijos komisariate praleidęs krepšininkas buvo išleistas namo. O. Pikul-Jasaitienės teigimu, šiuo metu jam neleidžiama artintis prie šeimos namų.

Policija neteikia duomenų, kokia bausmė bus skirta S. Jasaičiui, nes jis nėra viešas asmuo. Tuo metu krepšinio klubas „Lietkabelis“ žiniasklaidai teigė, jog už svaigalų vartojimą ir smurtą Panevėžio klubo puolėjui bus skirta piniginė bauda. Jos dydis neatskleidžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)