J. Baliutavičius, dar kitaip žinomas kaip Kostas Pistoletas, žinia apie mirtį pasidalijo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Jis taip pat pridėjo seną įrašą, kuriame dalijasi prisiminimais apie legendinį Vilniaus melomaną.

„Nebeprisimenu, kada Joną Zarazzą pirmą kartą išvydau, bet turbūt tai buvo paskutinieji sovoko-pirmieji Nepriklausomybės atgavimo metai. Milžino su Sabonio balsu negalėjai nepastebėti Antakalnio baracholkėje. O plokštelinė Tilto gatvėje, kur perrašytos kasetės su šviestu viršeliu ėjo kaip karštos bandelės, buvo turbūt Jono Zarazzos kaip roko verslininko aukso amžius. Jonas buvo piratų piratas, sėkmingai nupiratavęs ir rusų roko leidinėlio Zarazza pavadinimą/logo (nors kas žino, gal tai buvo licencinis susitarimas:). Bet štai kame reikalas – piratas, bet kartu ir švietėjas, be to, merčaidaizingo pionierius.

Žodžiu, gyvenimas plokštelinėje virte virė, praalkusi jaunuomenė stverdavo įrašus, šviesdavosi ir paskui atsikimšusi butelaičius Sereikiškėse aptarinėdavo – ir ne tik death metal. Prisimenu, kad Егор и Опизденевшие – tai atradimas iš Zarazzos atšviestų kasečų. Kaip, tarkim, ir PJ Harvey, ir Pro-Pain ar Ленингра́д (kai jie dar nebuvo tuo, kuo yra dabar) – iš cd-r su atšviestais viršeliais, kuomet Jonas jau buvo nusėdęs Pylimo gatvės rūsyje.

Pastaraisiais metais Jonas smarkiai metėsi į gyvų koncertų įamžinimą – jį dažnai su kosminiu kameros stovu galima išvysti festuose bei klubuose. Jutūbėje turi net dvi „Zarazza filmai“ paskyras, tiesiog prikimštas vaizdo įrašų“, – prisiminimais dalijosi melomano pažįstamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją