Įrašą ir kelias akimirkas iš Kenijos V. Naumova paviešino socialiniuose tinkluose. Žinutės pabaigoje mokytoja Veronika šypsojosi: „Specialiai įkėliau nuotrauką su maudymosi kostiumėliu, kad turėtumėte apie ką pakalbėti.“

„Šimtai žinučių, kaip mokytoja išdrįso keliauti per mokslo metus?!

Prieš beveik du metus pasikeitė mokyklos administracija. Atėjo supratingi ir šiuolaikiško mąstymo žmonės! Žmonės, su kuriais GALIMA kalbėti, ieškoti kompromiso!

Esu dėkinga, kad mane išleido į šią kelionę, nes ji ne tik poilsinė, bet ir DARBO! Teisingai perskaitėte. Darbo.

Tikiu, kad tai bus neįkainojama patirtis, kuri leis man sužinoti daugiau apie švietimą skirtingose kultūrose.

Pirmomis dienomis patyriau kultūrinį šoką. Pirmi pamatyti vaizdai nustebino.

Suvokiau, kad mes Lietuvoje puikiai gyvename, kad turime max geras sąlygas ir turime tuo džiaugtis! Bet liūdna, gaila, kad neturiu tiek išteklių, kad padėčiaus jiems!“, – rašė pedagogė.

Dėl išvykimų į užsienį mokslo metų metu mokytoja Veronika užsipulta jau ne pirmą kartą. Dar karantino metu dalis tėvų kaltino garsiąją mokytoją dėl to, kad ji dirba nuotoliniu būdu iš Maldyvų. Tiesa, kita pusė tėvų tikino, kad mokytoja puikiai atlieka pareigas ir jiems visiškai nėra svarbu, kuriame mieste ar šalyje ji yra.

Nepaisant to, tąkart Delfi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) nurodė, kad nebuvo sulaukusi skundo dėl mokytojos Veronikos darbo iš Maldyvų. Tuo tarpu Vilniaus M. Mažvydo progimnazijos direktorius Eugenijus Manelis kiek anksčiau komentavo, kad šį atvejį „komisija tiria“.

Delfi primena, kad mokytoja Veronika Naumova 2018 m. buvo aktyvi mokytojų streiko dalyvė. Tąkart streikas buvo paskelbtas dėl tais metais įvesto etatinio mokytojų apmokėjimo sistemos. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas naują darbo apmokėjimo sistemą vadino neteisybe ir pažeminimu.

Vadinamasis mokytojų streikas prasidėjo tų metų paskutinėmis lapkričio dienomis. Kelios dešimtys streikuojančių pedagogų tris savaites praleido ministerijoje. Neterminuotą švietimo darbuotojų streiką Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga paskelbė lapkričio 12 dieną. Jo piko metu streikavo per 1500 mokytojų. Oficialiai jis buvo baigtas prieš pat gruodžio viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)