„Tai ne pirmas kartas kai suburiu talentingus, perspektyvius ir kūrybingus žmones. Mūsų komandoje savo srities profesionalai, labai kūrybingos ir įkvepiančios asmenybės: fotografė Gabrielė Gudkovaitė, su kuria dirbu jau antrąkart ir esu labai laiminga, nes tai talentinga ir perspektyvi fotografė, plaukų stilistas Valerij Gigevič, išskirtinį kostiumą sukūrusi dizainerė Ugnė Martinaitytė („OHMY") bei grimo dailininkė ir visažistė Neringa Čukinienė. Šįkart sugalvojau naujame amplua išbandyti ir pati save. Atėjo laikas žengti į priekį. Tiesą sakant, pristatydama šį projektą jaudinuosi", - DELFI išdavė žinoma moteris.

A. Ubartaitė pasakojo, jog galvodama apie ateitį suprato, kad mados pasaulio palikti nenori, tačiau atėjo laikas eiti į priekį ir pamažu palikti modelio darbą. „Ši sritis man jau išsisėmė. Aš esu plataus spektro žmogus, todėl nusprendžiau panirti į kūrybą. Man viskas įdomu ir iš prigimties esu smalsi.

Prieš fotosesiją patirties sėmiausi asistuodama stilistei Karinai Leontjevai. Noriu mokytis ir tikiu, kad tai reikia daryti iš geriausių. Kažkada jai tiesiog parašiau ir paprašiau asistuoti, daugiau išmokti ir ji mielai mane priėmė. Turėjome keletą projektų su žinomomis sportininkėmis. Buvo akimirkų kai stebėjau Kariną dirbant iš šono. Likau sužavėta jos gebėjimo bendrauti. Juk aikštelėje visuomet yra daug egocentriškų žmonių, begalė nuomonių ir akimirkų kai kuri nors žvaigždė, pavyzdžiui, tiesiog nenori užsidėti suknelės, kuri yra reikalinga fotosesijai. Karina paprastai juokaudama moka greitai įkalbėti “, - su šypsena pirmuosius stilistės darbo žingsnius prisiminė šou pasaulio atstovė.

Pašnekovė neslepia, kad šis laikotarpis jos gyvenime yra kupinas savęs ieškojimo ir naujų atradimų. Ateityje ji svarsto ir apie savo drabužių linijos kūrimą. Tačiau kol kas dar ketina tobulėti mados srityje ir toliau gyventi gyvenimą be jokios monotonijos. Kaip juokauja pati Akvilina, galbūt dėl savo kūrybiškos prigimties ir noro nuolatos judėti į priekį kitiems ji atrodo išprotėjusi. „Jei gyvenime nėra savęs paieškų, reiškia, kažkas vyksta blogai. Galbūt taip prarandama meilė gyvenimui. Toliau realizuosiu save stiliaus kūrime, kol nepabos. Monotonija tikrai ne man. Mėgstu įvairovę ir nenoriu gyventi taisyklėmis suvaržyto gyvenimo“.

Tačiau pasiteiravus, ar karjeros pokyčiai neatspindi ir pokyčių asmeniniame gyvenime, garsi moteris nedaugžodžiavo: „Tikiu, kad jei viešai džiaugiesi savo laime, vėliau reikės dėl to viešai ir verkti. Esu labai jautri, tačiau galiu pasakyti, kad asmeniniame mano gyvenime vyksta pokyčiai ir jie visi yra į gerąją pusę. Sakoma, kad gyvenimas keičiasi kas 7 m. Man neseniai suėjo 28-eri ir jaučiu, kad tai būtent toks etapas. Norisi net ir plaukus nusikirpti (juokiasi)“, - pasakojo modelis.

Apie šeimos kūrimą ji taip pat kol kas negalvoja ir tiki, kad viskas gyvenime ateina savu laiku. Dar keletą metų A. Ubartaitė norėtų keliauti ir realizuoti save darbe, tačiau, kaip pati sako, užkietėjusia karjeriste tapti nenorėtų.