Apie operos solistės mirtį pranešė kolegė Raminta Vaicekauskaitė.

„R.I.P. Violeta Sagaitytė – KVMT solistė, ir LNOBT kviestinė solistė, ir poetė, ir dainų tekstų, libretų autorė bei vertėja. Išėjo… Talentinga, drąsi, graži, elegantiška, tokia jaunatviška ir energinga…

Tai nuotraukos iš 2023 sausio 3 d. koncerto KKC, kurį gerb. Violeta organizavo ir nuostabiai šiltai (kaip tik ji sugeba) pravedė“, – skaudžią žinią paskelbė R. Vaicekauskaitė.

1965 – 1968 m. Violeta Sagaitytė studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą Vilniaus universitete. Tais pačiais metais solistė lankė aktorių ruošimo kursus Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

1975 m. baigė Lietuvos konservatorijos Elenos Dirsienės-Mažrimaitės vadovaujamą dainavimo klasę, o iki 1978 m. dirbo Lietuvos valstybiniame operos ir baleto teatre soliste.

Nuo 1978 m. dirbo soliste Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Žinoma operos solistė sukūrė virš trisdešimt vaidmenų, tarp kurių buvo Violeta, Laureta, Leonorė, Despina, Silva Imrės Kalmano operetėje „Silva“, Hortenzija J. Kanderio miuzikle „Zorba“, Smetonienė Giedrio Kuprevičiaus operetėje „Kipras, Fiodoras ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją