Dėl didelių skolų teismų slenkstį minantis V. Kastujevas su žmona gali netekti savo būsto Vilniaus Senamiestyje, jeigu laiku nepadengs įsiskolinimo komunalines paslaugas teikiančiai bendrovei „Senamiesčio ūkis“.

DELFI žiniomis, sostinės teismas, gavęs bendrovės ieškinį, patenkino kreditorinį reikalavimą ir iš Kastujevų priteisė daugiau kaip 3 tūkst. Lt sudarančią skolą už suteiktas bendrosios dalinės nuosavybės administravimo ir komunalines paslaugas.

Be to, turtais garsėję Kastujevai privalės padengti bylinėjimosi išlaidas bei sumokėti 5 proc. metines palūkanas už susidariusį įsiskolinimą.

Ši skola susidarė už jų butui, esančiam sostinės Senamiestyje, suteiktas paslaugas – nuosavybės šeimininkai ilgą laiką neatsiskaitė.

Jeigu Kastujevai nepadengs skolos, „Senamiesčio ūkis“ galės kreiptis į antstolius dėl pinigų išieškojimo – tokiu atveju, jeigu nebus rasta kito turto, jie galės būstą areštuoti ir parduoti iš varžytinių.

Su Kastujevais DELFI susisiekti nepavyko – jie šiuo metu išvykę iš Lietuvos. Po V. Kastujevo nemalonumų Maskvoje, kai jis buvo įkalintas dėl padaryto nusikaltimo, pora vengia viešumos – nedalyvauja jokiuose aukštuomenės vakarėliuose.

Tai ne pirmas kartas, kai teismai turi narplioti Kastujevų skolas – anksčiau „Vilniaus energija“ ir „Rytų skirstomieji tinklai“ iš jų bandė prisiteisti daugiau kaip 7 tūkst. Lt.

Prieš porą metų teismas taip pat buvo leidęs areštuoti V. Kastujevai ir jos verslo partnerei Sabinai Repčenkienei nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto už daugiau kaip 78 tūkst. Lt. Tokio dydžio skolą bendrovę „Grožio kosmetologijos centras“ valdančioms moterims pareiškė bendrovė „DnB Nord lizingas“.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamos dvi bylos, kuriose skolas iš V. Kastujevo bando prisiteisti bankrutuojanti bendrovė „Ipso Facto“ ir „Swedbank“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)