„Netraukia manęs automobiliai. Kai turi mašiną, reikia ja domėtis, prižiūrėti, keisti tepalus. Man per daug rūpesčių. „Vespoje“ baigiasi degalai – užsipili benzino ir ramu. Kartą per metus nuvarai į servisą, paruoši sezonui ir užtenka. Negenda, viskas tvarkoje.

Aš mašinai ir rato nemokėčiau pakeisti. Visada tektų važiuoti į servisą, kur, matydami, kad nieko nesigaudau, manęs tikrai nepraleistų progos apgauti. Aš iš tų žmonių, iš kurių servisai gali pelnytis ir įsiūlyti jiems bet ką. Turbūt ir gyvybės draudimą man servise parduotų. Todėl su motoroleriu man tiesiog patogiau“, – patikino M. Katleris.

Teises iš stalčiau Mantas išsitraukė tik tada, kai įsigijo motorolerį, o iki tol, nesigėdija prisipažinti – važinėjo viešuoju transportu.

„Autobusais važinėdavau maždaug iki 26 metų. Tuo metu jau žmonės mane atpažindavo. Pastebėdavau, kad pasižiūri. Bet aš nematau jokios problemos naudotis viešuoju transportu. Tai tikrai nėra kažkoks pralaimėjimas gyvenime. Jeigu reikia – naudojiesi. Reikės – ir aš dar naudosiuosi.

Be to, dabar tikrai geri pasiūlymai važinėjant taksi. Apskritai taksi, palyginus su kainomis pasaulyje, Lietuvoje yra labai pigus. Gyvenant Vilniuje ir neturint jokių reikalų už miesto važinėti po sostinę su taksi yra daug pigiau nei turėti automobilį“.

Paklaustas, kaip reaguoja į egzistuojančią nuomonę, kad transporto priemonė dažnai parodo žmogaus statusą, pašnekovas sakė dėl to galvą sukantis mažiausiai.

„Labai smagu važiuoti su „Vespa“. Kai žmonės mane pamato – papypsina. Aišku, manau, vis tiek kažkada būsiu priverstas įsigyti automobilį – vaikų su motoroleriu į mokyklą neprivežiosi“, – kalbėjo žinomas vyras ir pridūrė, kad ant galinės sėdynės neretai pavežioja ir savo būsimą žmoną – Aistę Kabašinskaitę.

Aistė Kabašinskaitė, Mantas Katleris

Aistė taip pat kol kas nevairuoja automobilio, tačiau neseniai atsiėmusi teisės magistro diplomą, artimiausiu metu žada išsilaikyti ir vairuotojo teises.

„Labai laukiu, kol tai įvyks – galės mane vežioti. Aš turbūt bandau pratempti iki to laiko, kai mašinos bus pajėgios pačios visur važiuoti be vairuotojo pagalbos. Manau, kad taip bus po dešimtmečio, tad pradėti kaip ir neverta“, – pasvarstė pašnekovas.

Mantas pasakojo, kad kultūringai važinėdamas su motoroleriu išvengia ir baudų. Tačiau, kai prieš metus kartu su humoristu Mantu Bartuševičiumi, kuris irgi yra įsigijęs šią transporto priemonę, sumanė 11-kos dienų pažintinę kelionę po Lietuvą, pareigūnų dėmesio buvo sulaukęs.

„Vieną kartą buvo sustabdę, kai važiavome aplink Lietuvą. Bet, manau, taip nutiko todėl, kad mudu su Bartuševičiumi buvome atpažinti, nes iš automobilio pareigūnai išlipo juokdamiesi. Sako: „Čia vyksta patikrinimai – dviračių transporto priemonių mėnuo“. Faini pareigūnai. Aiškiai buvo susigalvoję kažkokią akciją.

O šiaip tikrai niekada nestabdo, nes niekada ir nesielgiu kelyje chuliganiškai, tarp automobilių nelandžioju, kultūringai važiuoju ir greičio neviršiju. Dėl to ir vairuoju motorolerį, o ne „britvą“. Nes greitis – problemos, o „Vespa“ – malonumas. Jausmas važiuojant su „Vespa“ – artimiausias geram seksui“, – šmaikščiai pokalbį užbaigė M. Katleris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)