Ketvirtadienio vakarą socialiniuose tinkluose K. Kozlovaitė pasidalijo ne itin malonia jai nutikusia istorija. Žinoma moteris ją sutiko papasakoti ir Delfi skaitytojams.

K. Kozlovaitė teigė netikėtai įsivėlusi į internetinę machinaciją, kai „Vinted“ platformoje bandė parduoti savo nebenešiojamus drabužius bei batus.

„Nuo mano sąskaitos nuskaičiavo 500 eurų. Gavėjas nematomas, matau tik, kad pinigai pervesti į „Revoliut“. Per valandą spėjau suvažinėti į „Vinted“ ofisą Vilniuje, į savo banką ir parašyti pareiškimą policijai.

Dabar vyksta tyrimas, žiūrėsime, kaip viskas klostysis. Pasikalbėjau su draugais, ne vienas yra taip įkliuvęs. Draugė papasakojo, kad jai taip pat buvo nutikę su 500 eurų, tik pinigai buvo pervesti į Didžiosios Britanijos banką. Bankas grąžino pinigėlius, tikiuosi, kad šią problemą padės išspręsti ir man. Principo reikalas išsiaiškinti, kas taip padarė. Labiausiai gyvenime nekenčiu melo ir apgavystės“, – socialiniame tinkle pasakojo K. Kozlovaitė.

Toliau ji detaliau papasakojo, kaip viskas nutiko. Žinoma moteris teigė nežinojusi, kaip tiksliai veikia „Vinted“ sistema.

„Su tomis kortelėmis, jas galima kažkaip prijungti, pirkėjas gali paspausti mygtuką „Pirkti“ ir automatiškai viskas susigeneruoja, lėšos įsiskaito į tavo kortelę. Kažkas man parašė žinutę: „Sveiki, noriu įsigyti daiktų, tik atliekant mokėjimą pareikalavo jūsų telefono numerio“, galvojau, kad taip ir turi būti, daviau telefono numerį. Tuomet gavau neva iš „Vinted“ žinutę su nuoroda, kurią paspaudus turėjau patvirtinti savo tapatybę.

Kad tai padaryčiau, reikėjo suvesti kortelės duomenis, užšaldyti 500 eurų. Žinoma, aš užšaldžiau, o po minutės tie pinigai išėjo, buvo rezervuoti tris ar keturias paras. Iš karto nuėjau į banką, padariau operacijos nutraukimą, bandžiau sustabdyti mokėjimą, bet jis galutinai po trijų dienų buvo įvykdytas“, – teigė K. Kozlovaitė.

Žinoma moteris pasakodama šią istoriją perspėjo ir kitus žmonės, kad jie būtų atidūs. Ji pabrėžė, jog nederėtų atlikti panašių veiksmų, jei asmenys yra nepailsėję, jaučia nelabai suprantantys, ką daro.

„Šiaip, jei ne ta koja išlipote iš lovos, nieko nedarykite, ypatingai su tokiais reikalais“, – teigė K. Kozlovaitė.

Kitą dieną ji pasakojo, kad pasidalinusi savo istorija sulaukė panašių žinučių apie internetinius sukčius. Anot jos, daug žmonių įkliūva į panašias jų pinkles.

„Daug kas sako, kad bankas ir policija turi padėti, kai kas sakė, kad jiems niekas nepadėjo, nei bankas, neva pati kalta, pati padarei. Galvoju, žinoma, visko būna, žmonės įkliūna. Man šią dieną 500 eurų yra pinigai, negaliu sakyti, kad tai yra centai. O yra žmonių, kurių tokia pinigų suma yra viso mėnesio alga, galbūt jie neturi jokių santaupų. Turi būti kažkokia išeitis, kaip gali nieko nematyti ir nieko nepadėti“, – svarstė žinoma moteris.

Delfi apie registruotą pareiškimą patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo pagal 182 str. I dalį. Yra toks registruotas įvykis, sukčiavimo būdu iš asmens buvo išviliota minėta pinigų suma, tuo pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – Delfi teigė Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją